Üst Başlık
Üst Başlık
| Üst Data Alanı |
![]() ![]() |
May 21 2010, 04:55 PM
|
|
![]() Profesyonel Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 577 Katılım: 5-August 08 Nereden: Kayseri Üye No: 4,327 Nerede yaşıyorsunuz?: Türkiye Kan Grubunuz: A RH ( + ) |
Puslu aynaların hicranında bizarım!
Artık beklenen vakit gelmişti Yüreği burkan heves, dirliğe muhtaç nefes biçare kalıyordu Gözler ne kadar okusa da, halin efkârı anlaşılmayınca, sancılar başlıyor acıyla Sızlanmak kar etmiyor, nefes muhabbetten arîleşiyor lakin anlamak kalbe erişmiyor Ne vefasızlığın haline yanarım Ne hicrana gark olan nefesimle, hüzünden vazgeçip cayarım Bahtımın toprağında, sinemin meramında, ulviyetin senasında hakikati sorarım Ne ah çeker ağlarım, ne badı sabah diyerek yanarım, vaktin salasından bir hicranım Gülendam olan sineyi neyleyim Şakımaktan solgunlaşmış halin lütfünden uzak bir fakiriyim Arifin diline, Abidin heybesine, zakirin kederine, nisanın esenliğine niye razıyım Bir çift sözün, nefesin katresinde gizlenen meşkin, sessizliğin ilzamındaki suhuletin Mahcubiyetini yaşayarak akmak Ve edebin her nüshasında, edibin sanatında, mahirin ufkunda Anlam bularak solumak, esini lütfedenin kadriyle kalbi tanımak ve yol almak Gayenin azimliğine soyunarak, metanetin rahlesinde hikmete ram olarak yaşamak Yılların alıp götürdüğü ne varsa İdrakim için bir sığınak olmadıkça, ibret nüshası maslahatsa Düşünme artık geç git yoluna diyorum, içimin titrediğine şahit olup ağlıyorum Derdimi, uhdeleşen meramı halimi anlatamamanın bizarlığını yaşayarak çıkıyorum Kim bilir belki kelimelerim eski İçimi inleten mazi sayfalarım öyle derinlikli ki vazgeçemem Dile gelen ne varsa, ruhumun şahitliği uğrunda ve kalbimden akan hicranla başka Sahipsiz bir nesep gibi, hikâyesiz bir edip misali, vicdanı dağlanan o annenin sitemi Ne söylendiğine bakmıyorum ki Niyetin asliyesinde, sadakatin her sahifesinde yol alıyorum Kimseyi kınamadan ve hatta ayıplamadan kalbi gözlerimi hassaten kaçırıyorum O an, vaki olan zamanda halin perdesinden ve esinin hüzün ahenginden aktarıyorum Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
May 22 2010, 03:29 PM
|
|
![]() Profesyonel Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 577 Katılım: 5-August 08 Nereden: Kayseri Üye No: 4,327 Nerede yaşıyorsunuz?: Türkiye Kan Grubunuz: A RH ( + ) |
Hani gözyaşlarını unutturacaktın!
