Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: ÇÖPE GİDECEK İLAÇLAR ŞİFA DAĞITIYOR.
www.gumushane.gen.tr - Forum > Gümüşhane Sorun ve Çözüm Önerileri > Sorunlar
kaderimsin29
Çöpe gidecek ilaçlar şifa oluyor

Malatya Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün yürüttüğü kampanya kapsamında evlerde kullanılmayan ilaçlar toplanarak, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara dağıtılıyor.

Sağlık ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Fındık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddi durumu iyi olmayan hastaların ihtiyaç duyduğu ilaçların karşılanması için yürütülen kampanyaya ilginin yoğun olduğunu belirtti.

Evlerde kullanılmayan tarihi geçmemiş ilaçları çalışanlar aracılığıyla topladıklarını belirten Fındık, okullarda da kampanyayı izci grupları ve sivil toplum örgütlerinin yardımıyla devam ettirdiklerini söyledi.

-''HUZUREVİ VE CEZAEVİNE DE İLAÇ VERDİK''-

Toplanan ilaçları ücretsiz olarak sağlık hizmeti verdikleri poliklinikte maddi durumu iyi olmayan hastalara dağıttıklarını anlatan Fındık, şöyle devam etti:

''Kampanyamız devam ediyor. Vatandaşlar bu konuda oldukça duyarlı. Belediyenin Esenlik şirketi bünyesinde faaliyet gösteren marketlerde koyduğumuz ilaç kutularında biriken ilaçlar eczanelerde kullanılabilirliği göz önüne alınarak eczacılarımız tarafından ayırt edilip ihtiyaç sahiplerimizin hizmetine sunuluyor. Toplananlar yetmediğinde ve polikliniğimizde ilaç yetersiz kaldığında ilaç alımına gidiyoruz. Fazla ilaçları ise İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, cezaevi ve huzurevine gönderiyoruz. Birikmiş ilaçları bu şekilde kullanarak ülke ekonomisine de katkıda bulunuyoruz.''

Bu yılın 8 ayında 35 bin 952 adet ilaç toplandığını, bunların 25 bin 724'ünün ihtiyaç sahiplerine, 10 bin 228'inin de Turgut Özal Tıp Merkezi, huzurevi ve cezaevine verildiğini bildiren Fındık, ''İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız kampanyadan da sağlık polikliniğimizden de çok memnun. Kullanılmayan, belki de bir süre sonra çöpe gidecek ilaçları vatandaşlarımıza ulaştırarak hizmet ediyoruz. Vatandaşlarımız, belediyeye ait poliklinikte ücretsiz muayene olup, ilaçlarını rahatlıkla alabiliyorlar. Personelimiz güler yüzüyle en iyi hizmeti vermeye çalışıyor'' dedi.(haber7)


ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ
(SORUMLU MESÜL MÜDÜR )
MeLeK
Aynı kampanyayı Gümüşhane de Telekom yapıyor ..bilginize..
kaderimsin29
teşekkürler bilgi verdiğiniz için;

ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ
( SORUMLU MESÜL MÜDÜR )
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.