ÇEVRE YOK OLUR GENÇLER BAKAR!!!

Çevre ve gençlik denince aslında pekte söylenecek bir şey bulamıyorum. Genç nüfus Türkiye’de artık bir çok olaydan soyutlanmış ,uyutulmuş bir şekilde yaşıyor. Ne çevre ne siyaset ne de başka bir sorun gençliğin gündeminde çok gerilerde yer alıyor . Gençliğin gündeminde ilk sıraları magazin haberleri, para kazanmak derdi ve bir an önce üniversiteyi kazanıp kurtulmak gibi günlük kaygılar paylaşmaktadır.

Peki bunun sorumlusu kim ? Gençlik bu durumdan ne kadar suçlu ? İşte bunun cevabını bulmak için 1980 darbesine kadar uzanmak gerekiyor. 12 Eylül çocukları siyasetten Türkiye’nin gündeminden bilinçli olarak soyutlandı ve bazı çıkar çevrelerine ayak bağı olmaktan çıkarıldılar. Zaten bu gün aydın diye adlandırılanlar ve Türkiye’nin önde gelen STK’larıda gençlere çevreciliği , gerçeklere karşı ses yükseltmeyi öğretmekten çekiniyorlar ve asıl görevleri olan kitleleri harekete geçirme görevlerini yeterince yerine getirmiyorlar. Artık STK ‘larda kadrolar yaşlanmış. Tabi tecrübeye ve bu tecrübenin yönlendirmesine gençlerin ihtiyacı vardır.Fakat asıl sorun bu yaşalanan kadroların yerine gelecek çevre kirliliğine bir dur diyecek kısacası bu bayrağı daha ilerilere taşıyacak genç potansiyelinin çok ama çok az olmasıdır.

Gençler kendilerine aşılanmak isteyen sürü psikolojisini kabul ettiği ve çevresini sorgulamak yerine popülist akımlara kapıldığı için her ne kadar suçlu olsa da işsizlik , ,geçim derdi , darbenin ezerek yetiştirme tarzı daha çok suçludur. Zaten insanoğlunun karnını doyuramadığı bir yapı içinde onun siyasetle ,çevresiyle ilgilenmesini beklemek yanlış olur. Şimdi ise en çok merak edilen bu vurdumduymazlık, sürü psikolojisinden gençler nasıl sıyrılıp el altından oyunlarla talan edilen çevresin farkına varıp dur diyeceği ve çevresine gemiciği olan gencin mi yoksa cebinde bir emek parası olmayan gencin mi daha fazla sahip çıkacağı konusudur. Yani daha ne kadar çevre kirlenecek ve gençler bu duruma daha ne kadar bir şey yapmadan seyirci kalacak?

STK: Siyasiler, Devletin ileri gelenleri

ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ
( SORUMLU MESÜL MÜDÜR )