Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: YAZ AYININ GELMESİYLE KENE VAKALARI ARTMAKTA...
www.gumushane.gen.tr - Forum > Gümüşhane Sorun ve Çözüm Önerileri > Sorunlar
kaderimsin29
KENE İLAÇLAMA

Kene ilaçlama, son zamanların korkulu rüyası olup, insanlara ölümcül hastalıklar bulaştırmada etkili bir böcek türüdür. Bazı kenelerde göz organı vardır ve bazı kenelerde ise göz organı bulunmaz.Kene eklem bacaklı hayvanlar bölümündedir ve alttan ve üstten basık bir yapıdadır. Kenelerin yaratılış itibariyle karın kısmı esnek bir yapıya sahiptir.Bunun nedeni ise şişene kadar kan emebilmesi içindir. Hemen hemen dünyanın her yerinde keneye rastlamak mümkündür ve 900 e yakın kene türü bulunmaktadır.Kene sıcak kanlı birçok hayvan üzerinde görülebilir ve yaşamını devam ettirebilir.Keneler yumurtlama ile çoğalırlar ve yumurtadan çıkan kene larvadır. Larvadan çıkan kenenin bacak sayısı 3 çift olup zamanla bu sayı 8 e tamamlanır. Söylediğimiz gibi kene,kan emen bir haşare olduğu için birçok hastalık bulaştırmada etkilidir. Bunların içinde en önde geleni KKKH yani Kanamalı Kırım Kongo Hastalığı'dır. Keneler daha çok yaşam alanı olarak hayvanları tercih eder tabi bu durum insanlara da yaklaşmayacağı anlamına gelmiyor. Keneler larva halindeyken kertenkene gibi canlıların üzerinde parazit olarak yaşarlar. Kene ler genellikle yaşam alanı olarak otun ve çalının bol olduğu yerleri tercih ederler ve buralardan zıplarak hayvanlar üzerine ulaşırlar. Keneler anlaşıldığı üzere kanı çok sevdikleri için sürekli olarak kendilerine yaşam alanı bulurlar ve bundan dolayı önüne geçilemeyecek zararlı hastalıkları insanlara bulaştırırlar. Bunun önüne geçilebilmesi için iyi ve güvenli bir ilaçlama şarttır. Kenenin insanı ısırması halinde doktora gidilmesi gereklidir ve keneyi kendi başımıza çıkarmakta doğru bir davranış değildir. Kene ile mücadele bireysel olarak yapılmamalıdır. Bunun için bizim gibi, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama şirketleriyle iletişime geçmeniz gerekir çünkü siz vatandaşlarımızın sağlığı bizim için çok önemlidir. İlaçlama bizim gibi profesyonellerin işidir.

KENE İLE MÜCADELE

Kene, özellikle köpeklerin ve diger hayvanların (keçi, koyun, sıgır, köpek, kedi, kertenkele, vb...) bulundugu otun ve çalının bol oldugu yerleri tercih ederler ve orada yaşamlarını sürdürmeye çalışırlar. Oralardan evlere kapı, pencere pervazlarında ve süpürgeliklerde barınırlar. Kene ile evde mücadele etmek çok zahmetli bir iştir. Sürekli olarak mücadele edilmesi gerekir.Bunun için güvenli ve Saglık Bakanlıgına baglı ve belgeli ilaçlama şirketleriyle çalışmak gereklidir. Keneler evlere köpek,kedi,eşya ve kıyafet aracılıgıyla gelebilecegi için temizligi zor ve evde bulunan hayvanlar açısından zararlıdır. Bunun önüne geçebilmek yani,kene ile mücadele edebilmek için öncelikle evcil hayvanlarınızı veterinire götürmeniz gerekir ve bizim gibi güvenilir, belgeli ilaçlama şirketleriyle çalışıp evinizi ferah ve böceksiz bir yaşam alanına tekrar döndürebilirsiniz. Kene son zamanlarda adından çok fazla söz ettiren bir haşere türüdür. Insanı ısırması halinde ölüme kadar sebebiyet verebilir ve insanlar için korkulu rüya haline gelmiştir. Bundan dolayı kenelerle mücadele çok zordur.Kene insanlar ve hayvanlardan kan emen bir canlıdır.Keneler türüne göre gözleri olmayan çok küçük parazitlerdir. 8 ayagı vardır ve bu ayakları insana veya hayvana konma halinde direk deriye yapışır, sabit kalabilmesi içinde vantuz ve çengelleri vardır kenelerin. Kene yumurta ile çogalır,yumurtalarını hayvan kıllarına,agaç yapraklarına,evlerde süpürgeliklere ve çöplere bırakır. Kene genellikle yeşillik alanları tercih eder ve yaşar. Ilkbahar ve yaz aylarında çogalırlar. Kene ile mücadele çok zordur. Bu nedenle kene ile mücadelede profesyonel ilaçlama sirketleriyle ve Il Saglık Müdürlüklerine baglı şirketlerle çalışılmalıdır. Bunun için bizim gibi kaliteli ve güvenli şirketleri tercih etmeniz sizin için önemli sonuçlar doguracaktır.


ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ
ES-ER İLAÇLAMA ( KIRIKKALE )
kaderimsin29
KENE SOKMASI - ISIRMASI

Kene kırmızı kahverengi yassı, oval bir parazittir. Keneler dışarıda çalılıklarda, hayvan barınma yerlerinde, çimenlerde barınırlar ve buralardan insanlara bulaşırlar. Keneler yassı ve oval olmasından dolayı insan vücudunda kolaylıkla barınabilirler. Keneler bir ısırmada, karın yapısından dolayı,şişene kadar kan emer. Kenelerin sekiz tane ayagı vardır ve insana veya hayvana konma halinde, direk olarak deriye nüfus eder ve sabit kalabilmesi için,ayagındaki vantuz ve çengel özelligini kullanarak şişene kadar kandan faydalanır. Kene ısırması ölümcül vakalar dogurabileceginden hastaneye gidilmesi gerekir. Bununla da kalmayıp keneden tam anlamda kurtulabilmek için güvenilir, belgeli ve İl Saglık Bakanlıgı'na baglı ilaçlama şirketiyle irtibata geçmeniz gerekir.

KANAMALI KIRIM KONGO HASTALIĞI

Kırım-Kongo Hemorajik Ateş (KKHA) keneler tarafından taşınan Nairovirüs denilen mikrobiyal etkenle keneler tarafından bulaşır. Ateş, cilt içi ve diger alanlarda kanama ile belirlenen kene (hayvan kaynaklı) bir enfeksiyondur. Son yıllarda gelişmelere ragmen, kenelerden bulaşan bu enfeksiyonlarda ölüm oranları hala yüksektir. Ülkemizde kenelerin yaşamaları için cografi açıdan oldukça uygun bir yapıya sahiptir. Türlerine göre degişmekle beraber kenelerin, küçük kemiricilerden, yaban hayvanlarından, evcil memeli hayvanlara ve kuşlara (özellikle devekuşları) kadar geniş bir konakçı kitlesi mevcuttur.

Kimler Risk Altındadır?

- Evcil hayvanlar besleyenler (kedi,köpek gibi)

- Kıyafetlerle ve eşyalarla evin içine kadar kenenin girmesi

- Veterinerler

- Tarım ve hayvancılıkla ugraşanlar

- Mezbaha çalışanları ve mekanları

- Kamp ve piknik yapanlar, askeriyeler, askerler, yeşil alanlarda çok fazla bulunanlar.

KKKH (Kene Hastalıgı) Belirtileri:

- Ateş, baş ağrısı

- Kanama pıhtılaşma mekanizmalarının bozulması sonucu; yüz ve göğüste kırmızı döküntüler ve gözlerde kızarıklık

- Gövde, kol ve bacakta morluklar

- Burun kanaması, dışkıda ve idrarda kan görülür.

ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ
ES-ER İLAÇLAMA ( KIRIKKALE )


kaderimsin29
PİKNİK ALANLARINA DİKKAT EDELİM...

ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ
ES-ER İLAÇLAMA ( KIRIKKALE )

kaderimsin29
KENDİ SONUMUZU KENDİMİZ HAZIRLAMAYALIM...


ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ
ES-ER İLAÇLAMA ( KIRIKKALE )

kaderimsin29
HAŞERE KONTROLÜ

Böcekler insanlara direkt zarar verdikleri gibi insan sağlığını tehdit ederler.Hamam böceği, bit,pire,sinek ve tahta kurusu gibi böcekler birçok hastalığın taşıyıcısıdırlar.Özellikle tifo,tifüs,sarılık,veba gibi hastalıklara yol açabilirler. Özellikle işyerlerindeki böcekler, müşteri ve misafirlerimizi görsel olarak rahatsız ederek istemeden de olsa firmanın itibarını düşürecektir.

HAMAMBÖCEĞİ ALLERJENLERİ,

Kulağa hoş gelmeyen bir durum olmakla birlikte, bazı evlerde hamamböceği allerjenlerinin de bulunması kaçınılmaz bir gerçektir. Özellikle eski binalarda ve birden fazla ailenin yaşadığı apartman türü yapılarda sıklıkla görülmektedirler. Hamamböceklerinin tamamen ortadan kaldırılması da çoğu kez mümkün olmamaktadır. Hamamböceği allerjenleri ile duyarlılaşmış bir kişi hamamböceklerinin yaşadığı bir ortama girdiğinde allerjik şikayetleri ortaya çıkmaktadır. Bu haşarelerin yaşamlarını sürdürmelerinde iki temel gereksinim ortamda nem ve gıda artıklarının bulunmasıdır. En önemli
hamamböceği allerjenlerinin salgı ve dışkı kaynaklı olduğu sanılmaktadır. Hamamböceğinin yayılması gıda kaynaklarını ortadan kaldırarak ve giriş noktalarını kapayarak önlenmelidir.

Her Sorunun mutlaka profesyonelce bir çözümü vardır !!!

Dünyada gelişen teknoloji ile beraber son yıllarda ülkemizde de Profesyonel Servislerin kurulması ilaçlama sektörünü sokaklarda sırtında pompalarla gezip kapı kapı kart dağıtarak gelişigüzel sistemsiz eğitimsiz ve sonuçsuz, ilaçlama yapan kişilerin yerini Profesyonel Hizmet veren HAŞERE KONTROL SERVİSLERİ almıştır.

Profesyonel servisler eğitimli deyimli haşereler ve ilaçlar hakkında bilgili, nerde hangi tür haşereye hangi ilaçların kullanılabileceğini bilen teknisyenleri ile 24 saat ve kontrollü uygulama hizmetleri vermektedir. Haşere mücadelesinde kullanılan ilaçlar WHO (Dünya sağlık örgütü) ve Sağlık Bakanlığı onaylı ürünler olup profesyonel kullanımda çevre ve insan sağlığı açısından tehlike arz etmemekte leke ve koku bırakmadığından Zararlıları mücadele ve kontrol yöntemleri bir halk sağlığı hizmetidir. Etkin ve sağlıklı bir mücadele için; halk sağlığında uzmanlık ve tecrübe, insektisit bilgisi, haşere biyolojisi, uygulama teknikleri, sağlığa etkisi bilgileri yanında güvenilirlik ve garanti aramak gerekir. Bu yeterliliğe de ancak halk sağlığı dalında tecrübesi olan kuruluşlar verebilir. Kullanmakta olduğumuz tüm pestisitler sağlık alanında ruhsatlı ve WHO tarafından kabul edilmiş son derece güvenli, çoğu ithal, leke ve koku riski taşımamaktadır.Modern Teknoloji ve ilaçlar sayesinde,ilaçlama işlemi artık sorunlu ve tehlikeli olmaktan çıkmıştır. Kullanılan pestisitler,insektisitler(İlaçlar) düşük Toksisite oranlarıyla insan sağlığını tehdit etmemektedir. Uygulama sırasında güçlük yaşamazsınız.Renksik ,Kokusuz,ve Leke Yapmayan, Böcekleri yuvasından çıkartan, ani öldüren,Kalıcılık oranı yüksek, Toksitisesi düşük, (insanlara zarar vermeyen oranda),insan sağlığını tehdit etmeyen, Her yere uygulanabilir,

