Üst Başlık
Üst Başlık
| Üst Data Alanı |
![]() ![]() |
Nov 5 2008, 09:54 AM
|
|
![]() Profesyonel Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatör İleti: 2,224 Katılım: 22-February 08 Nereden: İSTANBUL Üye No: 3,714 Nerede yaşıyorsunuz?: Türkiye Kan Grubunuz: A RH ( + ) |
1957 yılın da Kayseri doğumlu Mustafa Cilasun
İşletme fakültesini 2ci sınıfta, okul heyecanı kaybolduğu için bırakmak zorunda kalır. Daha sonra ticarete başlayarak On yıl kadar ticaretle iştigalini sürdürür. Ulusal bir gazetenin bölge temsilciliğini yaparak yorum yapmak fiiline başlamıştır. Aldığı olumlu bir davet ile kamuda görev yapmaya başlayan Sayın Cilasun yönetici sıfatıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Yaptığı görevler itibariyle Otobüs İşletme Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü görevlerini yaptıktan sonra hâlihazırda İdari İşler Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. İzedebiyat, antoloji, edebi defter, Sanat âlemi, Edebi meclis, Şiir ve şair dünyası, Türkiye şairler birliği, Hikâyeler net, Aşk medresesi, İslamiyet gen, Bilginin efendisi, Muttaki, Net forumlar, Es selam, Kalb-i mecruh, Umut yolcusu, Şiir ve şair dünyası, şiirreal, Yazıhane, Felsefe, Anlamak, Cemaat ve benzeri olan, edebiyat-şiir ağırlıklı sitelerde yazmaya devam etmektedir… -------------------- ![]() |
|
|
|
Nov 5 2008, 10:48 AM
|
|
![]() Profesyonel Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 424 Katılım: 3-October 05 Nereden: angara Üye No: 391 Nerede yaşıyorsunuz?: Türkiye Kan Grubunuz: Bilmiyorum |
harika eserler valla ne diyim
-------------------- Yağmurlar yagsada boş yağmasada
|
|
|
|
Nov 5 2008, 11:30 AM
|
|
![]() Profesyonel Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 577 Katılım: 5-August 08 Nereden: Kayseri Üye No: 4,327 Nerede yaşıyorsunuz?: Türkiye Kan Grubunuz: A RH ( + ) |
Duyarlılığınız ve katkılarınız için çok teşekkürler ediyorum efendim...
-------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 5 2008, 11:30 AM
|
|
![]() Profesyonel Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 577 Katılım: 5-August 08 Nereden: Kayseri Üye No: 4,327 Nerede yaşıyorsunuz?: Türkiye Kan Grubunuz: A RH ( + ) |
Seni sana anlatamıyorum!
Sen sitemle nefeslendikçe Her kelamında hukukunu umursamayınca Hak adına tahakkümü fazilet sanınca o vakit yılıyorum O an halime nüfus eden şaşkınlığı Hiçbir tarafa atamıyorum, perişanlık yaşıyorum Sevgi adına muhabbet babında her ne varsa sıyrılıyorum Ne pazara ve ne de mezar gitmeyi Edebime yediremiyorum, sukutu hal ile soluyorum Seni sana anlatamamanın sancısıyla, çaresiz kıvranıyorum Bir köşeye çekilerek sızıyorum Ne açlığı ve ne de uykusuzluğa asla aramıyorum Sabır adına kanaat safhasında her ne varsa yudumluyorum Gelirime göre bir gider diliyorum Seni kırmamak adına sessizliğimle hep eriyorum Serbestçe ve bir şevkle sokakları bulvarları dolaşamıyorum Dost ve ahbaba selam veremiyorum Çocuklarıma mahcup olmamak için çok direniyorum Fakat tükendiğimi biliyorum hazin ki hıçkırıklarımı gizliyorum Anladım ne yapsam kifayetsiz Nefs nizam edilmedikçe fevkalade hal bereketsiz İdrak serserileşmiş, akıl fakirleşirmiş, inkişaf kalbi dilermiş Ne andan ve ne de ezandan Sefer vakti uykuda horlarken, rızk taksimi ardan Nasib acizliğin kadrindeyken ve rekabet bire bir hakikatken Nefesler hizmete amadeyken Kalbi hissediş hidayet pervazlarında beklerken Rikkat ölçeği mutat olan bir devran iken sen çok uzaklaşırken Sevgi iflasın eşiğindeyken Muhabbet kurutulurken sen hilkatinle yabancılaşırken Ben fakirliğimle kuruyan yaprağı okşarken ve hicran çağırırken Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 5 2008, 01:07 PM
|
|
Bir yaprak ve bazen de!
