SİZDE DİNLENİYOR OLABİLİRSİNİZ UNUTMAYIN


Yeni bir skandal ortaya çıktı ,gerçi herkes biliyormuş da o camiada halka söylemiyorlarmış. O skandal ne mi; hepinizin aklında geçenler doğru ; yargının dinlenme skandalı. Türkiye’de artık herkes acaba dinleniyor muyum paranoyasına yakalandı .Allah muhafaza yakında bu skandallar yüzünden paranoyak olup çıkacağız .



Yargının dinlenmesinin ortaya çıkması artık bu kadar kontrol etme hırsıda olmaz dedirten cinsten. Bir de üstüne üstelik birileri çıkıp sanki bunları kendileri yaptırmıyormuş gibi bir zamanlar 6 ay kadar bende dinlendim diyerek kendilerini aklamaya çalışıyorlar.



Bir dinleme çılgınlığıdır gidiyor. Ama artık yargıya kadar bu gelişigüzel dinleme furyasının uzanması demokrasi ve yargının bağımsızlığından bizi şüphe eder duruma getirdi. Birileri çıkıyor; yargıyı ,siyasileri önüne kim gelirse , kendi istemediği bir davranışta bulunan herkesi dinleyip ; sonrada elde ettiklerini Ergenekon’a bağlayıp bu kişileri suçlu ,şüpheli konumuna düşürüyor.



Kim ne derse desin bir demokrasinin olmazsa olmazı olan yargının bağımsızlığı tehlike altındadır. Aslında bu skandalın ortaya çıkarılmasına izin verilmesinin bir nedeni de yargıya göz dağı vermektir. Yani bu yolla yargı mensuplarına benim canımı sıkma seni size dinletirim ; gözüm üstünde aman ha yanlış bir karar vermeyesin mesajı veriliyor. Bu mesajı yolluyor bazıları sonra birde çıkıp meydanlara demokrasi, özgürlük, açılımdan bahsediyor. Yahu sen zaten bütün demokrasinin temel taşlarını bir bir yerinden sarsıyorsun ,korku devleti kurmaya başlamışsın daha ne demokrasisi. Tabi demokrasinin anlamını onlar yargının ,yasamanın ,yürütmenin baskı altında tutulması olarak anlayıp ,bunu ifade etmek istiyorlarsa orasını bilemem.



Diğer yandan kılıfına uydurularak yapılan bu dinlemelerin önüne kimse nedense geçemiyor ya da geçilmek istenmiyor. Geçilmek istenmiyor görüşü daha ağır basıyor çünkü bu skandallar yalnızca birkaç günün meselesi değil ,uzun zamandır gündemde sadece tele kulakların yargıyı kadar uzanması bardağı taşıran son damla oldu. Bakalım bu işin içinde beni bile dinledilerle çıkabilecekler mi ? İşlerine geldi mi anayasayı değiştiririz diyorlar fakat böyle usulsüzlükler oldu mu bir türlü bir yönetmelik bile çıkartamıyorlar ;gerçekten çok garip.



Hal böyleyken artık telefonu kullanmaktan çekinir olduk . Belli mi olur biri bizi dinliyor olabilir . Daha sonrada kendimizi hiç ummadığımız bir suçun şüphelisi olarak bulabiliriz. O yüzden artık ya kimse siyasisinden yargı mensubuna hatta normal vatandaş bile iletişim araçlarını kullanmayacak ya da demokrasi için anayasayı değiştirecek olanlar yine demokrasi için bu dinlemelerin önüne geçecek bir değişiklik yapacak ; çözüm bu.



ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