Öğrenci olup da, ödev yapmıyorum diyenimiz yoktur heralde. Herkes, öğrencilik duygusunu tatmıştır bu hayatta. Fakat öğrenci olmanın da kendine göre bazı tatlı zorlukları vardır. Bu tatlı zorluklardan biri de ödevdir. Çoğumuz ödev yapmayı sıkıcı bulur, ama sıkıcı bulsa bile bunu yapmaya mecbur olduğunu bilir. Bu yüzden öğretmenlerin öğrencilere ödev vermesini doğru buluyorum. Çünkü öğrenciyi araştırmaya, irdelemeye yöneltiyor. Böylelikle öğrenci araştıra araştıra aslında farkında olmadan birçok şey öğreniyor.

Günümüzde ödev yapmak artık çok daha kolay bir hal aldı. Artık ne ararsak, internet sayesinde hemen elimizin altında oluyor. Zorlandığımız anlarda bizlere anında yardımı dokunabilecek ödev indirme siteleri bulunmaktadır. Bu siteler sayesinde ödevlerimizin büyük bir kısmını kolaylıkla halletmiş olacağız. Aslında internet üzerinden ödev yapmak, çocuklar için extra bir katkı sağlar. Öğrenciler böylelikle ödev yapma isteğine bağlanmış olurlar.

Anne ve babalarında, çocuklarının eğitiminde önemi büyüktür. Anne ve babanın tepkisi, çocuk üzerinde çok etkilidir. Çocuk ödev yapmak istemeyince, onu ödeve zorlamayıp, daha farklı yollar deneyerek ödeve itici unsurlarla şanslarını denemeleri gerekmektedir. Anne ve baba çocuğa ne kadar olumlu yaklaşırsa, çocuğun derse olan ilgiside o derecede artacaktır.

Öğrenciler internet üzerinden kolaylıkla ödev indirebilirler. Ödevleri indirdikten sonra inceleme fırsatı bulup, ödev üzerinde daha net araştırma fırsatı bulurlar. Bilgi kirliliğinin olduğu çağımızda, güvenli ödev indirme siteleri bulmak da oldukça zordur. O yüzden ödevleri güvenilir yerlerden indirmeye de dikkat etmeniz gerekmektedir.