Ne vakit yalnız kalsam Hüznün refakat ettiğine şahit olurum Bazen bir yaprak ve bazen de bir kuşun kanatlarındayım Haz adına her ne varsa Sinemde derlediğim uhdeler sıralanırsa Kalan nefesim takatim için inşirah sunacaksa vuslat aşkına Diyemem kimseye söz edemem Halin dirliğinden serzenişlere geçit veremem Zerrenin idrakine eremem, aşkla nefeslenmeyi beceremem Fakirliğimin sağanağında demlenir Ötelerin serinliğiyle keyiflenir kalbimi dinlerim Vicdanımla yüzleşirim, ruhi lekelerimle iç içe hiçranileşirim An zamanda ve sayfalarda Nefeslendiğim hak adına her ne varsa ortada O vakit iflas eden aklım yasta, ruhum kendi serencamında Hıçkırıklar boşalsa da ne fayda Kuşkanatsız, yaprak dalsız, kalp duyarsızsa İnsan hilkatinde aşk yaşamak haksa, idrak sanatı muratsa Kuşatan bağnaz soluklar arasında Zanlar kaybı zamanlar olsa da anlaşılmayınca Âdemi hakikati bekleyen hazin hesap karşısında korku varsa Emin olmak çok uzaklardaysa Sevgi hasredilmeyen masrafsız ve hilafsızsa Enaniyet iradeyle anlam bulan bir mantıksa, ar buharlaşınca Edebi hal dışlandıktan sonra Kelam, kemaliyeti hasretle yudumlayınca Haz, zevkin ihatasında kalınca, onur varlık için kanıksanırsa Haysiyet sefilliği karşımda Resmedilen biyografiler ne kadar zengin olsa da Kul olmak ekseninden çıkınca, hak rızası aranmayınca acıyla Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 5 2008, 01:30 PM
|
|
![]() Profesyonel Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 1,599 Katılım: 19-March 08 Üye No: 3,846 Nerede yaşıyorsunuz?: Türkiye Kan Grubunuz: 0 RH ( - ) |
emegınıze ve de yuregınıze saglık...
tesekkurler -------------------- bir mucize-i gizem, ömrü sefadan geçen
bir gece-i matem, yüreğimden uçup giden sine-i harabım bir gül demeti sor ki bu canı hiç sevmedi mi? hal-i ruhsarım perişan gibi |
|
|
|
Nov 5 2008, 01:45 PM
|
|
Eyvallah, çok teşekkürler ediyorum, sizin içinde diliyorum...
-------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 5 2008, 02:36 PM
|
|
Varlık hiçlik içinde hilmdir!
Sen halinle salınırken Derinliğin dehlizlerinde nefeslenirken Kimliğin nisa zarafetine muhtaçken hıçkıramazsın Ne kadar çırpınsan Zan ve nedametlerini ortaya saçsan Hak ve hukuk namına yoğrulmadan bağırsan yersiz Nedensiz nefes olmaz Dil kemale ermeyince ifşa sorulmaz Kan hükmetmeyince idrak iradeye asla dayanmaz Kim kimden niteliklidir Bir düşün, bunun ille yet ölçüsü nedir Vasıf kim içindir ve sıfat neden kanda endekslidir Varlık hiçlik içinde hilmdir Tevazuu dergâhında hissedilen bir ilimdir Meşveret ne içindir, muhabbet kimler için ferdir Sevda, ar içinde gizlidir Aşk, inşirah için vesileyi sahifedir İrade, insan kimliğine amadedir ve tercih senindir Bilgi olmadan nizam olmaz İdrak anlaşılmadan hakikate ulaşılmaz Sadece akılla mübaşir olunmaz, vesileler boşanmaz Hikmete ram olmak hazdır Derinliğinde kaybolmak ancak tamahladır İrfan sahibinde anlamlaşmak kalbin için fütuhattır Ne rasgele seril Ve ne de ulu orta mekânlarda geğir Sanma, kimseye kanma, uykuyla sarsılma o an gelir Rüyayı her canlı görür Lakin insan olan ibret alarak yürür Yürek kalbe endekslidir ihsan erbabı yakından hissedilir Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 5 2008, 04:10 PM
|
|
Nedenlerde nefeslenince!
