Anasayfaya DönAnasayfaya Dön
Gümüşhane Sitesi Ziyaretçi Defteri

Ziyaretçilerin verdiği ortalama not : 5.5/10
Adınız : *
E-Posta Adresiniz :
Web Sayfanız :
Şehir :
Ülke :
Bu Site İçin Notunuz :
Mesajınızı Yazınız : *


Sadece şu kelimeleri içeren mesajları göster :

Mesajlar : 121 / 130
Sayfa : 13
Mesaj Sayısı : 6878
1 ... 8-9-10-11-12-13-14-15-16-17 ... 688
       
Mesaj Tarihi 15/01/2013 Saat 09:04
Değerlendirme : 8/10

Konu: TÜRSAB Gümüşhane Gezi Raporu
Merhaba,
Bir turizmci olarak öncelikle şunu söylemek istiyorum; Turizmde markalaşma konusunda kentin önü çok açık. Bu gezide bunu net olarak gördüm. Şehir bu konuda birçok şeyi kaybetmiş olsa da, turizme açılma kararı alındıktan sonraki çalışmalar oldukça iyi.
Şimdi bu gezi ve bir kentin markalaşması konusunu harmanlayarak bazı noktalara değinmek istiyorum;
· Trabzon’dan Santa’ya giden vadi, turizm açısından güçlü olanaklar sunuyor. Temmuz ayı ortalarında olmamıza rağmen buraya özgü çiçek zenginliği kesinlikle göz ardı edilemeyecek bir turizm markasıdır. Bu konuda ciddi çalışmalar yapılmalıdır. Her ne kadar vadide bir takım barajlar yapılmaya başlanmışsa da, bu vadi, hem kültürel hem de doğa zenginliğiyle ciddi bir çalışma sonucunda birkaç iyi markaya dönüşebilir. (Kesinlikle yol yapımı düşünülmemesi koşuluyla.)
· Krom Vadisi’ni hızlı geçtik. Vadi, özellikle de Hac turizmi alanında özellikle kullanılmalıdır. Bunun için Patrikhane ile ortak çalışmalar yapılmasında fayda olabilir. İmera ve bulunduğu köy başlı başına bir destinasyon merkezi olarak kullanılabilir.
· Köse’de kayda değer hiç bir şey göremedim. Yol üstünde olması nedeniyle geçildiğini düşünüyorum. Eğer böyle ise, Kete burada daha hijyen bir şekilde ele alınmalıdır. Fakat Köse ile ilgili olarak söylemek istediğim bir şey var, orada yapılan gümüş el işlemeleri çok iyi bir öğretmen tarafından çalıştırılmış, objeler bir hayli başarılıydılar. Bu öğretmen gümüş işlemeciliği konusunda iyi değerlendirilmelidir.
· Gezide, Satala’ya gidilmemesi büyük bir talihsizlikti. Orda, şöyle bir yol izlenmeliydi; görünürde bir şey görülmemesine rağmen, buradaki tarihi zenginlik anlatılmalı, buradan dünya müzelerine giden eserlerden örnek verilmeliydi. O zaman Satala, bu işle ilgilenenlerin kafalarında yer edecek, belki de kazılması daha kolaylaşacaktı. Gümüşhane’nin markalaşmasında Satala’nın önemi hiçbir şekilde göz ardı edilmemeli, en az Karaca M ağarası veya Kov Kalesi kadar önemsenmeli ve ön plana çıkartılmalıdır. Unutmamak gerekir ki, gün yüzüne çıkartılmış bir ören yerini her kes görür ve önemser, ama çıkartılmamış bir ören yerini sahibi önemsemezse, o ören yeri belki de hiçbir zaman gün yüzünü göremez.
· Kov Kalesi, Karaca ile diğer mağaralar ve şelale konusunda şimdilik söylenebilecek bir şey yok. Hepsi ayrı ayrı, kentin elini bu konuda güçlendiriyor. Bizim görmediğimiz yerler konusunda da şimdilik bir şey söyleyemeyeceğim onların da güçlü birer olanak olduklarını tahmin edebiliyorum.
· Süleymaniye için benim şimdilik söyleyebileceğim bir şey yok. Yapılması gereken her şey için oldukça iyi projeler üretilmiş. Şimdi küçük küçük organizasyonlarla burasının gündeme gelmesine başlanmalıdır. Örnek olarak, Turizm Müdürü’nün ulaştığı 90 adet sikke, bir şekilde kullanılarak, Süleymaniye’nin şimdilik bu yönüyle gündeme gelmesi sağlanabilir.
· Gümüşhane gurmeler açısından da önemli bir hale gelebilir. Kelkit Döneri, Kete, Şeker Fasulye, Kuşburnu ve cevizli sucuk, artık bu şehirle birlikte anılan özel tatlar. Bu çok önemli bir konudur. Üzerinde durulmalı, hepsi ayrı ayrı markalaştırılarak, kentin eli kolaylaştırılmalıdır. Kelkit’in “zilli kilimi” biliniyor ama bu gezide bile biz onu göremedik.
· Gümüşhane, bu markalaşmayı mutlaka yanındaki kentlerle birlikte gerçekleştirmelidir. Bu konuda agresif davranmak başarılı olmayı engeller. Erzincan veya Trabzon yahut Giresun’un Şebinkarahisar’ı, Gümüşhane için rakip değil ancak bu kentteki infoları zenginleştirecek birer öğe olarak görülmelidirler.
· Kent bir taraftan turizme hazırlanırken bir taraftan da tanıtım konusunda küçük çalışmalara başlanmalıdır. Bu aşamada yapılması gerekenlerin, öncelikle somut olmayan çalışmalardan seçilmesi gerektiğine inanıyorum. Süleymaniye’nin görkemli günlerinin son tanıkları sanıyorum bir elin parmakları kadar azaldılar. Onlarla gerçekleştirilecek görsel sözlü çalışmalar, -kitaplaştırılmasalar bile- yapılarak bir kenarda bekletilmelidirler. Bizim turumuza Kelkit’ten katılan Doktor Bey hatta Kov Kalesi’nde bizi ağırlayan GÜSİAD’lı beyefendinin anlatacakları otuz kırk sene sonra önemli birer belge olarak şehre katkı koyacaklardır.
Gümüşhane ile ilgili olarak şimdilik bunları söyleyeceğim. Süreç içerisinde çorbada benim de bir tuzumun bulunmasından memnun kalacağımı da belirtmek istiyorum.
En iyi dileklerimle.


