Üst Başlık
Üst Başlık
| Üst Data Alanı |
![]() ![]() |
Aug 8 2008, 12:06 PM
|
|
![]() Profesyonel Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 577 Katılım: 5-August 08 Nereden: Kayseri Üye No: 4,327 Nerede yaşıyorsunuz?: Türkiye Kan Grubunuz: A RH ( + ) |
1957 yılın da Kayseri doğumlu Mustafa Cilasun İşletme fakültesini 2ci sınıfta, okul heyecanı kaybolduğu için bırakmak zorunda kalır. Daha sonra ticarete başlayarak On yıl kadar ticaretle iştigalini sürdürür. Ulusal bir gazetenin bölge temsilciliğini yaparak yorum yapmak fiiline başlamıştır. Aldığı olumlu bir davet ile kamuda görev yapmaya başlayan Sayın Cilasun yönetici sıfatıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Yaptığı görevler itibariyle Otobüs İşletme Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü görevlerini yaptıktan sonra hâlihazırda İdari İşler Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. İzedebiyat, antoloji, edebi defter, Sanat âlemi, Edebi meclis, Şiir ve şair dünyası, Türkiye şairler birliği, Hikâyeler net, Aşk medresesi, İslamiyet gen, Bilginin efendisi, Muttaki, Net forumlar, Es selam, Kalb-i mecruh, Umut yolcusu, Şiir ve şair dünyası, şiirreal, Yazıhane, Felsefe, Anlamak, Cemaat ve benzeri olan, edebiyat-şiir ağırlıklı sitelerde yazmaya devam etmektedir… Sırası ile bugüne kadar; 1 anı roman(Nakşeden izler),hikâye, makale, deneme ve bir çok şiir çalışması bahsi geçen sitelerde okuyucuların ilgisine sunulmuştur. Diyor ki Sayın Cilasun; ”Yazmaktan maksadım şimdiye kadar gönül hücremde hapsolan duygularımın, dostlarla paylaşım esasına dayanmaktadır.” Mutlu bir evliliği olan Sayın Cilasunun dört erkek ve iki kız çocuğu bulunmaktadır. Üç çocuğunun mürüvvetini gören Mustafa Cilasun’un halen Kayseri de ikamet etmektedir. -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Aug 8 2008, 12:07 PM
|
|
![]() Profesyonel Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 577 Katılım: 5-August 08 Nereden: Kayseri Üye No: 4,327 Nerede yaşıyorsunuz?: Türkiye Kan Grubunuz: A RH ( + ) |
B i l i r m i s i n!
Bilir misin neler vardır bakışlarında! Gözlerin bir başka konuşur bilir misin? Sana seni anlatırım, Sana; kendimi anlatırım. Sana söylemediğimi anlatır bakışlarım… Bir şarkı mırıldanırım dudaklarımda İstersen haykırırım sana duygularımı Yalnızca bizim dünyamızı istiyorum! Ama uzak çok uzak! Birde sen tutman ellerimden Düşerim boşluğa… Sen ve diğerleri birliktesiniz! Hep ellerinden tutarsın onların, Sözlerin hep onlardan yanadır. Bakamam sana… Bakarım; haykırır bakışlarım Gelmeyin üstüme Bütün bakışlarım okunacaktır. Okunması anlaşılması lazımdır. Gözlerim bambaşka konuşur sana Sana seni Sana; kendimi Sana söyleyemediğimi anlatır bakışlarım… Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Aug 8 2008, 12:08 PM
|
|
Bir gönül naçar içinde ömür!