İnsan olmak Erdemi kuşanarak solumanın yoğunluğudur Fetret, insanın halinde sudur eden acizliğin sonucudur Canı hakir görmek Nefesin idrakinden azade olmanın sancısıdır Yoksa bahşedilen kalp hilkatiyle barışık bir kazanımdır Akıl insan için andır An, zaman içinde olgunlaşmanın kıvamıdır Vicdan insan için bembeyaz ve hiç lekelenmeyen sayfadır Kan beyinle alakalıdır Yürek bu amaçla dalgıç olan pompadır Muhabbette hem hal olmak vardır, sevgi ise ilk adımdır Merak zekânın mihengi Nizam etmek ise kemaliyetin perdesidir İraden tercihlerinde seni hesaba çektiren bir neticedir Gülmek kalple işliktir Sırnaşıklık edep haricidir, insan neticelidir Kınamak, maziyi dışlamaktır yaşanmadıkça mantık farktır Ana sütü vicdan mesabesindedir Baba hakkı kimler için muvazene dirliğidir Çocuk sevginin adı, şefkatin tarifi, hamiyetin ahengidir Nisa kimliği fevkalade azizdir İnsan, adamlık adına nefeslenen değerdir Fevrilik hafifliktir, şekliyet hamaset sahifesinde yeistir Aşk çile içinde gizlenen Sevda hasretiyle demleten kalbi feyzindir Ne zevk ve ne de hevesin şubelerinde bereketlenmeyendir Gülün renklerinde Dikenin hikmetinde var olan güzelliğinde Sabinin gamzelerinde, sevginin beşiğinde fedakâr nefestir Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 6 2008, 10:53 AM
|
|
Gün ışımadan!
O an çok çaresizdim Suskunluğa mahkûm olacak kadar halsizdim Kime ne diyebilirdim, terennüm ettiğim derdin esiriydim Babam hayli saftı Anam mutfak adına mütemadiyen kaygılıydı Yokluk yanı başımızda, hicran her zaman karşımızdaydı Maaş vakti gelince Münhal olduğu üzere babam hiç bulunmazdı Anam sabaha kadar uykusuz kalır ve beni de uyandırırdı Gün ışımadan Çarşıda ne kadar sabahçı kahve varsa bakardık Korkuyla barışık yaşardık, henüz okul başlangıcına uzaktık Ne derman vardı Ve ne de binecek bir vasıta için karşılık vardı Soğuk ve kaygı, korku ve ön yargı bir telaşla yanımızdaydı Bu o kadar acıydı ki Babam namına sinemde buharlaşan bir sancıydı Aile niye vardı, efrat kim için kutsiyet cenahında hayâydı Çok susamıştım Yürümekten bizardım lakin anneme söylemezdim Onun hicranını artırmamak adına çaresiz sukuta geçerdim Aramak nafileydi Yorgunluk her halimizde serzenişlerin habercisiydi Annem nedameti davet ederek bedduaların refakatindeydi Ne sıcak bir ekmek Ve ne de hasreti çekilen bir yudum çay bulunmazdı Her zaman denesiz çorba ve bir haftalık pişen ekmek vardı Babam maaşı bitirince Arkadaşlarının tavsiyesiyle bir âlemin keyfiyetinde İki gün sonra karşımızdaydı, lakin ne para ve ne de ar hardı Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 6 2008, 11:45 AM
|
|
Heves nefese muhtaçken!
