Hz. Mehdi’nin döneminde inkâr edenlerle birlik olup Hz. Mehdi’yi şehit etmek isteyen, onu yurdundan sürmeye çalışan çok azılı münafıklar olacak. Bu münafıklar diğer münafıklarla birleşerek Hz. Mehdi’nin şerefli mücadelesine var güçleriyle engel olmaya çalışacaklar. Hz. Mehdi geldiğine göre bu son derece tehlikeli, karakterleri adeta tıpatıp şeytana benzeyen, dindar olmayıp da kendisini dindar gibi gösteren münafıkları her yönleriyle tanımanız gerçekten de çok önemli. Bu şeytanla durmadan işbirliği yapan, Müslümanların içinde gizlenip inkâr edenlere sürekli bilgi taşıyan münafıkların sinsi karakterlerini size tüm detayları ile anlatmak istiyorum. Böylece Allah tarafından Hz. Mehdi’ye ve talebelerine karşı bir güç olarak yaratılan münafıkları çok daha iyi tanıyabileceksiniz. Ahir zamanda bu münafıklar herkes tarafından tanınacak, isimleriyle bilinecek ve Hz. Mehdi’ye karşı yaptıkları mücadeleden dolayı tüm dünya tarafından aşağılanacaklardır. Şimdi dindar olmayıp da dindar taklidi yapan sinsi münafıkların özelliklerinden bahsedelim.

Münafıklar çok kibirlidirler

Münafıklar tahmin edemeyeceğiniz kadar kibirlidir, şeytanın enaniyeti onları adeta bir kabuk gibi sarmıştır. Münafığın en zorlandığı şey itaat etmek ve söylenen emirleri yerine getirmektir. Peygamberimiz döneminde de münafıklar itaat etmiyor, sürekli peygamberimize karşı geliyorlardı. Hz. Mehdi döneminde de münafıklar Hz. Mehdi’ye sürekli zorluk çıkaracaklar, onun karalarına uymayacaklardır.

Onlara: "Gelin Allah'ın Resûlü sizin için mağfiret (bağışlanma) dilesin, " denildiği zaman başlarını yana çevirdiler. Sen, onların büyüklük taslamışlar olarak yüz çevirmekte olduklarını görürsün. (Münafikun Suresi, 5)

Münafık çıkarlarına çok düşkündür

Münafık müminlerin yanında dünyadan vazgeçmiş gibi davranır, oysa paraya, mala, mülke çok düşkündür. İnfak etmekten, Allah yolunda parasını harcamaktan şiddetle kaçınır. Parasını vermek zorunda kalsa adeta mahvolur. Münafık yıllarca müminlerin yanında kaldıktan sonra bir gün patlama noktasına gelir ve gerçek yüzünü gösterir. Müminlerin yanından hızla kaçarak menfaatinin bulunduğu yere doğru yönelir. Kim ona para, mal, mülk, araba sağlayacaksa koşup onun yanına gider. Hemen diğer münafıkları da bulur ve birbirlerinin ne kadar içten pazarlıklı olduklarını bile bile birbirlerinden ayrılmazlar. Dünyada en azap verici şeylerden biri bir münafığın suratına bakmaktır. Onlarda birbirlerinin suratına baka baka adeta suratları simsiyah olur. Münafık inkâr edenlerin yanına koştuğunda sürekli neşeli taklidi yapar, hâlbuki için sürekli kan ağlar. Allah gece gündüz onları ağlatır ve içlerini yakar.

Sen onları gördüğün zaman cüsseli yapıları beğenini kazanmaktadır. Konuştukları zaman da onları dinlersin. (Oysa) Sanki onlar (sütun gibi) dayandırılmış ahşap-kütük gibidirler. (Bu dayanıksızlıklarından dolayı da) Her çağrıyı kendileri aleyhinde sanırlar. Onlar düşmandırlar, bu yüzden onlardan kaçınıp-sakının. Allah onları kahretsin; nasıl da çevriliyorlar. (Münafikun Suresi, 4)

Münafıklar tek başlarınayken ibadet etmezler

Münafıklar müminlerle bir arada olduklarında namaz kılarlar, oruç tutarlar, Kuran okurlar. Ama yalnız başlarına olduklarında asla namaza kalkmazlar, oruç tutmazlar. Kuran okumaya yanaşmazlar. Kuran ayetleri münafığın içini yakar. Münafık işte böyle sinsi bir varlıktır ama hayatı boyunca bu sinsiliğini gizlemeye çalışır. Münafığın içi Allah’a karşıda Hz. Mehdi’ye karşıda kin ve öfke ile doludur. Hz. Mehdi’nin yüzünü görmek istemez, onun sözlerini duymak istemez. Hz. Mehdi’nin nuru onları yakar. Sonunda da dayanamayarak gidip inkar edenlere sığınırlar. Onlardan yardım ve medet ummaya başlarlar. Daha sonra da hiç vakit kaybetmeden diğer münafıklarla birleşip Hz. Mehdi’ye karşı sinsi tuzaklar hazırlamaya başlarlar. Fakat asla ve asla başarılı olmaz, Hz. Mehdi’ye ve talebelerine en ufak bir zarar veremezler. Çünkü Allah daima müminlerin yanındadır ve onların yardımcısıdır.

Hani o inkar edenler, seni tutuklamak ya da öldürmek veya sürgün etmek amacıyla, tuzak kuruyorlardı. Onlar bu tuzağı tasarlıyorlarken, Allah da bir düzen (bir karşılık) kuruyordu. Allah, düzen kurucuların (tuzaklarına karşılık verenlerin) hayırlısıdır. (Enfal Suresi, 30)

Şüphesiz Allah, (müşriklerin saldırı ve sinsi tuzaklarını) iman edenlerden uzaklaştırmaktadır. Gerçekten Allah, hain ve nankör olan kimseyi sevmez. (Hac Suresi, 38)

Münafıkların tıpkı şeytanı andıran nankör, yalancı ve hain karakterlerini tüm detaylarıyla sizlere anlatmaya devam edeceğim. Böylece sizlerde ahir zamanda onları çok daha iyi tanıyacaksınız. İleride bu hainler parmakla gösterildiğinde de Hz. Mehdi’ye karşı durmadan tuzak kuranların bu kişiler olduğunu bileceksiniz.