Son yıllarda artan dizi furyası bitmek bilmiyor. Hemen her hafta yeni dizi haberlerinin çıktığına şahit oluyoruz. Fakat bu kadar çok fazla yeni dizi başlamasına karşın bu dizilerin sadece küçük bir kısmı hedeflediği başarıya ulaşabiliyor. Başarının anahtarı ise reyting sonuçlarından geçiyor. Reklam verenler dizinin reyting sonuçlarına bakarak o diziye reklamını veriyor ve doğal olarak reyting alamayan diziler bir süre sonra harcamalarını karşılayacak gelire ulaşamayacağı için yayından kaldırılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Dizisi yayından kaldırılan yapımcı hemen kolları sıvayıp başka bir yeni dizi hazırlamaya başlıyor ve dizi tutana kadar bu döngü devam ediyor.

Bu yıl reyting sonuçlarına baktığımızda diziler için her zamankinden daha karamsar bir tablo ortaya çıktığını görüyoruz. Özellikle Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını yaptığı “Yetenek Sizsiniz Türkiye” ve “O Ses Türkiye” yarışmaları haftanın dört gecesi (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı) yayınlanmakta ve reyting sonuçlarında ilk sırayı almakta. Geriye kalan üç günden Çarşamba geceleri “Muhteşem Yüzyıl”, Perşembe geceleri “Kurtlar Vadisi Pusu” reyting sonuçlarında ilk sırayı alıyor. Geriye ise yeni bir dizi tutturmak için sadece Cuma günü kalmıştı ki bunu fırsat bilen Star ve Fox yaptıkları yeni diziler “Medcezir” ve “Karagül” ile Cuma gününde iyi reytingler almayı başardı. En son dizi haberlerine bakılacak olursa bu diziler dışında bu yıl yeni başlayan pek çok dizi yayından kaldırıldı veya yayından kaldırılma aşamasına geldi. “Kayıp”, “A.Ş.K.”, “Çalıkuşu”, “Ben Onu Çok Sevdim”, “Babam Sınıfta Kaldı”, “Bir Erkek Bir Kadın” bu dizilerden sadece birkaç tanesi.

Sonuç olarak her ne kadar sürekli yeni dizi haberleriyle karşı karşıya geliyor olsak da bunun asıl sebebi dizilere aşırı ilgi göstermemizden ziyade kanalların ve yapımcıların reytinglerde başarılı olamayan yapımların yerlerini doldurma isteği. Televizyon dünyasında bu döngü uzun süre sürmeye devam edecek ve yeni dizi haberleriyle, “yayından kaldırıldı” haberleriyle bol bol karşılaşmaya devam edeceğiz gibi gözüküyor.