Bir karar aşamasındayım Söz vermenin sevdasından hayli uzağım Ruhumun bizarlığında, kalbimin sancısıyla hicrandayım Yoksa kendime mi yabancıyım Muvazene bakımından neden çok kurağım Hakikat namına duyarsızlığım, öte kaygısında hazanım Dikkat kesiliyorum Etrafımdan şefkati sorguluyorum Hamiyetli nefesler hani nerede? Hayli merak ediyorum Her nasihat niyetle Niyet idrake muhtaç bir hal içindeyse Nasip ve tesir ancak hak gerekçesiyle hakikatin sesiyse Yarım asır geçti gitti Kim kimlik için hazin dertlerin eşiğindeydi Kişilik hangi gerekçelerle nitelik için fazilet telakki edildi Sadakat ve vefa eridi Kimin derdi kimler için ecrin tesirindeydi Nefisler tüketime yönlendirildi, kalbi hissediş ar içindeydi Arz sevgide iflas etti Naz kim için dertti, haz zevk için hedefti Lakin ömür süreli, idrak ders almak için fevkalade elzemdi Ne aşkı Ver ne de sevdayı hakkıyla anlayamadık Kim ne derse ona yakinen inandık, fakat takatsiz yol aldık Ne adamlıkta Ve ne de nisa edebinin korkuluklarındaydık Bizler ancak pervazlarda soluk aldık, manadan çok uzaklaştık Tamahkâr olduk Ar adına her ne varsa edeple kuşanamadık Vefayı anlamadık kelamı anlamıyla okuyamadık ve çok yorulduk Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 6 2008, 12:39 PM
|
|
Sabrı yudumlaman ne hazin!
Hüznüm yüreğimi dağlasa da Her yanımı ızdırap kuşatsa da biliyorum Hicranın refakatiyle itiraf ediyorum seni hak etmiyorum Senin edebin Ve hasrettiğin hilmin karşısında eriyorum Gözlerinden boşalan yaş karşısında fevkalade ağırlaşıyorum Başımı kaldırarak Ne cadde ve ne de sokaklarda adımlıyorum O an yalnızlığımın ayazlarında mütemadiyen hayıflanıyorum Mağdur olman Sukut içinde sabrı yudumlaman ne hazin Kalb titrerken, hissiyat hazanın solgunluğuna duçar olurken Anlamak bu kadar zorken Aşk kendi ikliminde vicdanı davet ederken Nutkum dururken, halim fakirleşirken sen sessizliğindeyken Ne kadar tebessüm etsen de Ser verip hiçbir sır vermesen de Hicranı nefeslerin hakikati ifşa ederken kalbim yalnızlaşırken Beyhude bir uğraştayım Zaman içinde an’a muhtaç şevksiz yolcuyum Sensizlik karşısında, yokluğun gelince aklıma fırtına başlıyor Kalbim daralıyor Zihnim bulanıyor, hissiyatım sancıyla titriyor Seni dinlemek, halinde filizlenmek ve dirliğinde hazza erişmek Ne kadar mümkün bilsem Varlığımı hasrederek fakirliği terennüm etsem Çileyle şevke erişsem, aşkın ikliminde yeşersem seni hak etsem Hasreti demlesem Ney dinlerken kendimden geçmeden durabilsem Edebin toprağında, bereketin kuşağında kalbine sevgimi sersem Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 6 2008, 01:44 PM
|
|
Ses ve tüketilen nefes!
Görmek adına görmüyor İşitmek adına duymuyor olmam vakıaydı Nefes almak, an içinde tefekküre dalmak çok uzaktı Yaşamak adına Bir şartlanmışlık varsa açıkça karşımdaydı Resmedilen biyografiler, sanat anlamından kaçamaktı İhtar edilen Ömürle sahifelere serdedilen an ve zaman Akıl ve ihsan, idrak ve zan, tecessüsle çok perişandı Hilkate yakın olan Ancak tahkik kabiliyetiyle anlaşılacak olan Kalbi hissedişlere ihtiyaçlı bulunan fakirlik yanımdaydı İrfan adına ne varsa Ya raflarda veya çok uzaklarda kalandı Anlamak kim için, hakikati kuşanmak niçin bilinmiyordu Her ses ve tüketilen nefes Gerekçelerinden yoksun kimliğindeyken Hissetmek, kalbi nefeslenmek ihsanın dirliğine erişmekti Lakin kim kaybetmiş Ne derler kaygısı sineleri ihata etmişti Kalp sahibinden uzaklarda çok bizarken, nefs harı yaşardı Acınmak kim için ardı Geçirilen zaman idrak için bir sancıydı Ruhum kendi serencamında hazandı, kime neler anlatılacaktı Ne mezarın zarafeti Ve ne de toprağın bereketi kurtarmayacaktı Kefen her ne kadar beyaz olsa da kalbim lekeleriyle anılandı Utanmak evet haktı Lakin umut gerekçeleriyle anlam bulan vuslattı Haşyet her yanımı kuşattı, yine hüzün içinde titremem başladı Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 6 2008, 02:40 PM
|
|
Alıp götüren zaman!