(MAİLİME GELEN YAZIYI GÜMÜŞHANELİ OLARAK PAYLAŞMAK İSTEDİM)
 
Mesaj Tarihi 14/01/2013 Saat 11:49
Değerlendirme : 5/10

site güzel ama içine koyduğunuz reklamlar sürekli geliyor ve sayfanın yavaş hareket etmesine neden oluyor bunu düzelterseniz daha iyi olur.başarılar
 
Mesaj Tarihi 12/01/2013 Saat 01:23
HÜSEYİN ÖZDEN (Istanbul, Türkiye)
Değerlendirme : 7/10

KARADENİZ'DEN BELGESELİNİN GÜMÜŞHANE BÖLÜMÜNÜN FRAGMANINI TRT AVAZ'IN SİTESİNDEN PROGRAMLAR BAŞLIĞINDAN "KARADENİZ'DEN" PROGRAMI LİNKİNİ TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ. BİR GÜMÜŞHANELİ OLARAK İLİMİZ İÇİN YÜREĞİMİZİN YETTİĞİNCE ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞTIK. İYİ SEYİRLER DİLİYORUM
 
Mesaj Tarihi 12/01/2013 Saat 01:19
Hüseyin özden (Istanbul, Türkiye)
Değerlendirme : 7/10

TRT İÇİN HAZIRLADIĞIMIZ KARADENİZ'DEN BELGESELİNİN İKİ BÖLÜMÜNÜ GÜMÜŞHANEYE AYIRDIK. 6 DİLDE HAZIRLANAN BELGESELDE GÜMÜŞHANE VE ÇEVRESİ BÜTÜN GÜZELLİKLERİYLE EKRANA GELİYOR. İLK OLARAK 15 OCAK SALI AKŞAMI SAAT 20.00 DE TRT AVAZ DA EKRANA GELECEK BELGESEL DAHA SONRA TRTNİN DİĞER KANALLARINDA YAYINLANACAK. GÜMÜŞHANE'NİN TANITILDIĞI BÖLÜMÜN FRAGMANI TRT DE YAYINLANMAYA BAŞLADI.
 
Mesaj Tarihi 11/01/2013 Saat 13:27
Değerlendirme : -/10

15 şubat 2013 gümüşhanenin kurtuluşu....olsun
ildeki il dışındaki gurbetteki hemşeriler..
başbakanlığa fax meail telefon yağdırma zamanıdır.
1999 lardan bu yana kabine yüzü görmeyen gümüşhanenin bakan çıkarma vakti geldi .bunu vekiller isteyemez.ancak bizler ve teşkilatlar bastırırsak olur.
ben üzerime düşeni yaptım hem fax hem meail attım
BAŞKA KURTULUŞUMUZ YOK...
RİCACI MAKAMDAN İCRACI MAKAM' A GEÇME VAKTİ
   
1 ... 8-9-10-11-12-13-14-15-16-17 ... 688
Mesajlar : 121 / 130
Sayfa : 13
Mesaj Sayısı : 6878