Söz vermiştin, peki demiştin Boynunu bükerek tebessümün güzelliğini fark ettirmiştin Sarf ettiğin her nefesi yüreğime kilim misali işlemiştin, sürur vermiştin Ne kadar dile gelen efkârım varsa, edebin sultasında ses çıkartmadan duruyorsa Akşamdan sabaha susuyorsa Düşlerin pervazlarında, hülyalar sağanağında bekliyorsa Her halin, tevdi edilen mukadder nefesin, akli iradenin, hevesi nağmenin Hüzzamlaşan kederin, hicrana daldıran elemim ve suskun bırakan aşkı hikmetin Senasıyla dinliyordum sesini Çünkü edebin her halinde senin aziz nefesini fark ediyordum Mürebbi refleksin, hamiyetli gayretin, sabra ram olmuş yetinle yetiyordun Ne vakit başımı eğsem avareliğin eşiğinde gözyaşı döksem ve sitemle nefeslensem Nasılsa yetişip serinletiyordun Sanki bir başka âlemin perdesini aralayarak içine alıyordun Neler anlatsam, derdi bin bir hüzünle sıralasam, içimin yangınını açıklasam Sanki malum bir halmiş gibi gözlerimin içine bakarak sükûnetle feyiz veriyordun Öyle anlıyordum geçtiğim yollar Ruhumun nidasında yaşadığım haller, kalbi iniltilerim haktı Zaman mefhumu senin için en kudretli vaazdı, insanın farkı akidedeki sanattı Hikâyelerin dilindeki esrarı şehrederek, vecdin firakından söz edip haz veriyordun Bir mezarcıdan şöyle bahsederken Gözyaşlarını hiç gizlemeden zehrediyordun, içimi burkuyordun Titreyen halimle, acizleşen melalimle ne söyleyeceğimi bilememenin bizarıyım Ne yapayım ne kalbim inşiraha tabi olup aşkı anlattı, nede gönül kapım açılmıştı Seninle olmak ve kalbini anlamak Ruhunun ulviyetinde nefeslenerek idrakin lehçesinde sabahlamak Lal olan dilin, mal olmuş halin niteliğinde buluşmak, hikmet lahikasını okumak Vuslatın sesteki ülfetinden, kalpteki hasretinden, ruhun mukadder olacak halinden Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
May 24 2010, 01:33 PM
|
|
İdrake meftun bıraktıran ülfetin!
Sazendenin figanıyla derdest oldum Mızrabın dokunuşla hicranın akışıyla, yüreğin çığlındaydım Nağmenin hüzzam oluşu, efkârı yavaş yavaş sunuşu ruhuma teselli oluyordu Kalbimin suskun yanıyla, elemin hüzün sayfasında nefesleniyor ve sendeliyordum Halimin fakirliğinde yol alıyordum Nice nefeslerin, dile getirilen dertlerin, bakir çilelerin ahıydı Ne kadar esrarını şehredemesemde, zerk olunan keder hal diliyle hayli ayandı Her badede, ram olunmuş elemde hüzün bir başkaydı, lisanı hal odaklıydı, farklıydı “Mazi kalbimde yaradır” derken “Söyleyemem derdimi kimseye” güftesini söylerken götürüyordu Her çekilen, hevesleri tehir ettiren, düşünceleri kederleştiren hissiyatı sevdaydı Aşk ne kadar haki kattı, iradeyi zafiyet için maslahat mıydı, duygusallık sancıydı İçtiğim kahvenin hazzıyla baktım Saçlarımı okşayan yaprakların hicranıyla bir başkalık yaşamıştım Rüzgârın hüznünde, efkârın büyüsünde bir cazibe vardı, seni sana bırakmıyordu Anlayan için neleri aralıyor, tefekkür için hesabı güncelliyor ati için ibret saklıyordu Bir zamanlar Ortadoğu nasıldı Sermayenin sultasında, zevklerin payesinde fevkalade ayrıcalıktı O zamanda mazlum yine mazlumdu, sadece ses çıkarmayan ve itaate zorlanandı Gasp için eşiklik yapanlardı, ruhunu unutanlar olarak bizarlardı, kalp yürekte hardı Tuğyan edenler için fark kulluktu Azimetin idrakiyle vecde ram olan gönüller, her şeyin farkındaydı “La şerike leh” derken, ruhun aidiyetin şuuruyla nefeslenirken, kalbin sesi aşkken Yeisin sağanağında sabahlamak, şafakların çığlığında ayılmak, niye kar etmiyordu Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Aug 30 2010, 10:52 AM
|
|
Aşk böyle birşey mi bilemiyorum!