Yine alıp götürmüştü Sessizliğim nüksederken dirliğime Tefekkür ile hal ikliminde irfanı sahifeler nefeslerde Bir zamanlar Seher ne kadar hazzı mukadderatmış Rızk taksimi an içinde zamanmış, âdemi adamlık hasmış Nisalar Sukutun edebinde kanaatle naif armış Nedamet çok uzakmış, muhabbet fevkalade bir sanatmış Kıraathaneler Meşveret adına usta nefesler erenmiş Kitabı celil hakkıyla kıraat edilen anlamına erişilen fermiş İyilik adına ne varsa Takva ihsanın yanındaysa hasredilirmiş Mürvet yalnızca evlilik adına zikredilmeyen bir enginlikmiş Müezzin şerefeden seslenirmiş Okunan ezanlar ne kadar tesir edermiş Hasretle diğer vaktin ezanı beklenirmiş sohbette zenginmiş Milli birlik Ve tarihi kimlik iftihar vesilesiymiş Reddi miras azınlıkların hakkı bile değilmiş, kimlik değişmiş Efrat hastalık nedir bilmezmiş Kâinatı kebir sabırla terennüm edilirmiş Şayet varsa bir dert her nefesin mücadelesiymiş mazileşmiş Hassaten aşiyan sevilirmiş Her hanenin güzelliğinde şefkat eminmiş Vicdanlar netmiş, ihlâs hedefmiş, takva ise azimete esirmiş Gidenler hicran içindeler Kalan nesiller kimliğinden habersizler Mana ikliminde fersiz gözler, şura adına solgundur nefesler Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 6 2008, 04:28 PM
|
|
Kan revan içinde nefeslenince!
Gecenin bir yarısında Çığlık çığlığa sesler geliyordu kulağıma Gelen nefesler nisa soluğu olunca, irkilmek var ayazda Asla duramazdım Her ne olacaksa kayıtsız kalamazdım Çığlığın serencamında boğularak, katiyen uyuyamazdım Yalın ayak koştum Sesin geldiği istikamete yoğunlaştım Soluk soluğa kalmıştım, ruhen daralmıştım ve yaklaştım Şahit olduğum Hazin manzara karşısında çok şaşırdım Kan revan içinde yaşlı bir kadın ağlamasıyla dağılmıştım Olay mahalline Henüz intikal ettiğimde giden taksiyle Bir kargaşa içinde gariplikler zuhur ediyordu fark ettim Teyzeye yaklaştım Ve aceleyle yanına çömelerek sordum Ne oldu, nasıl gelişti deyince zavallı teyze takatsizliğiyle Ağzından gelen köpüklerle Fevkalade yaralanmış kalbi hissedişlerle Açziyetini ve nedametin asliyetini hamiyet için anlatıyordu Teyzenin beyi rahmetlik Oğlu vatan sathında görev itibarıyla askermiş Sahiplenen kimse olmadığı için kızının eski kocası azmetmiş Yanına üç beş kişi almış Ve gecenin geç vaktinde kapıya hışımla yüklenmiş Zavallı teyze ve kızı da şaşkınlık içinde korkuya iltica etmiş Ne kadar direnseler de Asla kifayet etmemiş, darp edilerek tekmelenmiş Direnç o kadar şiddetliymiş ki peşinden bıçak darbeleri gelmiş Ve kız sürüklenerek Üç beş kişiyle arabaya bindirilerek götürülmüş Zavallı teyze ortalığa serilmiş, kan revan içinde nefes tüketmiş O an gözüm komşular aradı Fakat adeta herkes kendi uykusundaydı Hissetmek ne kadar yakındı, an kim için imtihandı hayâ kaldı mı? O zamanlar Ne telefon çok yakındı ve ne de araç Karakol dahi çok uzaktaydı, lakin koşmaya başlamıştım çaresiz Nihayet soluk soluğa Karakola intikal etmiştim ve nefeslenirken Masanın başında hayli göbekli ve yaşı kırk beş çıvarında bulunan Görevli memur baktı Bir taraftan haşlanan yumurtaları soyarken Bir taraftan da fevkalade manasızca beni derinden süzüyordu Tam anlatmaya başlarken Telaş içinde ki nefesimi nizam ederken Duyarsızlığın ve beklide sıradanlığın garipliğiyle karşılaşmıştım Bildiğimi hikâye edince Memur sen gördün mü bıçaklama olayını dedi Hayır, ama bıçaklanan teyze kan kaybediyor ve o anlattı dedim Ve zorla götürülen kadını anlattım Tamam, siz gidebilirsiniz deyince çok şaşırmıştım Garipliğe hiçbir anlam veremeden ibretle bir kez daha bakmıştım Kendi kendime hayıflındım Emniyet adına, can, mal, nesil, din derken Görevli memurların idrake hasret kaldıklarını görürken ağlamıştım Solgun bir vaziyette Kapımı açtım ve serzenişlerime sayfa açtım Devlet adına, insani haslet babına, eğitimin yozluğuna uzanmıştım Gecenin karanlığında Kurşunsuz namlılar umut olacaksa orada Hak ve hakikat adamlıkla ilintili sıfatsa, mana desiseler yozluğunda Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 6 2008, 05:54 PM
|
|
Ağlamak Hakkı anmaktır!
