İslam dünyası yüzyıllardır, insanların hidayetine vesile olacak, İslam ahlakını yeniden ihya edecek, İslam âleminin üzerindeki karanlıkları dağıtarak Müslümanları bir araya getirecek olan Hz. Mehdi’yi bekliyor. Peygamberimiz hadisleriyle tüm Müslüman alemine Hz. Mehdi'nin gelişini müjdeledi. Ve Hz. Mehdi’nin çıkış alameti olan pek çok önemli hadiseyi ayrıntılarıyla haber verdi ve bu alametlerin neredeyse tamamı geçtiğimiz birkaç on yıl içinde ardı ardına gerçekleşti. Şimdi tüm Müslümanlar 1400 yıldır bekledikleri bu mübarek insanı karşılamaya hazırlanıyorlar. Bende yazılarımda Hz. Mehdi ile ilgili hadisleri sizlere bildirerek kendisini çok daha iyi tanımanızı sağlamak istiyorum.

Hadislerin işaretlerine göre Hz. Mehdi'nin ortaya çıkışı bu yüzyılda gerçekleşecek. Tüm Müslüman âlemi, asırlardır beklenen bu büyük müjdenin gerçekleşmesinin; Hz. Mehdi’nin içerisinde bulunduğumuz dönemde ortaya çıkacak olmasının heyecanını yaşıyor. Şimdi Hz. Mehdi ile ilgili detay bildiren hadislere bakalım:

Hz. Mehdi Türkiye’den Çıkacak:

Peygamberimiz (sav)'in bir hadisinde Hz. Mehdi (a.s.)'ın Türkiye’den çıkacağı ve mücadelesinin sonuna kadar da buradan ayrılmayacağı bildirilmiştir:

“HZ. MEHDÎ (A.S.) RUM'DAN, TÜRKLERDEN (çünkü, eskiden Türkiye'ye “Diyar-ı Rum” deniliyordu.) AYRILMAYACAKTIR.” (İş'afü'r-Rağıbîn'den naklen Tılsımlar Mecmuası, Bediüzzaman Said Nursi, s. 212)

Hz. Mehdi Büyük Bir Şehirde Doğacak

Bir başka hadiste ise Hz. Mehdi (a.s.)'ın büyük bir şehirden çıkacağı haber verilmiştir:

Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: "Hz. Mehdi (a.s.), MEDİNE'DEN (BÜYÜK BİR ŞEHİRDEN) çıkacak ve Mekke'ye gelecek..." (Mer'iy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdi'si "Feraidu Fevaidi'l Fikr Fi'l İmam El-Mehdi El-Muntazar)

“Medine” kelimesinin sözlük anlamı “büyük şehir”dir. Dolayısıyla Peygamberimiz (s.a.v.)’in bildirdiğine göre Hz. Mehdi (a.s.), medinede yani büyük bir şehirde doğacaktır.

Hz. Mehdi “Kara Köyü”nden Çıkacaktır

Peygamberimiz (s.a.v.)’den rivayet edilen diğer bir hadiste de Hz. Mehdi (a.s.)'ın doğum yeri olarak “Kara” denilen bir bölgeye de işaret edilmiştir:

“MEHDİ (A.S.)’IN KARA KÖYÜNDEN ÇIKACAĞI SÖYLENMİŞTİR.” (Mustafa Reşit Filizi, Risalet-ül Huruc ül Mehdi, s. 69)

Hz. Mehdi’nin Doğumu Evde Olacaktır

Hadislerde ayrıca Hz. Mehdi (a.s.)’ın doğumunun gizli olacağı; yani doğumunun evde gerçekleşeceği de bildirilmiştir:

İmam Zeyn-ul Abidin aleyhi's-selâm şöyle buyurmuştur: "Bizim Kaim'imiz (Hz. Mehdi (a.s.)) ile Allah'ın resulleri arasında bir takım benzerlikler vardır. Nuh (a.s.), İbrahim (a.s.), Musa (a.s.), İsa (a.s.), Eyyub (a.s.) ve Muhammed (sav) peygamberlerin her biri ile bir benzerliği vardır... İBRAHİM (a.s.) İLE, DOĞUMUNUN GİZLİ OLMASI (DOĞUMUNUN EVDE OLMASINDA) ...benzerliği vardır." (Kemal’ud-Din s. 322, 31. babin 3. hadis)

Hz. Ali b. Hüseyin Zeynel Abidin (a.s.) şöyle buyurur: "KÂİM’İMİZİN (HZ. MEHDİ (A.S.)'IN) DOĞUMU İNSANLARA GİZLİ KALACAKTIR..."(Bihar-ül Envar, c. 51, s. 135)