Çalma ne olur Bir daha Gönül kapımı yar Ben Çaresiz kalsam Yapayalnız olsam da Sen Hiç aldırma Gözünü Uyku tutmasa da Gecenin serinliğinde Şu yıldızların eşliğinde Sana Çok dil döktüm Halimi perişan ettin Kederlerle erittin Dağlarda yeşertin Sen Adeta bir settin Sevdaya kapalı olan Haşmeti salan Korkuyu yaşatan Hazin bir benttin Sen Nasıl illettin Nağmelerde dolaşan Eşiz bir nefestin Sen Çok hoş bir esintiydin Sen Güya bir maslahat Gözetmekte direndin Azimeti seçtin gittin Ruhsata Hiçbir geçit vermedin Sen hanif miydin Yoksa Bir yaren miydin Sen kimin nesiydin Bilinmezlerde gezen Yoksa sen Bir derviş miydin Sen ah Sen var ya sen Beni Hasrete serdin Sanki bir çileydin Sabrı anlamlaştıran Güzel bir neferdin Sırlarıyla kaim olan bir serhaddın ****nettin feyziydin Sen bir ezgiydin Ağıttın gazeldin Sen Müstesna bir aşktın Dilim varsa da Gönlüm el vermiyor işte Bir sitem etsem Kaldırımda Sabahlara kadar Gözyaşlarım Durmaksızın aksa da Sen Rıhtımla yapayalnız kalsan da Ben Martılara Yem olsam da Güneşte kavrulsam da Sen Yeter ki Hiç bizar olma Kal kendi tercihinle Hasret çektiğin güzellikte Nağmelerin Hissiyat derinliğinin Melalin izlerinin Sessiz şiirlerin Hüzün içinde meşkin Umut için gayretin Sen adeta Cihanı arzda Nakşeden bir güzelliktin Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
|
|
Bir sevdalı gözlerden dökülürken!
Umudun Semadan yağmur damlaları misali Kokuları yağdırırken Sevda tüter hüzünler diner Her damlanın Sesinde ki nağmeler bir şarkıdır Hayalin inkişafında Notaların ritmini hatırlatır Yol Dayanmaz bir seyridir Sevdalanan gözlerin Aranırken Kanat çırpan kuşların Aşiyan bakışların Dinmeyen cıvıltıların Hicranın engin pınarlarının Akustik Senfonisini yaşatırlar Şakıyan melalleriyle Karanlıklarda Yaşadığım gecelerin Sessizliğinde Bir bade İçmesem de saatlerce Karaladığım yazı Nihayetin habercisiydi, Dilemesem de bir ayrılığı Bir çırpıda Aniden bitirmişti Bir yudumluk çay gibi Unutulmuşluğun acısını Silinmezlere gönderdim Her bir katresinde acıyı Terennüm ettim eridim Okumaydı gözlerim Senden zuhur eden mısraları Filizlenip Aşka kapı aralamasaydı Odur nedametim Kurak çöllerinde Kalbimin Yeşeren filiziydin bir anda Pişmanlılığın Her merhalesini yaşatan Dinmeyen halin Bir vadinin sakinlerini Her an celp ediyordu Esrarlı tahayyülün Bir davadır ahengin Sen ona sevdalısın Aşktır hakikatin Pişmanlığın Zirvesini yaşatırken Halinden süzülenler Sukunetin İnce çizgilerinde Sana sabrı önceletiyordu Ama bu kadar Amcasız olamazdın Çırpınan kalbinle Aldığın nefeste Uyamadığın gecelerde Yazdığın bir şiirle Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
|
|
Gözlerin boşalırken!
Bir bir geçiyor bak günler Ey gözleri yaşlı olan dilber Senden zuhur eden haller Bir naifliktir pak güzellikler Sevgiyi nakşeden asude dilin Halinin içinde raks eden elin Karakalem yazdığın şiirlerin Tuval içinde gizlenen gizemin Nü gün ve ne güneşteyim ayaz Sensiz elerimde kaldı her niyaz Ah yaşlı gözlüm gecende biraz Sanki durma artık bir name yaz Bak bir kez ne olur şu pervazlar ki Uzaklığından nedamet kusuyorlardı Sessiz ve yumuşak olan akan sular Buz oldu mızraklaştı geçit vermiyor Sen bir kez melalinle bile olda dahi Bir tebessüm bahşetmen ısıtacaktı Hal içinde bana ne âlemler yaşatarak Seni anlatacak senden şiirler sunacaktı Kalan şu ömrümün hazanında yeşeren Filizlenerek bir şevki ihsan bahşedensin Kalan hücrelerimde haz yumağım oldun Melalimi seninle doldurdum onu kokladım Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Aug 8 2008, 12:09 PM
|
|
Kuşatan esrarın nefesleriyle!
