Bekâr Evleri İkinci El Eşya Pazarını Canlandırıyor

Son yıllarda 2 El Eşya sektörü biraz daha canlanmaya başladı. Özellikle Bekâr Evleri ve Öğrenci Evleri sayesinde dönemsel olarak hareketlilik yaşayan sektör ilerleyen yıllarda biraz daha canlanacak gibi görünüyor.

Farklı illerde Üniversitelerin açılması ve alınan öğrenci sayılarının artmaya başlaması ile yetersiz gelmeye başlayan yurtların alternatifi olan Öğrenci Evleri ile hızlı kentleşmenin getirdiği inşaat sektörü gibi sektörler sayesinde başka şehirlerde çalışmaya başlayan kişiler sayesinde artmaya başlayan Bekâr Evleri aslında sektörü canlı tutanlar arasında görülebilir.

Zaten pazara baktığınızda 2 El Eşya Alanlar listesi genelde ya öğrenci ya da bekârlardan oluşmaktadır. Bir ev kuran, evli bir ailenin gidip ikinci el eşya bakması çok nadir görülen bir durumdur. Bu sebeple de bu sektörde yer alan firmaların ilk etap müşterileri Üniversite Öğrencileri ve Bekâr Çalışanlar olmaktadır.

Özellikle Beyaz Eşya Sektörü ve Mobilya Sektöründe sıfır bir ev eşyası almanın ateş pahası olduğu ülkemizde, 3-4 sene bir yerde kalacak olan öğrencilerinde ilk tercihi ikinci el eşya pazarı olmaktadır. Çünkü devamlı hareket halinde olan ve belli bir ev düzeni olmayan binlerce öğrencinin yeni bir ev açması ve bu evi sıfır eşyalar ile donatması hiçte mümkün görünmemektedir.

Bu noktada pazarda bir eksiği giderek İkinci El Eşya Satış Noktaları şehirlere göre sayıları değişmekle beraber ülkemizde her ilde ve birçok ilçede kendi çapında faaliyet göstermektedir.