Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: KENE NERELERDE GÖRÜLÜR
www.gumushane.gen.tr - Forum > Gümüşhane Sorun ve Çözüm Önerileri > Sorunlar
kaderimsin29
KENE NERELERDE GÖRÜLÜR

Kene ormanlar, bahçeler, çalılıklar, otlar ve bunun gibi yeşilliği bol olan alanlarda yoğun olarak görülür. Bu alanlara yoğun açık alan ilaçlaması yapılmalıdır ki kenelerle mücadeleden kesin çözüm alınabilsin. Keneler bazen eşya ve kıyafet aracılığıyla evlerimize kadar girebilir ve bizi fazlasıyla olumsuz yönde etkiler. Aynı zamanda keneler evcil hayvanlarımız (kedi,köpek vb.) aracılığıyla da bizi bulabilir .Keneden ciddi anlamda kurtulabilmek için,evcil hayvanlarımızı veterinere götürmemiz gerekir. Bununlada kalmayıp, kapalı alanlara kapalı alan kene ilaçlaması uygulanması yapmamız gerekir. Kene ilaçlaması sırasında, donanımlı ekiplerimizin dışında ortamda canlı bulunmamalıdır. Aksi halde ilaçlama olumsuz sonuçlar doğurabilir. Tam anlamıyla kenelerden kurtulabilmeniz için bizim gibi güvenilir, sertifikalı, Sağlık Bakanlığına bağlı bir ilaçlama şirketinden yardım almanız yeterli olacaktır.

GÖÇMEN KUŞLARLA BİRLİKTE KIRIM KANGO VİRÜSÜNÜ TAŞIYAN KENELER KİLOMETRELERCE UZAĞA TAŞINABİLMEKTEDİR. YEŞİL ALAN OLAN HER YERDE KENE SORUNU OLABİLİR


ÖZETLE: Köpek ve diğer hayvanların bulunduğu, bitki örtüsü yoğun olarak yaşadığı yerlerdir. Üzerinde bulundukları hayvanın kanıyla beslendikten sonra hayvan vasıtası ile evlerin içine kadar gelirler. Ev içinde bir dişi çatlağa yumurta bırakırsa tek bir keneden bir hafta içerisinde yüzlercesi oluşur.İnsanı ısırdığı yerde kaşınma, kızartı, şişme olur.İç ve dış alanda kenelerle mücadele oldukça zordur. Ancak birkaç uygulamadan sonra elimine edilebilirler. Kedi köpek türü ev hayvanlarının veteriner kontrolünden geçirilmesi ve problemle karşılaşıldığında profesyonel bir firmadan hizmet alınması gereklidir.

Kenelerin evin içinde ve dışında kontrolü için mutlaka profesyonel bir ilaçlama şirketinden yardım alınız.

ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ
ES-ER İLAÇLAMA ( KIRIKKALE )
kaderimsin29
YEŞİL ALAN OLAN HER YERDE KENE SORUNU OLABİLİR

ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ
ES-ER İLAÇLAMA ( KIRIKKALE )

Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.