[size=3]Geçtiğimiz günlerde Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen, "Türkiye'de güzel şeyler oluyor. Darbe lafı edenler artık edemiyor. Havalar değişince ben de Türkiye'ye gelmeyi çok istiyorum. Vatanımı çok özledim" diye konuşmuştu. En çok da vaiz olarak çalıştığı İzmir’e dönmek istiyormuş.

Şimdi Fethullah Gülen çok istemesine rağmen Türkiye’ye gelemiyor, çünkü kendisine karşı yapılacak en küçük bir hareketin, örneğin gözaltına alınmasının, yurtdışında her yerde açtığı okullara zarar vereceği düşünülüyor. Bu ihtimali göz ardı edemeyeceklerini söylüyorlar. Öncelikle herkesin bir durup düşünmesi lazım, ne yapmış Fethullah hoca? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Fethullah hoca olağanüstü bir kültüre sahip. Çok iyi Kuran bilgisine ve hadis bilgisine vakıf bir insan, hitabeti mükemmel, çok akıcı ve güzel konuşan bir insan. Samimi bir Nur talebesidir. Talebeleri de son derece güzel huylu ve fedakâr insanlar. Hep birlikte tam dindar olmasa da dine yatkın insanlar yetiştiriyorlar. Tabii ki bu değerli hizmet çok değerlidir. İnsanları Kuran’a ve hakka çağırıyorlar. Demokrasiyi ve özgürlüğü savunuyorlar, kimseye baskı yapmıyorlar. Çünkü Kuran özgürlüğü savunur. İnsancılığı ve sevecenliği savunuyorlar. Sonuçta tertemiz, hiçbir suçu olmayan insanlar bunlar. Dolayısıyla Fethullah Gülen neden Türkiye’ye gelemesin, neden kendisine azılı bir suçlu gibi davranılsın?

Türkiye'yi yaşanabilir, Fethullah Hocaefendi’nin rahatça kalabileceği hale getirmek çok önemli. Demek ki Türkiye'ye gelmekten çekiniyor bu çok vahim bir durum. Böyle masum temiz bir insan Türkiye’ye dönemiyorsa ve güvenli göremiyorsa çok büyük bir eksiklik var demektir. Bu durum Mehdiyetin aciliyetini bir kez daha gösteriyor. Sırf hükümetle ilgili bir durum değil, toplumun genelinde önemli çalışma yapılması gerekiyor. Hükümet elinden geleni yapıyor, bu görülüyor, ama yeterli olmuyor. Banka soymamış, adam öldürmemiş, gasp yapmamış; hiçbir suç olmadığı halde dönemiyorsa çok büyük olay var demektir, bu da bir kez daha Mehdiyetin neden önemli olduğu konusunun cevabıdır.

Fethullah Gülen’in dilediği gibi İzmir’e gelebilmesi, çok özlediği vatanına kavuşması gerek. Nasıl bir komünist, bir Mason, bir ateist özgürce vatanında dolaşabiliyorsa dindar bir insan da dilediği gibi dolaşabilmelidir. Bunun olması içinde korku toplumunun ortadan biran önce kaldırılması gereklidir. Fethullah Gülen’in bu aşamada yapacağı en güzel hizmet Mehdiyet çağında olduğumuzu açıklaması, Hz. Mehdi’nin gelişini müjdelemesi, tüm Müslümanları Türk İslam Birliği’ni kurmaya davet etmesidir. Bu aşamada tüm Müslümanlar için yapacağı en büyük hizmet Kuran’a, hadislere, Bediüzzaman’ın sözlerine bağlı kalarak Hz. Mehdi’nin geldiğini ve şu anda yoğun bir faaliyette olduğunu açıklaması olacaktır.