Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın gelişiyle İslam tüm dünyaya bu yüzyılda hâkim olacak. Tek din İslam olacak. Ahir zamanda, bu zorlu mücadele ortamında Hz. Mehdi ve talebeleri, Deccal’le, materyalizmle, komünizmle, cahil ve yobaz hocalarla çok zorlu bir savaşın içine girecekler. Onlara iftira atılacak, tutuklanacaklar, hapsedilecekler, sürgün edilmek istenecekler. Evlerinden çıkarılacaklar, mallarına el konacak. Çok samimi olup, yalnızca Allah yolunda canla, başla mücadele etmelerine rağmen tüm toplum tarafından dışlanacak ve kötü görülecekler. Ama onlar asla vazgeçmeyecekler, gece gündüz demeden Kuran ahlakını tüm dünyaya yayacaklar. Önümüzdeki on yıl tam anlamıyla İslam’ın zirveye çıktığını göreceğimiz yıllar olacak.

Allah Kuran’da kurşunla kaynatılmış binalar gibi mücadele edenleri Allah sever diye bildiriyor. Peki Mehdi ve talebeleri her şeylerini ortaya koyup İslam’ı yaymaya uğraşırlarken sen nerdesin? Sen bu hizmetin neresindesin hiç düşündün mü?

Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. (Al-i İmran Suresi, 103) diyor Allah. Ahirete gittiğinde, “ben dağıldım ve Allah’ın ipine de sımsıkı sarılmadım” diyebilecek misin?

Sizden; hayra çağıran, iyiliği (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakındıran bir topluluk bulunsun. Kurtuluşa erenler işte bunlardır. (Al-i İmran Suresi, 104) diyor Allah. Bu topluluk nedir? Hz. Mehdi’nin grubudur, Mehdiyettir. Böyle bir topluluğa yardım ettin mi sen? Allah bunu sorduğunda ne diyeceksin? Bu topluluk beni ilgilendirmedi dersen o zaman durumun nasıl olacak ahirette?

Kendilerine apaçık belgeler geldikten sonra, parçalanıp ayrılan ve anlaşmazlığa düşenler gibi olmayın. İşte onlar için büyük bir azap vardır. (Al-i İmran Suresi, 105) diyor Allah. Sen parçalanmışsın, ayrılmışsın, mezheplere, tarikatlara, tarikatlar içinde gruplara, gruplar içinde yine gruplara ayrılmışsın. Sadece kendi mezhebini, kendi tarikatını iyi görmüşsün. Mehdi’yi ve talebelerini fark edemediğin gibi onları kötü görmüşsün. Türk İslam Birliği’nden, İttihad-ı İslam’dan, İslam’ın dünyaya hâkim olacağından hiç bahsetmemişsin. Kendi işine, gücüne, ailene, ticaretine dalmışsın.Kendi rahatını kollayıp Mehdi’ye sırtını dönmüşsün.

En geç on yıl içinde Hz. Mehdi ve talebeleri tüm dünyaya İslam’ı hâkim edecekler. Onların hizmetleriyle, çabalarıyla, gece gündüz demeden çalışmalarıyla insanlar akın akın İslam’a girecekler. Peki sen bunları gördüğünde “ah keşke bende bu samimi topluluğun içinde olsaydım, bende kimse inanmazken Hz. Mehdi’ye inananlardan, onun samimi talebelerinden biri olsaydım” demeyecek misin? Tüm dünya Hz. Mehdi’nin önüne dizilip ona biat ederlerken işte o zaman bu zamanın en hayırlı insanına sırtını döndüğün için hiç utanmayacak mısın…