Bir kasvet var Derinliğimin sessizliğinde Şevki baharımın umutsuzluğunun hazanında Yüreğim daralıyor Gözlerim mecalsiz bakıyor Zihnim bir abluka altında hürriyeti bekliyor Ne su ve nede aş Oysaki midem bomboş Başım ağrı içinde, sancıların derdinde nahoş Kalbim şevksiz Ruhum acizliğinde fersiz İzanım dirliksiz, dilim muhabbetsiz ve hissiz Zaman yoruyor An kendi derdinde akıyor Can bizarlık içinde şefkatsiz hederliği içinde Temaşa edenler Nedense merak içinde sual ederler Devasız derdin halimi kuşattığından habersizler Gözler nöbette Kalb vaaz edilen süreyi beklemekte Ruhum bezginliğin sahifelerinde şevksiz nefesle Ömrüm halinde Ruhum lekelerin hengâmesinde Nefsim ürpertileri hissetmeden hüküm vermekte Aşk nura amade Sevda hakkın yolunda asude Ülfet kendi sahnesinde, hak eden canı gözlemekte Ölüm uykuyla Hakikat kitabı celil sayfalarında Gül dikeniyle anlaşılmayınca haysiyetim çok fukara Anlaşılmadan yaşamaksa Hezeyanlarım halin kayıtlarıysa Vuslat umutların damlasında, yamaçlar dik olsa da Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Aug 8 2008, 12:09 PM
|
|
Şimdi sana ne diyeyim!
Ben senden aksedenleri Anlaşılmaya muhtaç melalini Nazarlarından gizlediğin nişaneni Dert etmekten bizar oldum, yoruldum Hayatı baharında kuruttun Umutların yosmalığında unuttun Zevklerin çardağında solgun bıraktın Ömrün devranında kahırları yüreğime ektin Ne seni, senden gelecekleri Kalbin yalnızlığındaki sefilliğimi Beyhude nefeslerin sinemde ki izlerini Sana olan hasretin hicrana kattığı şahitliğini Korkar oldum ben sevmekten Yüreğin şevksiz nefeslenmesinden Gözleri fersizliğe müptela eden kederden İstemem artık seni, halsiz bıraktığın sevgini Ne hayatlar baharlar yaşadılar Sensizlikte hazanlaşıyor tüm nazarlar Ruhumu yâd ediyorlar topraktaki mezarlar İhsandan yoksun niyazlar, neye hasret duyarlar Hak teslim edilecek vaattir Hakk ise zerrenin sahibi mutlak olandır Hakikat gün gibi aşikâr olan yolun felahıdır Vuslat ruhun kalbi nizam etmesinde ki sanattadır Kalbi boşluk akide yozluğudur Avuntularla arkadaşlık ihsandan arîdir Hevesler, nefsin sürümünde nefeslenirler Nefs terbiyesiz sefilliğinde iradene hükmedecektir Zalim, âlimden maada halin Hukuksuz bilginin, var olan cehaletin Teslimiyetteki adavetin, hiddet içindedir o kalbin Sevgiyi hak etmeyen, beyhudelikte geçirdiğin bir halin Ana, hilkatin gereğince hissetmezse Baba, geçim derdiyle canından da bezerse Hoca, tegannilerle bidatlerin derdiyle nefes tüketirse Nefesler, hissiz yürekler ve sevgiyi terennüm edemeyenlerdir Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Aug 8 2008, 12:10 PM
|
|
Umudun fakirliği hissedilince!
Söylemeyeceğim Artık sana bir kelam etmeyeceğim Senin hissiyatının serencamında serinleyeceğim Kendi kendime Yetmeyi bir şekilde öğreneceğim Hicranımla gecelerin üzerinde düşleri göreceğim Yüreğimin ahını Kalbimin hüzün içinde hıçkırıklarını Senden gizleyeceğim, hülyalarında yeşereceğim Ne baharı ne ayazı Sensizlikte nazar edilen her ayanı Nağmelerde meşk edilen hüzzamı, hicazı, sabayı Güftelere ram eden Bestelerle cihana salınan hissiyatı Mısraların rengârenk dalgalarını kalbin sancısını Arzı mekânlar yasta Sevdalarda ki duyarsızlar narada Aşkın ülfeti ruhun hiç silinmeyen zarif diyarında Yağmur yağsa da Güneş çekilerek günü karatsa da Umutlarım salkım saçak yüreğimle hep ağlasa da Senin nazarında Kalbinin duyarsız kaldığı hazanda Atimiz zemheride ömür sessizliğin demi hicranında Ne söylense kar etmeyecek Ömrüm sensizlikte çürüyüp tükenecek Aşkın sahillerinde, yalnızlığın kadriyle asudeleşecek Nazlı çiçeğin güzelliğinde Serabın hal iklimde ki sessizliğinde Hasretin demiyle, ölümün güzelliğinde aşkın çilesiyle Gam değil artık Mezarlar içinde yok bir farklılık Topraktır muhabbette tek saydamlık hesaptadır darlık Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
|
|
Hicran kuşatırken!
