Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Taha Akyol’un Programında Hz. Mehdi Gelmeyecek Diye Çırpınanlar
www.gumushane.gen.tr - Forum > Forumlarımız > Dini Konular
ahmetsecer
Dün akşam seyrettiniz mi bilmiyorum ama Taha Akyol’un sunduğu Eğrisi Doğrusu isimli programda tartışılan konu Hz. Mehdi’ydi. Taha Akyol katılan konuklara Hz. Mehdi’nin gelip gelmeyeceğini, bazı insanların Hz. Mehdi olduğunu söyleyerek insanları kandırdığını sordu. Katılan konuklarda kesinlikle bu yüzyılda Hz. Mehdi’nin gelmeyeceğini, bu konuda hiç sahih hadis olmadığını, Kuran’da Hz. Mehdi’ye bakan hiç ayet olmadığını söylediler. Bunun üzerine programı seyreden halktan sorular yağmaya başladı ve sorular karşısında konuklar renkten renge girmeye başladılar.

Öncelikle peygamberimizin dünyanın 7000 yıllık ömrü olduğunu ve 5600 yılının geçtiği, bizim son 1400 yılda olduğumuz soruldu. Hz. Mehdi’nin gelişi için zaten çok az bir zaman kaldığı dile getirildi. Konukların bu konuda hiç bilgisi yoktu. Daha sonra birçok İslam aliminin (Suyuti, Buhari, Tırmizi gibi) Hz. Mehdi’den bahsettiği bildirildi, konuklar bunu da inkar ettiler. Tabii onların inkâr etmesi yüzlerce sahih hadis olduğu gerçeğini değiştirmez. Hz. Mehdi’yi inkâr eden İslam âlimi var mı sorusuna da hiçbir cevap veremediler. İslam’ın hakim olacağı konusuna korkularından hiç girmediler.

Bu tür programlar halkın Hz. Mehdi hakkında ne kadar bilinçlendiğini gösteriyor. İslam âlimleri Hz. Mehdi ile ilgili o kadar çok bilgi vermişler, peygamberimiz Hz. Mehdi’yi o kadar detaylı anlatmıştır ki, bir insan hakkında bu kadar detay olması son derece şaşırtıcıdır. Katılan konukların haberi yoksa http://www.kutubisittedemehdiveisa.com/ bu siteden bütün İslam âlimlerinin Hz. Mehdi ile ilgili görüşlerini okuyabilirler. Hz. Mehdi ayrıca Tevrat’ta ve İncil’de de çok detaylı tarif edilmektedir. Kuran’da Nur Suresi 55 ayetinde İslam hâkimiyeti müjdelenir. İslam’ı tüm dünyaya hâkim edecek kişi Hz. Mehdi ve Hz. İsa’dır.

Allah, içinizden iman edenlere ve salih amellerde bulunanlara va'detmiştir: Hiç şüphesiz onlardan öncekileri nasıl 'güç ve iktidar sahibi' kıldıysa, onları da yeryüzünde 'güç ve iktidar sahibi' kılacak, kendileri için seçip beğendiği dinlerini kendilerine yerleşik kılıp sağlamlaştıracak ve onları korkularından sonra güvenliğe çevirecektir. Onlar, yalnızca Bana ibadet ederler ve Bana hiçbir şeyi ortak koşmazlar. Kim bundan sonra inkar ederse, işte onlar fasıktır. (Nur Suresi, 55)


Taha Akyol, Hz. Mehdi ile ilgili program yapacaksa gerçekten bu konu hakkında çok bilgili, Kuran’a ve hadislere hâkim kişileri programa çıkartmalı diye düşünüyorum. Çünkü bu şekilde olduğu takdirde halk çok daha bilgili olduğundan program eğitici olmaktan oldukça uzak olup tam tersine insanlara çok yanlış bilgiler aktarılan bir programa dönüşüyor. En azından programa katılan konuklara tavsiye ettiğim siteyi ziyaret ederek bilgilerini arttırmalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca Taha Akyol da bu siteyi ziyaret edip hadisleri incelerse gerçekleri göreceğini düşünüyorum. Halkımızın Hz. Mehdi konusunda bu kadar bilinçli olduğunu görmenin de son derece sevindirici olduğunu eklemek istiyorum…
Celalcee
Keşke her konuyu doğru bilenden dinleyebilsek ve de öğrenebilsek...
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.