Başıboş Köpekler Tehlike Saçıyor!

Havaların da soğuması ile birlikte dışarıda sayısı günden güne artan sokak hayvanlarının başıboş dolaşması ile huzursuz oldukduğumuz açıkça ortadadır.Başıboş köpeklerin istila ettiği; ŞEHİR MERKEZİNİ ve SOKAK aralarında ve SALI PAZARI mevkin de sürüler halinde dolaşan başıboş köpekler pazara gelen insanları ve özellikle çocukları tedirgin edildiği gözler önünde. Özellikle sabah saatlerinde köpeklerin insanların arkasından koştuğu bilinmekte BİZLER ve AİLELERİMİZ, "Köpekler ısıracak diye korkuyor. Bazılarının kulağında küpe var ancak sonuçta köpek ne yapacağı belli olmaz. Eminimki bazı aileler çocuklarını dışarıya oyun oynamaya dahi göndermemektedir. Ya GECELERİ işe gidip gelmek zorunda olan vatandaşlar bunlar ne yapcak.

ŞEHİR MERKEZİNİ ve SOKAK aralarını kendilerine mesken tutan köpekler insanları ısırmıyor olabilir. Ancak kadınlara ve özellikle çocukların yanına giderek onları korkutuyor. Köpekler elinde poşet ve çanta olan tüm insanların arkasından koşuyor. Başıboş köpekler köpeği olan insanları da rahatsız ederek mahalle sakinini köpeğine saldırıyor. ŞEHİR MERKEZİNİ çok işlek bir yer. ŞEHİR MERKEZİNİ ve SOKAKLARI mesken tutan başıboş köpekler toplanarak barınaklarda beslenmelidir.

Yol kenarlarına belediye tarafından koyulan Ambalaj atık kafeslerinin sorumsuzca kapılarının açık bırakılması nedeni ile başıboş aç köpeklerce karıştırılması sonrasında çevre sakinlerine pis görüntü ve kokudan rahatsız verici olduğu gözlerden kaçmamaktadır. Ayrıca Ambalaj atık kafesinin içerisine kâğıt, plastik, cam vb maddelerin atılması gerekirken, kemik, ekmek vb yiyecek maddelerinin atıldığı gözlerimizden kaçmamaktadır, “Duyarsız bazı vatandaşlar sürekli çöp, Ambalaj atık kafesini açık bırakıyorlar. Dolayısı ile başıboş hayvanlar da aç oldukları için çareyi çöpleri dağıtmakta buluyor. İşin tuhaf yanı, atık kutusunda köpeklerin yiyebilecekleri türden atıklar da var, kemik ve ekmek vb yiyecek maddeleri var. Ambalaj atık kafesinin hemen yanında çöp bırakılıyo yada Ambalaj atık kafesinin içerisine atılıyo. Kokuyu alan hayvanlar da kafeste bulunan ekmek, kemik vs yiyecek maddelerini bulabilmek için de Ambalaj atık kafesinin içerisine giriyor. Bizim vatandaşlarımız bilinçsiz, GÜMÜŞHANE ne kadar güzel ve modern olmaya çalışsa da, bu millete yaranılmaz ".

SAYGILARIMLA;

ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