Dinmiyor Zaman geçit vermiyor Ruhum hicran içinde seni bekliyor Sensiz Ne sevgiyi anlıyor Ne de sevilmenin kadrine erişiyor Mahzunluk Halime nüfus ediyor Özlem bir başkalaşıyor seni diliyor Halim Yıllara direnip geçiyor Çilem melalimden feveran eğliyor Anlamayı Aşkın nurlaşmasını Gül kokusunun cihanı kuşatmasını Sevginin Nefrette ki hissin Kalbin damarlarını kurutan sahnesi Ruhum Muvazene için Akılım bahanelerimde şimdi seçim İradem Nefsimi ipe götüren Bir sicim olarak yastığın yanı başında Uykumda Hal pencerem düşlerimle Ne kadar artık düşünmeliyim desem de Sensizlikte Unutulmaya yüz tutan Recep Şaban Ramazanla anlamlaşan an Her gün Nefesi tükenen insan Ölümle raks eden zavallı candan usanan Seni bana Henüz doğmadan anlatan Zamandan kaçan, iradesiyle uzaklaşan can Ne kadar Okusam da seni anlamak Halime kifayet etmiyor hicranım sürse de Kitabı celili Mütemadiyen okusam da Seni asırların sayfasından hissetmek zor Seni senin Hükmünde ki güzelliğin Sosyal gerekçelerde ki sebebi neticenin Vefada ki akabenin Teslimiyette ki kardeşliğin Husumette ki tükenen sefilliğin muştusuyla Şefkatinle Hamiyetinde ki sivilliğin Ayyuka çıkan şimdilerde ki okur cahillikle Edebin Yaşadığı hüznün diliyle Kuruyan dillin, ağlayan yüreğin nefesiyle Halin bizarlığı Ruhun seyrinde ki arzı Ölümün insan kimliğinde anlaşılmayan acısı Diyarların Tasallut altında ki melalin Hezeyanlar içinde süregelen nakaratların Umudu Müstekbirlere hasreden sızının Her gün içselliğinde tarumar edilen aynanın Senaryolar Diziliminde ki yarışın Mütemadiyen tebaa kalan tevekkel halkın Duyulmayan Haykırışı, can için kaçışı Ölümü hiç anlamadan törenlerde ağlayışını Nasıl anlayım Kimden murat için meşki sorayım Derinlerin dirliğinde, acizliğin hiçliğinde Ben takvayı, ihsanı, ihlâsı, şahadeti kime sorayım Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
|
|
Baktın hale yansıdın!
Hazin Bir aşkın hikâyesi gibi Dertlerin hışmında kalmış can misali Hayatın Getirdikleri nasipti Temaşa etmiştim sende ki asudeliği Yoksa Neme lazımdı hazin Sararan yapraklardan bulurum halimi Bir baktın Çok uzaklardan tanıdıktın Yüreğimin derinliklerinde çok sadıktın Elimden Ne gelirdi ki hislerim Beni alıyordu ötelerin verdiği şevkten Anlatılmaz Müşahhas olmayan Gerçeklerin düşündürdükleri o halden Vaktin Tecellisi olan yarenken Aşk iksirinde anlam bulduğu yegânelikten Beni benden Halimin sakin dirliğinden Resmedilen hikâyelerde ki aşk güzelliğinden Almıştım Senin sayende bir dem İçselliğimde sökün ediyor durmayan payem Yılara sâri Bir yalnızlık halinden Bir hışımla çıkarı verdin sen şimdi sevginden Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Aug 8 2008, 12:11 PM
|
|
Aşk içinde gizlenen ölüm!
