Bildiğiniz gibi Ebced hesabı alfabenin her harfine bir rakam değeri verilerek, bir kelimeyi teşkil eden harflerin toplam rakam değerini hesaplamaktır. Kurandaki kelimelerin ebced hesaplarına baktığımızda son derece hayret verici tarihlere ulaşıyoruz. Bugün bu ebced hesaplarından bazılarını sizlere göstermek istiyorum. Ayetlerin işaret ettiği tarihleri gördüğünüzde sizde nasıl bu ayetlerin ahir zamana baktığını hayretle göreceksiniz.

1. "EY KULLARIM, BUGÜN SİZİN İÇİN KORKU YOKTUR VE SİZ MAHZUN OLMAYACAKSINIZ." (ZUHRUF SURESİ, 68) Ebced değeri: 2023


2. ALLAH, TAKVA SAHİPLERİNİ (İNANARAK VE İNANÇLARINI UYGULAYARAK) ZAFERE ULAŞMALARI DOLAYISIYLA KURTARIR. Onlara kötülük dokunmaz ve onlar hüzne kapılmayacaklardır. (Zümer Suresi, 61) Ebced değeri: 2019(şeddesiz)


3. İman eden (adam) dedi ki:"EY KAVMİM, SİZ BANA TABİ OLUN, BEN SİZİ DOĞRU YOLA İLETİP YÖNELTEYİM."Mu’min Suresi, 38 Ebced değeri: 1994(şeddeli)


4. ALLAH, KİMİN GÖĞSÜNÜ İSLAM'A AÇMIŞSA, ARTIK O, RABBİNDEN BİR NUR ÜZERİNEDİR, (ÖYLE) DEĞİL Mİ? Fakat Allah'ın zikrinden (yana) kalpleri katılaşmış olanların vay haline. İşte onlar, apaçık bir sapıklık içindedirler. Zümer Suresi, 22 Ebced değeri: 1990(şeddesiz)


5. ŞÜPHESİZ, BU, ASIL BÜYÜK 'KURTULUŞ VE MUTLULUĞUN' TA KENDİSİDİR.SAFFAT SURESİ, 60 Ebced değeri: 2023(şeddeli)

6. … Biz, dilediğimizi derecelerle yükseltiriz. Şüphesiz senin Rabbin, hüküm ve hikmet sahibidir, bilendir. (En’am Suresi, 83) Ebced değeri: 2003 (Şeddeli)


7. DE Kİ: "BU, BENİM YOLUMDUR. BİR BASİRET ÜZERE ALLAH'A DAVET EDERİM;… (Yusuf suresi, 108) Ebced değeri: 2004(şeddesiz)


8. HALKI, ISLAH EDEN KİMSELER İKEN, SENİN RABBİN O ÜLKELERİ ZULM İLE HELAK EDECEK DEĞİLDİ. Hud Suresi (11/117) Ebced değeri: 2020(şeddesiz)


9. HABERİNİZ OLSUN; ALLAH'IN VELİLERİ, ONLAR İÇİN KORKU YOKTUR, MAHZUN DA OLMAYACAKLARDIR.Yunus Suresi, 62 Ebced değeri: 1993 (Şeddeli ve tenvinli)


10. YUSUF VE KARDEŞLERİNDE SORANLAR İÇİN AYETLER (İBRETLER) VARDIR.Yusuf Suresi (12/7) Ebced değeri: 2019(Şeddeli)

Açıkça görüldüğü gibi yukarıda bildirdiğim ayetler Hz. Mehdi’ye ve Hz. Mehdi ile birlikte yaşanacak altınçağ dönemine işaret etmektedir. Daha birçok ayetin ebced değeri ahir zamana ve Hz. Mehdi dönemine bakmaktadır, bu ayetleri de sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.