Çocuğuna bakan bir anneye bakıyorum da gözlerinden sevgi akıyor. Çocuğu için her türlü fedakârlığı yapıyor, yemiyor, yediriyor, giymiyor, giydiriyor. Günümüzde aileler nerdeyse kazandıkları paranın tamamına yakın kısmını çocuklarının eğitimlerine, giyimlerine ve beslenmesine harcıyorlar. Her şeyden çok sevdikleri çocuklarını koruyup kolluyor, onları dünyada en güzel şekilde yaşatmaya gayret ediyorlar. Çocuğum çok iyi yabancı dil öğrensin, mutlaka kolejde okusun, marka kıyafetler giysin, en iyi yaz okullarına gitsin diye çırpınıp duruyorlar. Peki gerçek sevgi bu mu sizce? Çocuğun sadece dünyadaki hayatını mükemmel bir hale getirmek mi? Birkaç on senede bitecek hayatını gönlünce yaşamasını sağlamak mı?

Özenle yetiştirdiğiniz çocuğunuz göz açıp kapayıncaya kadar geçen hayatının sonucunda bir gün gözlerini açacak ve asıl hayatının ahiret olduğunu görecek. Önünde sonsuz bir hayatın başladığını, dünya hayatının da bir hayalden ibaret olduğunu anlayacak. Fakat siz ona hiçbir şey öğretmediğiniz ve onu imanlı yetiştirmediğiniz için, hayatını sadece nefsini eğlendirerek geçirdiği için, Allah için yaşamadığı için sonsuza kadar azap içinde yaşayacak. Dolayısıyla bu dünyada çocuğunu bu kadar sevip de onu ahiret hayatına hazırlamayan anne ve babalara gerçekten çok şaşırıyorum. O çocuk öldüğünde ne giydirdiğiniz marka kıyafetler, ne gittiği özel okullar, öğrendiği yabancı diller, sahip olduğu kariyeri, evleri, arabaları, çocukları hiçbir şey ifade etmeyecek. O çocukta beyaz bir kefene sarılıp gömülecek ve tekrar gözlerini açtığında tek başına Allah’ın huzurunda hesap verecek.

Çocuğunu gerçekten seven anne ve baba çocuğuna her şeyden önce kendisini yaratan ve ona nimetler bağışlayan Allah’ı anlatandır. Onun Allah’a kul olmak üzere yaratıldığını öğreten, çocuğunu dünyaya değil sonsuz ahiret hayatına hazırlayandır. Çocuğuna Kuran’ı öğreten, ibadetleri sevdiren, Allah sevgisini ve korkusunu yüreğinde hissettirendir. Hayatın geçiciliğini, gerçek yaşamın sonsuz ahiret hayatı olduğunu öğretendir. Ve çocuğunun hayal bile edemeyeceği nimetlerle dolu cennet hayatını kazanmasına vesile olandır. Gerçek sevgi, gerçek düşkünlük, gerçek fedakârlık budur. Çocuğunu ahiret hayatına hazırlamayan her anne baba çocuklarının sadece dünya hayatını düşündükleri ve ahireti unuttuklarından dolayı sonsuza kadar pişman olacaklardır. Bu yüzden çocuklarınızı gerçekten seviyorsanız, onlara gerçekten yürekten bağlıysanız onların kalplerini Allah’a çevirin, yüzlerini Allah’a döndürün. O zaman hem bu dünyada hem de ahirette ne kadar mutlu olduklarını göreceksiniz, işte o zaman yaptığınız bu fedakarlıkların karşılığını cennette çocuklarınızla birlikte sonsuza kadar mutlu yaşayarak alacaksınız…