Dünya Sağlık örgütü ve Sağlık Bakanlığımızın onay verdiği ilaçları (İnsektisit'leri) Kullanmaktayız. Kullanılan ilaçlar Yürüyen ve Uçan tüm Haşerelere ve Kemirgenlere (Fare,sıçan,tarlafaresi),Kısaca Tüm Vektörlere(Zararlılara) Ani ve Kesin etkilidir. Halk Sağlığı ilaçları AR-GE çalışmaları ile bilim adamları tarafından uzun yıllar süren deneyler sonrasında, güvenirliliği kanıtlanıp, onaylandıktan sonra piyasaya uygulama için sunulmaktadır.Uygulamalarda gelişmiş makineler kullanılmaktadır.

İlaçlama yaptırmak için en önemli 10 neden!

1- İlaçlama yapılacak ortamda gerekli hijyenin sağlanması

2- Böceklerin vereceği görsel rahatsızlık ve tiksintiden kurtulmak.

3- Ortamdaki böceklerin gıda maddelerine mikrop bulaştırmalarını engellemek

4- Ortama gelen misafir ve müşterilerin rahatsızlık duymaması.

5- Eğer ilaçlama yapılacak mekan gıda sektöründeyse müşterinin böcekleri görmesi sonucunda oluşacak ticari kayıptan kurtulma

6- Eğer ilaçlama yapılacak mekan gıda sektöründeyse gıda denetleme ekiplerinin vereceği cezalardan kurtulmak.

7- Bahçemizdeki veya evimizdeki bitkilerin zarar görmemesini sağlamak.

8- Mekan çevresinin ilaçlanmasıyla içeri girebilecek böceklerin engellenmesini sağlamak

9- Düzenli bir şekilde ilaçlama yaptırarak ortamın daima temiz tutulması.

10- Ortamda bulunan insanların böcekler tarafından fiziksel zarara uğramaması için ilaçlama yaptırılabilir.



ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ
ES - ER İLAÇLAMA ( KIRIKKALE )
kaderimsin29
Sinek kovucularının insana zararı var mıdır sizce...?

Yaz aylarında ortaya çıkan sivri sineklere karşı kullandığımız sprey, pomat ya da losyon şeklindeki sinek kovucuların içindeki bir maddenin, merkezi sinir sistemine zarar verebildiği bildirildi.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın bildirdiğine göre, Fransa'daki Kalkınma Alanında Araştırma Enstitüsünde görev yapan Vincent Corbel ile Angers Üniversitesinden Bruno Lapied, birçok böcek kovucunun içinde mevcut olan "deet" adlı bir kimyasal maddenin nörotoksik (sinir hücreleri üzerine toksik etki gösteren madde) olduğunu ortaya çıkardı.

Corbel, "Bu maddenin sadece davranış değişikliğine neden olan basit bir kimyasal bileşim olmadığını, aynı zamanda merkezi sinir sistemi için çok önemli olan asetilkolinesteraz adlı bir enzimi engellediğini de tespit ettik" dedi.

Vincent Corbel, araştırma sonuçlarının, deet'in özellikle de diğer kimyasal maddelerle birlikte kullanımının ne kadar güvenli olduğunun sorgulanması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Verilen bilgiye göre 1953 yılında keşfedilen deet, halen böcek kovucularda en çok kullanılan maddelerin başında yer alıyor.

*Doğal dengelerin bozulması çevreyi etkilemekde ve bundan en büyük zararı da maalesef insan görmekde, az bi gözlem yapan her kişi bunu görebilir. Örneğin yılanların yok edilmesinden dolayı o yöreyi farelerin istila ettiğine tanık oldum.


ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ
ES - ER İLAÇLAMA ( KIRIKKALE )


Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.