Neyleyim kendimi alamıyorum Dağlanan dertlerimin sevdasıyla ağlıyorum Aşk için ey hak diyor, niyaza avdet ederek nefesleniyorum Ne derdi dert ediniyorum Ve ne de sevda için halimi hazır hissediyorum Hoyratlığımla daralıyor, kalbi hissedişler sancısını yaşıyorum Biliyorum fevkalade hamım Âdemi has olmaktan maksadım tahkike uzanırım Yalnız aklın kifayetsizliğini anarım, istişare için hep aranırım Bilmek, bilginin edebini hissetmektir Bir tevazuu ile nefeslenmeyi becermek için elzemdir Görgü kalbin, hissediş arın, sabır kanatın hasatında aranandır Zayiat hakkı anmak için andır Hareket ve kuvvetin gerekçesi nefeslerde hardır Ecrin karşılığında ne vardır, vuslat hakikatin taranmasındadır Uzuvlar kendi hilkatine meyleder İrade insan kimliğinde neden hesaba amadedir Nefs asla nankör değildir, nizam edilirse hizmet için şevktir Suçlayan can kendini tarasın Nedamet içinde solumadan Hakkı bir ansın Hayır, nerededir, hikmeti sebebi nedir, bilmeden haykırmasın Kim ne yaparsa yaşamadan gitmez Rızkı tükenmeden nefesleri takatsizliğe erişmez Kalp inşirah içinde yenilenmez ve ruhu bizarlığına asla doyamaz Nesilden nesle tekabül eder Keder, heder olmayı niçin davet eder Ne derlere kim avdet eder, kalp sahibiyle ancak itminana erer MustafaCİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 7 2008, 12:27 PM
|
|
Senden söz ederken!
Biliyor musun? Senden arta kalan anlar Her nedense geçmez oldu şu zamanlar Değişir oldu Meraklar halde saklananlar Yavaşladı birden o çok hızlı akan kanlar Öyleydin Sanki sen hoş bir mefkûreydin Hülyalar içinde yaşanan en güzel haldin Ahengin Sembolü nağmelerinde sesiydin Biryanımın dinmeyen sancısı sevdasıydın Artık ne Bağlarda ne dağlardaki yamaçta Kalmadı heves bakmam kanat çırpanlara Semada Uçurtmalara o kelebeklerin ahına Yılanların kahrına dağlarda duyulan figana Bir sevda Muştusuydu gönlümü dağlayan Durmadan hicranı yaşatan hali koymayan Kaderin Nakşedeninde nedametle soluyan Beni hale koyan aşkların öznesine anlatan Mızrapların Nefesinde ki hüzzam nağmede Sazendenin sinesinde anlam bulan güftede Yaprakların Bir züht ile şakıyan esintilerinde O aşklar ki hal dilinde kuvveti kudret elinde Güzellik Senindir, o ten ki aşklardan beridir Aşk mana meşkiyle yaşanacak ne güzelliktir O özveridir Ayaklar altına haz ile serilmektir Kudretin dilidir, hayatın sebilidir o bilmecedir Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 7 2008, 12:56 PM
|
|
Dilim sukuta geçerken!