Gidiyorum... Nefesin bahşedilmişliğine, hakikatin ruhuma temaşa eğledği firkati ülfetine Ne söylesem, yıllara sari sükutumu bir bir şehredip ayan etsem Aşkın abadına gönlümü hasredebilsem ve umutlarımın sultanına iltica etsem... Ne kadar melalim var sa... Katreler misali rahmet için dilenen bir muhtaç sa, meramın sevdaya kavuşmak sa Nefsimin çeperlerinde, irademin acziyetinde esaret çekmek bu kadar kalbe ezay sa Aklım niye soluk soluğa, kuytu viranelerde hoyratlığın dilinde ve çilem korkuy sa Açma perdeleri sinem gün görür... Haşyetin bucağında, ne derlerin kucağında, keşkelerin ocağında zanlarım büyür Dile gelen ne varsa, kalbimin lekeleri sinemde dinmeyen bir sızıysa, hicran yürür Aşk mı bu minval üzre, hakikat ramı ne yüze, içimin titremeleri başlıyor bak yine Niye ağlıyorum, inan ki bilmiyorum... Bin bir hüzünle yolun yolculuğuna başlıyorum,sancılarımla başbaşa inliyorum Kaçıyorum...Bilinmeyen bir adrese, hasretine ram olduğum nefesin mukabelesine Ne kaldıysa nefesten, solmaya amade olmuş bir hevesten, sabrın lehçesinden yine Ne diliyorum, ne kadar biliyorum... Ummanın sesini, içimi sızlatan özlemini, hasreti zerkeden busesini işitiyorum Ne kadar dalsam, dalgalar misali gönlümü sükutun kollaraına bıraksam ağlasam Ruhumu bırakmadan, manamdan kopmadan, kalbim kararmadan aşkı yaşasam Gözümün gördüğü... Hakikat için dile gelen nidanın sevdaya meftun hali ve serzenişi yüreğimi deliyor Ne kadar bigane kalsam, nefsimin nizamsızlığına yansam, kıt aklımla yakarsam Yine de hakkıyla olmuyor, vuslatın perdesi, ötenin aşka ram olmuş vecdi dolmuyor Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
Aug 30 2010, 01:14 PM
|
|
Kalp inşiraha adanınca, aşk bambaşka!
Su misali akar, kar şevkiyle yağar, rahmet niye var Korkular sinemi dağlar, zanlar muvazenesiz yılgınlıklar,ruhum mahzunca bakar Nefes edebiyle kar, nefsim niye kalbim için derin bir efkar, akıl iradem için salkar Hicran sinemde ar, hikmeti sebebi sabırda kokar, kanaat ilmi aşkla bir ilkbahar Sineler vurgun yer, duyulmaz ve fakat yer gök inler Can nasibi mukaddeatını bekler, vicdan kalbi manada ecri dileyen en ulvi nazar İyilik ve ihsan gönül için vazgeçilmeyen har, ancak kul bunu aşkın lutfuyla anlar Sazlar çalar, kamış niye feryadı sevda sanatıyla meclise sunar, aşk vecdiyle ey yar Gün batar, gece sükutuyla başlar, esrarı aşktır yar Yıldızlar sarkar, hilal şad olan melaliyle ruhum için en ibretli nazar, düşünmek ar Mezarlar bekliyor, meskun mahaller vurgun yiyor, gönüller kimbilir neler söylüyor An bitiyor, vakit irkiliyor ve nefes nefese koşturmalar halim için ey hak dedirtiyor Ne çıra yansın, ne vicdanlar yaralansın ve arlansın Hesabın azmi ruhları kuşatsın, gönüllerde şahlansın, mizan hali bizar bırakmasın Umman ruhumda manalaşsın, kalbim inşirah içinher vakit sabahlasın, durmasın Musalla taşı korkutmasın, kabir azabı yıldırmasın, aşk haleti ruhiyende başlasın Çileden bıkma,gına gelip yeisle bağırma,ölüm kolaydır sanma Mühletin ne demek olduğunu hakkıyla anla, nefsin nizam etmeyi unutma ve yaşa Kolay olanda bir hikmet yoktur avunma, nitelik akıl ister boşlukta asla bulunma Yolun yolcusu, yolun emniyetinden haberdar olmalı ve bu manada donanmalı anla Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk, halin demidir!
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Basit Görünüm | Tarih: 9th September 2010 - 04:26 AM |
Alt Başlık
| Data Alanı Alt |