Bir sabah aniden dev boyutlarda tam 7 kilo civarında, parlak 800 adet muhteşem resimlerden oluşan Yaratılış Atlası’nı masalarında bulan bilim adamları adeta büyük bir travma geçirdiler. Yaşadıkları o kadar büyük bir şoktu ki, bir sabah masalarında beliren bu dev eser şimdiye kadar inandıkları evim teorisini tam olarak çürütüyordu. Kitabın içinde canlıların milyonlarca yıl hiç değişmediğini kanıtlayan yüzlerce fosil resmi konmuştu. Çiçekler, yapraklar, kuşlar, böcekler, aslanlar, tavşanlar, balıklar, sürüngenler milyonlarca yıl en ufak bir değişikliğe bile uğramamışlardı! Dolayısıyla evrimcilerin canlıların kademeli olarak birbirinden türediği iddiası yerle bir oluyordu. Kitap dünya çapında çok büyük yankı uyandırdı, dünya basını günlerce, haftalarca kitaptan ve yarattığı deprem etkisinden bahsetti. Yaratılış Atlası, Fransa’nın, Darwin’in teorisine körü körüne sahip çıkan kesiminde, kendi ifadeleri ile "ideolojik bir deprem" etkisi yarattı. İsveç gazetelerinde “Darwin’e meydan okuyan muhteşem eser” başlığı ile yer aldı. Bugün Yaratılış Atlası ile ilgili yurt dışında basında çıkan bazı haberleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Belçika'nın Flemenkçe olarak yayınlanan ve 55 bin tirajı olan tanınmış günlük gazetelerinden De Morgen, 27 Haziran 2008 tarihinde evrim teorisine ve bu teoriyi çürüten Yaratılış Atlası adlı esere bir kez daha değindi. Haberde gazetenin daha önce "Evrim Teorisine Karşı En Büyük Komplo" başlığıyla iki tam sayfa özel yer ayırdı.

2 Şubat 2007 tarihli Le blog d'Yves Daoudal kişisel sitesi Yaratılış Atlası ile ilgili haberi "Darwinist Panik" başlığı ile vermiştir.

Belçika'da yayınlanan A Voix Autre isimli gazetede Yaratılış Atlası isimli eserin Fransa'da oluşturduğu etki, "Kulisler arkasında yaşanan panik!" ve "Yaratılışçı literatür hiçbir dönemde bu kadar güçlü olmamıştı" ifadeleriyle yer almıştır.

Science dergisi, 16 Şubat 2007 tarihli sayısında, Fransa'ya ve tüm diğer ülkelere gönderilen Yaratılış Atlası ile ilgili, "Uzun zamandır evrime yapılan 'en göz kamaştırıcı görünümlü saldırı': Bu, son haftalarda kendilerine Yaratılış Atlası gönderilen Avrupalı bilim adamlarının ortak görüşü, " yorumunu yapmıştır.

3 Şubat 2007 tarihli Le Monde gazetesi Yaratılış Atlası'nı "benzersiz bir eser" şeklinde yorumlamıştır.

Hollanda'da yayın yapan Radio Netherlands'ın internet sitesinde yer alan Nicolien Den Boer'in makalesinde "Yaratılış Atlası tüm Avrupa'da büyük bir tufan oluşturdu" ifadesi yer aldı.

2 Şubat 2007 tarihli Le Figaro gazetesinde "İslami yaratılışçılığın Fransa'ya hücumu" başlıklı bir haber yer aldı.

3 Şubat 2007 tarihli Le Monde gazetesinde "Yaratılışçılar Fransız okullarına doğru atağa geçti" başlıklı bir haber yer aldı.

5 Şubat 2007 The Washington Post gazetesi Yaratılış Atlası'nın etkisini "Darwinizm'e karşı çoşkulu bir atak" olarak tanımlıyor.

Le blog des bactéries et de l'évolution isimli kişisel bir evrim temalı sitede, 8 ve 9 Şubat 2007 tarihlerinde, iki haber yayınlandı. Haberde Yaratılış Atlası için şu ifade yer alıyor: "Kur'an ayetlerinden geniş alıntılar kullanan bu koca savaş gemisi"

Liege Üniversitesi'ninden Prof. Bernard Rentier'nin kişisel sayfasında şu yorumlarda bulunuyor: İçerik şaşırtıcı, ama etkileyici. Bu kuşatmanın, atlasın tüm dünyaya dağıtılmasının, ardından oluşacak etkiyi düşünmeye insan cesaret dahi edemiyor..."

23 Mart tarihinde Polonya'nın internet dergisi olan Interia.pl'da, Yaratılış Atlası eseri ile ilgili olarak "Anti-darwinist eğitim kitabı otoriteleri şok etti" başlıklı haber yer almıştır.

'Glos Nauczycielski' isimli internet haber sitesi Belçika Milli Eğitim Bakanlığının bir kitaptan duyduğu korkuyu "Antidarwinist kitap Belçika okullarını vurdu" başlığıyla haber yapmıştır.

Yaratılış Atlası’nın nasıl tüm dünyayı derinden sarstığına dair yurt dışı basınında yüzlerce haber çıktı, bugün burada sadece bir kısmını sizlerle paylaştım, aşağıda bildirdiğim linkten diğer haberleri okuyabilirsiniz. Bu dünya çapında yaşanan gelişmelerden herkesin haberdar olması gerektiğini düşünüyorum.