Solsun Yeter ki senin aşkın ile ruhum Biliyorsun ki nihayette ben aciz bir kulum Aşk Seyrin de, haz almaktır umudum Mana meşkine hasrolmak olacaktır muradım Dili halim Kalbimin önündeyken acizim Arkasında seyri bilirse tefekkürü hedeflerim Neyi Düşüneyim hakikati nerden bileyim Ne kadar bedbin bir bencileyim şimdi neylerim Soluduğum Her nefeste bahşedeni bilirim Ondan habersiz ben kimim neyi kimden dilerim Maksut için Bilenir dillenirim hem serilirim Aşk için hemfikirim o yolu bilene çok imrenirim Ne yapsın ki Canlar cananlar aşkı tanıyanlar Kalp için bir vuslattı,r aşkın hazzıyla yanarlar Hak rızasıyla Şakıyan kuşlar açılır her kapılar Mevcudatın sebebini idrak ederek sabahlarlar Can ki veren için Ahdi bilecek bir mürüvvettir Hakikatlerden habersiz canlar için bir külfettir Aşk bu canlar için Bir zevktir beden sentezidir Aşk ruhların en vazgeçilmezi hayatın öznesidir Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 7 2008, 02:20 PM
|
|
Gözlerim seni ararken!
Gönlüm Bir hüzün içinde çırpınıyor Çaresizlik hükmünü hep sürdürüyor Hicran Yine hicran melalime soluyor Hal bırakmıyor nedamet alıp gidiyor Hicran mı bu Aşkın sonu sen bir söyle Dalgın bakıyor fersiz gözler seni özler Dilimde ki Tükenmez ahu figan heceler Kim bilir ki nereye kadar feryadı döker İçim İçime de sığmıyor artık halim alık Sanki Ummanlarda çaresizdir bir balık Halime Yansıyandır tevekkeli bir saflık Nerde sünnetullah önceleyen uyanıklık Kader Kimin derdidir beşer ki hep sızlar Nasipten kalkanlar o hedefle buluşanlar Gayeyi Hilkat için konuşan ona koşanlar Canı cananı yâri bağışlar hazda kalanlar Ne kadar Dalgın olsam sana kanmasam Sana zahiren bakamasam halde kalsam Mana için ki O gölgende hep umutlansam Hasret kalsam özleminle yansam kansam Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Nov 7 2008, 02:51 PM
|
|
Hazan aşkı resmederken!
Hayatı Anlayarak yaşamak İçin yaratılmıştır her bir tüketilen nefes Sır perdesi Aşkın sebep sonuç ilişkisi Ve onun enginliğe yaşanan merhalelerini Bir sevdanın Coşkusuyla solan gülleri Alıp götüren yel misali can içindeki kederi Hilkatin Sebebiyken serdedilen Sevginin katlarını yudumlarız biz haz alırken O zaman Yaklaşırken kuşatır hissiyatı Sessizce bir paniğe geçit vermeyecek sevdayı Vefayı Görmezden gelmeden Seni beni öncelemeden aşka sürurla giderken Kuşkuları Hiçleyip dikkate almadan Duyguyu kudretin kuşattığı anlaşılmadığı zaman Merak içinde İçselliğe salınırken ve o an Seni senden alan kendine katan en anlamlı zaman Katrenin İzlerinde hali haşyeti salan Kalmıyor hiçbir hükmü anlık hazlarda yaşanan zan En mücehhez Kıldığımız savrulduğumuz an Ne derlerle avunduğumuz zahir algılarımızı varken Kuşatan esrar Perdesinde ki meçhul adımımız Hiç tahkiki öncelemeden herkes göç misali giderken Aşkın izlerinde Nefeslenir sevdaları itiraf ederken Bir aşkı ilahi kuşatmasında her bir şey yenilenirken Yepyeni anlamaları İçerirken o beni bir hanif yaparken En sevgiliyle nazarın hazzıyla bakarken onu anarken Hiçliğin figanında Sefilliğin ahında zahiri aşka bakarken Anlamlar içinde ki manayı terennüm ederek yaşarken Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Basit Görünüm | Tarih: 9th September 2010 - 04:57 AM |
Alt Başlık
| Data Alanı Alt |