Altın genellikle enflasyon oranının yüksek olması ya da yüksek olacağı beklentisinden dolayı devamlı olarak artacaktır. Bundan dolayıdır ki insanlar yüksek enflasyondan korunmak için altına yatırım yapacaklardır. Bu da altın fiyatının yükselmesine neden olacaktır. Dünyada petrol fiyatları düşüş gösterdiği zaman doğru orantılı olarak altın da düşüşe geçmektedir. Bazen ülkeler arasında birtakım gerginliklerin yaşanması, ülkede ki büyük bankaların ekonomi alanında krize girmeleri ve kredi piyasalarında krizler yaşanması altının ciddi şekilde dalgalanmasına neden olmaktadır.



Altında yaşanan bu ciddi dalgalanmalar altının mücevher olarak alımını da azaltmaktadır. Dünya da en çok altın kullanımı olan Hindistan IMF den yüklü miktarda altın almayı düşünmektedir. Bunun nedeni de doların düşme ihtimalinin olmasıdır. Bu ülkenin amacı kendi parasını dolar karşında güvenceye almaktır.

Dolar ile altın ters orantılıdır. Yani dolar düştüğü zaman altın fiyatlarında bir yükselme olacaktır. Amerikan dolarının piyasalarda değer kaybetmesi altında bir yükselişe sebep olacaktır. Altın fiyatlarının dalgalanmasına etki eden etmenlerden en önemlisi de FED’in yani Amerikan Merkez Bankası’nın bazı dönemlerde yaptığı olumlu ya da olumsuz açıklamalardır. Bu açıklamalar altının fiyatına doğrudan etki yapabilmektedir. FED ekonomide parasal bir genişleme politikası uygulanacağını açıklarsa altında dalgalanmalar oluşmaktadır. Böyle bir açıklamanın anlamı piyasada dolar dolaşımı artacaktır. Bu, doların değerinin düşmesi anlamına gelmektedir. Doların değeri düşerse buna bağlı olarak otomatikman altının değeri yükselecektir. Bunun tersi bir açıklama ise doların yükselmesi, altının ise düşmesi anlamına gelmektedir.

Altın fiyatlarını takip etmek için altinfiyatlari24.com adresine gidebilirsiniz -> Altın Piyasası