Seherin ilk ışıkları o kadar sessiz ve asude bir şekilde inkişaf ediyor ki yeni bir güne başlamanın sancısını, heyecanın sunduğu yelpazeyle sinelere doluyordu. Bir muammanın Ummanlaştığı sır perdeleri her bir ışığın umut aşılamasıyla bir bir berraklaşıyordu adeta. Umutlarımız var olduğu sürece, sürükleyen bir aşkın seyri âleminde, nasibin her katresinde nedamet halimize nüfus ediyorsa akide merhalemizde muhakkak bir yozlaşma vardır. Bir sabinin teslimiyetinde ki berraklık, ruhi dirliğimizde kalbin sahibine karşı her an var olmasıyla kaimdir. Gönül bir cezbeye muttali olduğu vakit neyi görür, kimi dinler, neleri arzular, nelerden vazgeçer… Aşkın namütenahi esrarı karşısında, nefsin perişanlığı yaşamasındaki gerçeklik gibi… Suyun dalgalar halinde seyretmesi, sahilin sessizliğinde bir umut aralaması, martıların durmak bilmeyen nidası karşısında, kemaninin hicran şarkısı olacaktır. Dallar üzerinde şakıyan kuşlar, hazanın kokusunu alan yapraklar, ayın ışığında can hıraş serencamlar, hissiyatın yelpazesinde nükseden nazarlarla sanki daha da anlamlılar. Akan gözyaşları ne çok şey anlatıyor meğerse anlama özürlü olmayanlar için. Hislerin tanınma sürecinde melal içinde var olan itminanlık o denli kuvvetlidir ki idrak edene! Gelinen yaşın bıraktığı izlerde gizlenen sırlar, ahir için elde kalan tek vesikalardır. Ruhun vuzuha ermesini bekleyen bir güzellik, bilinmesine rağmen bazen hoyratça, bazen bir titreşimle, bazen alaca karanlıkta ve bazen de aşkın umutlarında kapımızı aniden aralar. Kasların kuvveti ve kudreti nasıl bir göstermelik ve işin gereği lüzumu hasletse, kalbin yağlanması sağlık bakımından tehlikeliyse… Vicdanın berraklığında ki isteklerde düşüncenin mefkûreye dönüşmesiyle ancak mümkün olan bir değerdir. Aşk kalbin, ölüm ruhun vazgeçilmezidir. Zevkler bireyin kültüre göre anlamlı kazanacağından, hevesler nedenli önemlidir. Korkularımız ölüme bu kadar yakınken neden gereğinden çok daha fazla önemli olan değerdir… Karıncada, kanatlıda, sürünen güzelde, sinede ki enenle bir muhasebe her vakit yapılınca… Kefen senin en yakınında ki aşka selam gönderdiğin en nadide olan güzelliktedir… Yaşarken ölmek ve öyle çürümek, ön yargılarla mevcut bağnazlığı öncelemektir. O vakitler sevgi o mekânı terk eder, şekliyet melalleri ihata ederek nefsi önceler. Sadece lisanı aşk avuntular içinde fırsatçılığa ve tatminliğe doğru hızla seyreder. Ruh aldığı yarayla, kalbin karalıyla, destanlar yazsa da sadece kadehlerin içindir. Aşk ölümle iç içe olan bir güzelliktir, çünkü o en yüce olan Cenabı Hakkın emridir. Bu güzelliği bilen bilir zira bilmek bir erdemdir. Bilmediğini bildiği halde onu gizleyen bir hederdir. Aşk insan içindir. Nisa güzelliğin en kadim değeridir. Onu anlamayan insani değerlerden yoksun olan biçaredir. Toprağın özünde buluna aşka yabancı olan, yaprağın sunduğu senfoniyi asla anlayamaz. Kuşu kafese hapsederek, Hürriyetten ne anladığını ayanı beyan eder. Hak olan bir dil, sevgiyle gül, güzellikte tefekkür, İnsan için arz edilen teşekkür aslolan bir değerken bundan sarfı nazar etmek insan için en büyük kötülüktür... Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Aug 8 2008, 12:12 PM
|
|
Seni anmak halinde anlaşmak!
