Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: SEVGİLİLER GÜNÜ
www.gumushane.gen.tr - Forum > Serbest Kürsü > Serbest Kürsü
kaderimsin29
Sevgililer Günü,

her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gün. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.

BENİM GÖZÜMDE SEVGİLİLER GÜNÜ

Bir müslümana göre sevgililer günü hergün dür. Çünki dinimiz sevdiğimize, eşimize karşı hürmetin en güzelini emretmiştir. Bunu bilmek ve uygulamak önemli. İlla birgüne sığdırmamalı insan. Fırsat buldukça hediyeler alınmalı. Hediye alın, verin.. Ama bunu 365 günde bir değil fırsat buldukça yapın. Kalp hem iman hem sevgi için yaratılmıştır.Kafirin adeti ne zamandan beri sizi islama karşı sevgi beslettirdi. insanları soğutmayınmıs.. islam her zaman eşini sev der hediye al der...Kafir 1 gün dediği için demez. Evlilik olmayan ilişkiye iislam müsademi edecekdi..

Ne kadar bilirsen bil söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır...

ELVAN SARI
istikbal
Biz 42 yıllık evliyiz bizim emektar hatunla şimdiye kadar böyle tek günlük sevgileri duyardık ama tek güne indirgediğimiz bir günümüz yoktu hatun nasıl olduysa bugün bana herif bögün sevgililer günü imiş sen bana ne hediye alacan dedi ha öylemi dedim .hıhı dedi usulca evden çıktım aşağı caddeyeindimbaktım hamsi satılıyor gada hamsi kaç para dedim dayı 5 lira dedi ver iki kilo dedim , aldım geri döndüm hanıma geldim haniım sesle çoluğu çocuğu gelsinler,( 3 oğlum 3 gelin 5 torun hepsi eve toplandılar gelinlere kızım şu hamsileri güzel bir tava yapın çayıda demleyin bu gün sevgililer günüymüş madem hadi dört göz bir arada kutlayalım deyince gelinler kahkahayı bastı yahu baba hamsiynen kutlamamı olur . kızım kırk yılı aşkın evliliğimde şimdiye kadar
istikbal
QUOTE (istikbal @ Feb 14 2010, 10:48 PM) *
Biz 42 yıllık evliyiz bizim emektar hatunla şimdiye kadar böyle tek günlük sevgileri duyardık ama tek güne indirgediğimiz bir günümüz yoktu hatun nasıl olduysa bugün bana herif bögün sevgililer günü imiş sen bana ne hediye alacan dedi ha öylemi dedim .hıhı dedi usulca evden çıktım aşağı caddeyeindimbaktım hamsi satılıyor gada hamsi kaç para dedim dayı 5 lira dedi ver iki kilo dedim , aldım geri döndüm hanıma geldim haniım sesle çoluğu çocuğu gelsinler,( 3 oğlum 3 gelin 5 torun hepsi eve toplandılar gelinlere kızım şu hamsileri güzel bir tava yapın çayıda demleyin bu gün sevgililer günüymüş madem hadi dört göz bir arada kutlayalım deyince gelinler kahkahayı bastı yahu baba hamsiynen kutlamamı olur . kızım kırk yılı aşkın evliliğimde şimdiye kadar tek günlük sevgi kutlaması bilmiyordum madem öyle ben hamsiyi çok seviyorum getirin şu hamsiyi ortaya limonu çayıda unutmayın dedim ve dört göz bir arada aturup afiyetle hamsileri yedik önce gülen gelin kızlarım bu sefer baba kesene bereket gerçek ten hamsi seviliyormuş dediler

kaderimsin29
rolleyes.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.