Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Çevrenin gülen yüzü
www.gumushane.gen.tr - Forum > Gümüşhane Sorun ve Çözüm Önerileri > Sorunlar
kaderimsin29
Çevrenin gülen yüzü

Havadan...Sudan..

Bugünlerde ‘hava’nızı neler bozuyor ya da ‘su’dan sebeplerle kimler canınızı sıkıyor bilmiyoruz ama biz ; ‘havadan-sudan’ meselelere fena halde kafa yoruyoruz…Dikkatinize!..

Dünyanın her köşesinden ‘doğal afet’haberleri hiç olmadığı kadar sık manşet oluyor şu sıralar…Artık felaketin de nesi doğal oluyorsa ?


Bugünlerde ‘hava’nızı neler bozuyor ya da ‘su’dan sebeplerle kimler canınızı sıkıyor bilmiyoruz ama biz ; ‘havadan-sudan’ meselelere fena halde kafa yoruyoruz…Dikkatinize!..



Dünyanın her köşesinden ‘doğal afet’haberleri hiç olmadığı kadar sık manşet oluyor şu sıralar…Artık felaketin de nesi doğal oluyorsa ?




Ya da her an , her saniye, yokolup giden bir canlı türünden dem vuruyor türleri depremlerde, tsunamilerde, sellerde tükenmekte olan ‘diğerleri’ yana-yakıla !..



Biz ise, 2 dizi arasında kanal değiştiriyor gibi, reklam arası veriyoruz dimağlarımıza!..

Oysa, ‘Çevre programlarına da ‘magazin’ katsak ya bir parça..



Hem daha çok raiting alır hem de 2 satır daha akılda kalır aslında !!!



Düşünsenize :



Prime-timede (hem de o kanal’a ceza olsun falan diye değil , tamamen ‘havadan-sudan’ sebeplerle) ‘Çevre-Sel’ bir ‘Belge-Sel’ yayınlanmakta…Üstelik de ülkenin en sevilip beğenilen kanalında



Konu malum :



Yağmur Ormanları'ydı, küresel ısınmaydı, değişen iklim koşullarıydı derken, bir de çarpık kentleşmenin dayanılmaz hafifliği de eklenince yanına bir hayli ağırlaşan o gerçeklik , kanalın taa içinden dışarıya taşarak foldur-fokur fışkırmakta !!! (burada ki ‘kanal’ ‘televizyon’ anlamındadır! )



Ve ekrandaki seyirci adeta film seyreder gibi kah vahvahlayıp sızlanmakta , kah dolu gözlerle dolu kanalizasyonlara sövüp saymakta !



Suya karışıp gidenlerle ağaca tutunup kalanlar ise ıslak bir ‘ibret tablosu’ olarak asılı kalmakta!



Başında da demiştik ya :

Biraz ‘magazin’ lazım şu ‘ çevre programlarına diye…



Örneğin : ‘‘ …" 'Bilmem Ne’ Adası’nı vuran 8.3’lük deprem tsunamiye yol açtı. Kayıpların sayısı artmakla birlikte, hasarın boyutlarının henüz ölçülemediği vurgulandı" demek yerine şöyle deyiversek ya :



‘’…Dünyaca ünlü plajları ve son derece lüks ama bir o kadar da ucuz alış-veriş merkezleriyle tanınan ‘Sahil Kasabası 'Bilmem Nerde’de' geçen yılki film festivalinin kırmızı halısında yürürken kopan elbisesinin askısı yüzünden kızaran ‘Seksi Yıldız Bilmem Kim’ tam da güzelim kumsalda sere-serpe güneşlendiği bir sırada, bak sen şu Allah’ın işine ki birden bire seviyesiz bir deprem olmasın mı!!..



Sen o dalgalar, şişe-kabara geliverip de kadayıf gibi artizimizin, pahalı marka çantasıyla son model lüks arabacığını alıp kaçmasın mı !!!



Vah Vah Vaaah !!!..O kızcağız o el kadar bikinisi ve olmayan arabasının anahtarıyla, yapar ki şimdi o kirli çamurlu suda ?



Mikrop kapar, travmaya uğrar maazallah…Öyle değil mi ama sevgili seyirciler !!!



Neyse ki , sağduyulu ve üstün özverili yetkililer var da, tam vaktinde yetiştiler imdada. 7-8 helikopter ve moral için getirdikleri ‘ Bursa Kılıç-Kalkan Ekibi’ de yanlarında, çekiverdiler seksi yıldızı nazikçe yukarıya.



Üstelik de fönü bozulup, makyajı dahi akmadan atlatarak ‘hadsiz paparazzileri’, kurtarıverdiler kendisini sağlıcakla ve bi solukta."



Böyle anons etseler ne biçim patlar halk duyarlılığı doğal afete karşı ama? E , ‘ Önce insan ’ canım, öyle ya !!!



Efendim , bu seferlik de bizden bu kadar. ‘Sürç-i kalem’ eylediysek affola !..

Gülerek ve Güneşle…




ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ
Celalcee
Gönlüne sağlık... rolleyes.gif
kaderimsin29
ALLAH RAZI OLSUN



ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.