Seni anınca, neden içim içimi yiyor, Yüreğim kanatlanıyor sessiz uçuyor, Ürpertiler davet alıp seni anlatıyor, Sürur ruhumla şevkin aşkını yaşıyor. Şimdilerde keyifliyim cazip haldeyim, Düşüncelerimle bereketin iklimindeyim, Çiçeklerin adresi düşlerin seyrindeyim, Senin aşkınla kelebeğin hafifliğindeyim. Ne uykum kaldı nede iştahım ben aşığım, Nesilleri hasret çektiği hazzın baharıyım, Yıldızların uzandığı, mahın selamla andığı, Gecelerin aydınlığı, umutlar sakağı oldum. Yıllarca halime refakat eden hüzün gitti, Ruhumun hicranında haykırışlar terk etti, Kalbim ahenkleşti, sinem serinliğine erdi, Senin aşkınla yaşamak ziyadesiyle güzeldi. Ne kadar zamandır dilim sukut nöbetinde, Yüreğim şarkıların nağmesinden aksedendi, Sokakların melül yaprağı, halimin resmiydi, Artık mevsim değişti baharın seninle şakıdı. Hani dile gelirde beyanda taaccüp edilir ya, Ölsem de gam değil diye sineden sökülür ya, Aşk kendi ikliminde vuslatı insana anlatır ya, Ruhun serencamında hevesin renkleri var ya. Artık ne anlatayım ki sana kemani çalıyor ya, Udun perdesinde şairin meramı anlatılıyor ya, Aşk kıtaların ortak dilinde terennüm edilir ya, Ölümün güzelliğinde tefekkür hali kuşatıyor ya. Zaman belli, mekânlar ne kadar farklıda olsa, İnsan adamlık babında hasletlere vakıf olmasa, Nisanın toprağı şefkatin damarı anlaşılmayınca, Aşk teranesi ayyuka çıksa sema ağlıyor bakınca. Onun için sen sev lakin öncelikle bilincine güven, Hamiyetin haysiyetini ötelemeden azimete gelen, Sadakatin itminanlığında sürurunla kalbi kuşatan, Sev dağlarıyla anlamlaşan, aşkı ruhuyla yaşayan. Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Aug 8 2008, 12:12 PM
|
|
Kurşuni sokaklarda!
Londra sokaklarında Olanlardan habersiz şekilde Dertli sineler, yol almaya devam ederler Bunlardan ikisi Karar almışlardır kendi aralarında Atlamayacaklardır hiçbir Kapıyı ve her eve sokacaklardır Ellerindeki mukaddes davetiyeyi Bu niyetle Çalarlar her bir kapıyı Ve yaparlar çağrılarını Mütebbessim bir çehre İle yaparlar gerekli olanı Dedikleri gibi Atlamazlar hiçbir haneyi Aynen karar aldıkları gibi Kimisinden o anda Alırlar tepkilerini, kimisinden ise Sonradan gelecektir davetin neticesi Kimi için Bu davet bir mekân beraberliği Manasını taşırken, Kimi gönül için de Âhiret Beraberliğine vesile olan Bir tanışmanın başlangıcı olacaktır. Küçücük davetiye Belki de bazı sinelerin Yamaçlarında bir kartopu Gibi yuvarlanmaya başlamıştır bile Çığa ne zaman İnkılâp edeceğini kestirmek O esnada imkânsızdır Neyse onlar Tohumlarını atarlar toprağa Bakalım kaçı boy Verip de selâma duracak Kaçı sinesinde Nice başağı barındıracaktır Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Aug 8 2008, 12:13 PM
|
|
Meftunum!
Zarafetine Gizlediğin nefesine Nisa kimliğinde ki edebi haline Sabrın Dirliğinde ki çilene Seni sende alan zalimin çarkına Çıkar Uğruna solgunluğa Çaresiz kalışına sessiz soluğuna Naifsin Sen payeler şevkisin Özelsin, hususen yetiştirişmişsin Annenin Dilinde özlemsin Babanın en müstesna varlığısın Sakinsiz Hiddet nedir bilmezsin Hükmün sahibine iltica edensin Anlamazlar Senin halinden Annesi dibindeyken vehimlerden Doğan Bebek ikliminden Edebin derinliğinde ki tefekkürden Hilkattir Senin varlığın aşktır Lafügüzaflar içinde ibretlik sanattır Ak aktır Kara beyazın aksıdır Kebir günah için taliplisini bulacaktır Maslahat Kimlerin işidir Müçtehit nefesleri çok derilerdedir Fukaha Şekliyet için midir Mizan düşünen için hükmü verecektir Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Aug 8 2008, 12:13 PM
|
|
Vasıl olmak sabrı anlamaktır!
