Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Gerçek Kanuni Sultan Süleyman kimmiş, izleyin ve görün – Video
www.gumushane.gen.tr - Forum > Videolar > Genel Videolar
ahmetsecer
Bugünlerde hangi kanalı açsak birkaç kişinin bir masa etrafına toplanıp “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin kritiğini yaptıklarını görüyorum. Bunları gördükçe de bu insanların ne kadar çok boşa harcayacak vakitleri var diye düşünüyorum. Tabii ki bu dizinin Kanuni Sultan Süleyman’ın dönemini, saraydaki hayatını tam olarak yansıtması mümkün değil. İnsanların seyrettikleri sadece dizinin senaristi Meral Okay’ın zihninde oluşturduğu bir saray hayatından ibaret. Dolayısıyla gerçekle bağdaşmayan bir senaryoyu oturup sürekli tartışmanın bir hiçbir anlamı yok diye düşünüyorum.

Osmanlı devletinin 10. Padişahı ve İslam halifelerinin 75.si olan Kanuni Sultan Süleyman Türk hâkimiyetinin doruk noktasına ulaştığı bir devrin sultanıydı. Adaleti seven, Allah’a, dinine ve peygambere çok bağlı bir padişahtı. Kanuni tüm seferlerinde fethettiği toprakları Kuran adaletiyle yönetmiş, insanlara Kuran ahlakıyla davranmıştır.Bu linkten Kanuni Sultan Süleyman ile ilgili hazırlanan videoyu seyredebilirsiniz:

http://video.mynet.com/ahmetsecer1970/Gercek-Kanuni-Sultan-Suleyman-Kimmis-Izleyin-ve-G/1095979

Söylediğim gibi dizi sadece senaristin zihninde kurguladıklarından ibaret. Bunun dışında Kanuni Sultan Süleyman’ı oynayan kişinin gözlerindeki ifade ne sevinçte, ne zorlukta, ne çok heyecan verici durumlarda hiç ama hiç değişmiyor. O mavi gözler çok derin bir boşluğa bakıyor. Dizinin yapımcılarının nasıl olup da bu bomboş bakan gözleri fark edemediklerine çok şaşırıyorum…

HAYAL GÖZLÜM
Allah milletimize uyanışlar nasip etsin. Kendi oturduğu dalı kesen başka bir millet varmıdır.
Dizilerin hemen hemen hepsi kendi geçmişimizi ve tarihimizi lekelemektedir.
Radyo televizyon üst krulu acilen bu vb. rezaletlere son vermelidir.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.