Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Blog yazarlarıyla gündemi tartışalım 17 Eylül 2010
www.gumushane.gen.tr - Forum > Serbest Kürsü > Serbest Kürsü
ahmetsecer
Uzun zamandır blog yazarlarıyla gündemi tartışmak için yazmak istiyordum. Bugünden itibaren gündemdeki konularla ilgili her gün bir yazı yazmak istiyorum. Bu yazılarım hem Türkiye’nin hem de dünyanın gündemi ile ilgili kısa paragraflar ve yorumlar şeklinde olacak. Umarım blog yazarlarıyla karşılıklı görüşlerimizi paylaşma imkânı bulabiliriz.

Referandum Hakkında: Biliyorsunuz Türkiye %58’le Referandum’da Evet dedi. Referandumun sonucu demokrasinin lehine olacaktır. Millet özgür iradesiyle karar verdi. Fakat hala halkın belli kesimi tedirgin. Nedense hala gericilikten, yobazlıktan korkan bir kesim var. Başbakanımız çıkıp bu konuyla ilgili açıklama yapsa insanların tedirgin oldukları konuları açıklarsa çok yerinde olur. Kimsenin korkmaması ve çekinmemesi gerektiği “dinde zorlama olmayacağı” çok net bir şekilde ifade edilmeli. İnsanlar Türkiye’de son derece özgür bir ortamda yaşayacaklar. Kimse kimsenin yaşamına karışmayacak, özgürlüklerini kısıtlamayacak, bunun teminatı verilecek. Başbakanın bu yönde doyurucu ve akılcı açıklamalar yapması son derece yerinde olur.

Türkiye Asla Bölünmeyecek: Geçen gün adamın biri çıktı, “Karadeniz’i bölelim” diye bir fikir ortaya attı. Türkiye asla bölünmeyecek. Ne Güneydoğu, ne Karadeniz, ne Ege ve tabii ki Kıbrıs’ın da tek bir taşı Türkiye’den koparılamayacak. Türkiye’nin tek bir toprak parçasını bile Türkiye’den ayıramayacaklar. Başbakan bu konuda da çok net bir açıklama yapmalı. Türkiye’den en ufak bir toprak parçası ayrılırsa bu ülkenin şerefi ve namusu kalmaz. Yıllardır Güneydoğu aslan gibi savaşan Mehmetçiğin kanıyla sulanıyor. O yiğitler bu vatan bölünmesin diye şehit oluyorlar. Türkiye’yi paramparça etmek isteyen karanlık odaklar bu amaçlarına asla ulaşamayacaklar.

Herkes Türk İslam Birliği’nin gerçekleşeceğine inansın: Çok yakında Türkiye liderliğinde bir İslam Birliği kurulacak. Türkiye her geçen gün bu yolda dev adımlar atıyor. Herkes bu sevgi, barış ve kardeşlik üzerine kurulacak bu birliğe gönülden inanmalı ve bu birliğin kurulmasına yardımcı olmalı. Avrupa Birliği oluyor da neden Türk İslam Birliği kurulmasın? Türkiye tüm dünyada giderek liderliğini ilan ediyor. Çok yakın bir zamanda ekonomik kriz Avrupa ülkelerinin sonunu hazırlayacak ve Türkiye bu ülkelerinde kurtuluşu olacak. Türkiye tüm dünyada yaşanan sıkıntılara çözüm getirecek ve büyük bir sevgi birliğinin lideri olacak.

Tüm Dünya Kan Gölünde Yüzüyor: Bugün Burma’da, Afganistan’da, Irak’ta, Doğu Türkistan’da, Keşmir’de her gün yüzlerce Müslüman tüm dünyanın gözü önünde şehit ediliyor. Hem de hiçbir neden yokken. Adamlar gidip Afganistan’ı, Irak’ı işgal ediyorlar, daha sonra da orada yaşayan masum kadınları, çocukları evlerinden sürüyor, kadınlara tecavüz ediyor, erkekleri de toplu şehit edip mezarlara gömüyorlar. Ve bütün dünya bu vahşeti son derece sakin gözlerle seyrediyor. Avrupa’da bir köpek öldürülse insanlar ayağa kalkıyor. Bir sürü insan sokağa dökülüp tek bir hayvan için protesto yürüyüşleri düzenliyorlar. Ama her gün yüzlerce Müslüman’ın şehit edilmesine hiç ses çıkarmıyorlar. Çünkü yaşanan zulmün farkında bile değiller. Bu haberler dış basında yer almıyor, son derece önemsiz gösteriliyor. Avrupalılar ve Amerika’lılar da kendi eğlencelerinde olduğundan farkında bile olmuyorlar. Dolayısıyla yaşanan bu büyük zulmü biz asla görmezden gelemeyiz. Her Türk vatandaşı elini vicdanına koyup tüm dünyada Müslümanların ne kadar büyük bir yaşam mücadelesi verdiğinin şuurunda olmalı ve var gücüyle Müslüman kardeşlerini bu ağır baskıdan, zulümden ve eziyetten kurtarmalıdır.


DELİKIZ
Foruma yazı ekleyip yorum yapan çok fazla kimse yok..İstikbal rumuzlu Sn.Mehmet amca gündemle ilgili bişeyler yazıyor genelde..Eğer açılmış konu var ise onu devam ettirelim..Kolay gelsin..
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.