Evvel ahirde dil sukuta gebeydi, Konuşmak melalin bir hasretiydi, Sevda iklimine şevkin asudesiydi, Aşk henüz zadeyi an’ı bekleyendi. Kalbi serencam, aşk için bahardı, Ruhi inkişaf bereket sağanağıydı, Sevgi renkler asudeliğinde akandı, Kan, hevesleri coşturan damlaydı. Nisa, yaratılış olarak çok zarifti, Halin dilinde edebin kanaat eliydi, Sessiz hıçkırıklar, niyaz davetiydi, Ağlayan gözler varlığın hamiyetiydi. Sürekli çığırtkanlık edebin değildir, Kanaat ikliminde habersiz solmaktır, Nedamet aşkı kurutan bir bühtandır, Ruh vuzuhunda istikbal anlaşılacaktır. Mütemadiyen eksiği aramak yanılgıdır, Şefkati anmayan kalp aşka yabancıdır, Sevda sağanağına yağan yağmur vardır, Toprak, en bariz yardır seni anlatandır. Kıskançlıktan o güzel gözlerini köreltme, Dirliğin birlik için şart olduğunu önemse, Güveni bir kez vehimlere emanet edince, Kanaat kaybolacaktır aşkın dile gelse de. Ruhun özgürlüğü, kalbin sahibinde birliği, Sadakat iklimine şart olan vefa şahitliği, Yanılgıların lekeleri hamiyet için suhuleti, Niyaz için sabrın seferber edilen zarureti. Rahmet devam ediyorsa mühleti nefeslen, Yapılan tercihlerde sen kalbinde temizlen, Hükmün sahibinde serinle, vehme yönelme, Sana tevdi edilmeyen yargıçlığa hiç özenme. Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Aug 8 2008, 12:14 PM
|
|
Ruhumun lekelerinde kaybolma!
Ne olursun artık sen bana hiç aldırma, Kalbimin darlığında güzelliğinle boğulma, Aşkın salkımlarında hüzne maruz kalma, Umutların sürurunda renklerini anlasana. Ben ruhumun lekelerinde kayboldum anla, O nezih kalbine layık değilim ağlasam da, Çiçekler açmaz fakir halimin hurdalığında, Yüreğim serabın hükmüyle suyu anlasa da. Dağların yamaçlarında naçarlığım tutunca, Vadilerin güllerinde aşk hiç anlaşılmayınca, Kalp sahibinden ruh ikliminden uzaklaşınca, Üflediğim kaval nağmesi yüreğimi sardıkça. Dilim suskunluğun sevdasında hazzı tadınca, Kelam eğlemenin manasında Hakk solununca, Sevda devranında hevesleri aşktan ayırınca, Ten için uzletin, aşk için hikmeti anlaşılınca. Biliyorum cezbe tutulmuş misali çekiyorsun, Zahirimde husule gelen illetleri bilmiyorsun, Nefsimin hederliğinde adamlığımı arıyorsun, Ruhumu sefilliğinde sen bana aşk sunuyorsun. Hasretim nizam edilecek nefsin değerlerine, Kalbimin kurtuluşuna vesile olacak hamiyete, Takiyyeden azade, azimetle hilm enginliğine, Ötelerin hali kuşatan serinliğinde ki yüceliğe. Hiç saltanatla tevazuu birlikte yaşar mı anla, Tebasına ulufeler dağıtanla ruhsata yaslanma, Ezberle anlamanın o farkını düşünerek sorgula, Ruhi karmaşalık yozluğuna boğularak koşturma. En çok bilmediklerine teslim oluyorsun sorsana, Akıl bunun için sana tevdi edilen anlak baksana, Gülün kokusunda deşifreyi bekleyen değeri anla, Semadan sana nazar eden hakikatle yoğrulsana. Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
|
|
Siz sormakta haklısınız!
“Neden kalbimin hurdalığı, Ruhumun lekelerden arınma umudu” diye Merakınıza mucip olarak sual ediyorsunuz. Bilmiyorsunuz ki bu can, Bir zamanlar ne kadar çaresizdi, İsyan içinde nefeslenen bir zavallı hederdi. Kanaati hiç bilmeden söylenen, Heveslerinin renklerinde serinleyen, Maksadına ulaşmak için bahaneler üretendi. Ne kıble bilirdi ne de sebebini, İnsan kimliğinde elzem olan hilkatini, Aidiyet zenginliğinde hissiz fakirliğin sahibiydi. Zahir kişiliğin cazibe nedeniydi, Suhuletin adresinden habersiz bir nefesti, Hamiyetin çardağında bilenmeyen hissiz kefendi. Ne bulursa yer, gününü gün edendi, Ülfetin vuzuhunda gizlenen hikmeti bilmezdi, Edebin fakirliğinde sırnaşık kepazeydi güler geçerdi. Nisanın toprağından anlamayandı, Sadece zevkinin cezbesinde soluyan kandı, Hiddeti, şiddeti davet eden kuraklığın şakıyanıydı. Nitelik konusunda duyarsızca bağıran, Varlık noktasında ruhundan habersiz olandı, Kalbi sadece kan pompalayan bir uzuv telakki ederdi. Aşkı naralarda yâd eden bağnazdı, Nağmelerin şevkini kaçıran ahenksiz konuşandı, Gözyaşlarını zül addeden bir perişanlığın kollarındaydı. Muhabbeti şamata sayan bühtandı, Dostluğu menfaatle ilişkilendiren feverandı, Ölümün güzelliğinden ibretin dersini almayan zavallıydı. Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
|
|
Ruhun dinlenmesinden sual!
Öncelikle Hilkatini zorlayan Marazlardan uzaklaşırdım. Kuvvetin Sahibine anlık kaygılarımı Teslim ederek daha yakınlaşırdım. Yozluğun Veya rekabete muhalif Solgunluğu kalbimde tutmazdım. Halimi kuşatan Dertleri, ziyadesine gark Ederek hamdın kapısını aralardım. Nebatat Ve hayvanatın devranında Aklın vuzuhunda ötelere doğru uzanırdım. Dağların, Ovaların, akan coşkulu suların Dirliğinde nefeslenmeyi çok arzulardım. Musikide Sazların perdelerinden sudur Eden tambur ve neyi bağrıma yatırırdım. Umudun Pençesinden düşlerin perdesini Açarak, yalın havanın kanatlarında uçardım. Sol yanımı bağlar Sağ yanımdan akan gözyaşlarımın Serencamını sayfalara anlatarak yazardım. Aşkı kanaatle, Sabrı dirayetle, azmi hilmin Yumuşaklığıyla yoğurur ölümde yaşardım… Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Aug 8 2008, 12:15 PM
|
|
Razıyım!
Yarınların Özlemini yaşarken Tükenmişliğim önüme seriliyor Görmediğim Sevgili uzaklarda beliriyor Yüreğime Bir şeyler oluyor İçim doluyor Sakin kalbim kükrüyor Onda bulduğum Manalar bir sevda oluyor Sevdiğim şarkı Kucakladığım en son Arzum olmasıydı tek dileğim Yarınımın Sanki ütopyası Süzülerek uçan bir martıydı İlhamımdı Sürurla akan pınarım Onu Dinlediğim anlar Hüzzam şarkının izleriydi Elbette Hislerimi biliyor Sevgilidir yüreği titriyor Kalbi Bir nebze süzülse Vereceğim her gülü Her adım da Bülbülü dünü, bugünü Hatırladıkça Yaşanamayan yarınları İstiyorum ki Bilsin Bir sarfı nazar etmesin Dilesin Ve dillensin Bir kelam etsin gülsün Yarınların Bırakacağı esrarını Hiç değilse benimle çözsün Bende görsün Artık üzülmesin Enginliğinde süzülsün Sen Solmayan Bir gülün benzersizisin Ne olur Bu kez bana kızma Anlatamam sensiz bu cana Ürperen Şu encamıma Hafızanda ki canana Ne acı, Ne de hayıflan Razıyım ben her cezaya Her yanım Dağlansa da, Kanım durmadan aksa da Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Aug 8 2008, 12:16 PM
|
|
Yalnızlığın adımlarıyla!
Düşlerimin Şafağında adımlarken Gönlümün Hüznün esintisinde Yol almasına engel olamıyorum Sahile vuran Dalgalar sanki ötelerin Dilinden bir şeyler anlatıyordu Gözlerimin Mahzun bir şekilde Seyrettiği yıldızlar Yüreğimdeki yanmaları artırırken Haşmetiyle Bir itminanlığın Keyfini çıkartan ay Nispet Yaparcasına Halime acıyarak Hislerime umudu bahşediyordu Adımlamaya Devam etmeliydim Zira Yalnız halimden Müteşekkil değildim ki Bekleyenlerimin Sinelerinde yeşerttiğim Filizler varsa Merak içinde Kaybolmaları istemezdim Alaca bir karanlığın Hüküm sürdüğü ıssızlığın Çardağında Husule gelen yalnızlığımın Her aşmasını Acımasızca yaşıyordum Kulaklarımı Yumuşak dokunuşlarıyla Okşayan Esintinin kuşattığı Serinlikte çok hoş bir Keman sesi yükseliyordu Sanki zahirin Hükmettiği çok kalın Avuntularından sıyrılarak Nice aşılması Gereken duvarların Hiçbir Anlam ifade Etmeyeceğini muştuluyordu İliklerde hissedilen Sinelerde filizlenen bir aşkın Ötelerden bahşedilen kudretiyle Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Basit Görünüm | Tarih: 9th September 2010 - 04:49 AM |
Alt Başlık
| Data Alanı Alt |