Bildiğiniz gibi mobilya tasarımlarında ilk olarak önem verilen kısımlardan birisi kalitedir. Çünkü kullanılacak mobilya uzun bir süre boyunca alan kişiyi idare edebilmelidir. Zira mobilyalar her sene değiştirilmez. Çünkü fiyat olarak herkesin bütçesi buna uygun olmayabilir. Bu yüzden baştan kaliteli mobilyaları almak çok büyük önem taşımaktadır.

Kaliteli mobilya ürünlerinde kullanılan tekstil malzemelerinin başında elyaf ürünleri gelmektedir. Çünkü elyaf çok daha kullanışlı olmasının yanı sıra çok daha dayanıklıdır. Bu sebepten dolayı da genel olarak tüm mobilya firmaları ürünlerinde elyaf tercih eder. Tabi ürünün çeşidine göre kullanılan elyaf çeşidi de farklılık göstermektedir. Bu sebepten dolayı bu konuda daha dikkatli seçim yapmak gerekir.

Örneğin birçok mobilyada kullanılan silikonlu elyaf, yumuşak yapısı ile oldukça güzel bir his uyandırmaktadır. Genel olarak koltuk, kanepe ve benzeri mobilya çeşitlerinde kullanılmaktadır. Yumuşak yapısı ve polyester yapısı ile oldukça kullanışlıdır. Bu sebepten dolayı da ülkemizde silikonlu elyaf ürünü oldukça fazladır. Yurt dışında da gene aynı şekilde bu ürün sıklıkla tercih edilmektedir.

Vatka elyaf ise daha çok yatak, döşeme, sünger ve kumaş içeren mobilyalarda tercih edilmektedir. Yine yapısında polyester vardır. Kullanıldığı mobilya çok daha rahat ve form bir hale gelmektedir. Ayrıca çok daha ucuz ve hijyenik bir yapıya sahiptir. Kısacası eğer mobilya tasarımı ile ilgileniyorsanız, bu tarz konularda bilgi sahibi olmanız oldukça faydalı olacaktır.

Sizlere, deri ve tekstil yan malzemeleri (astar, elyaf, kapitone, fermuar, düğme, iplik, etiket, çıtçıt vb. ) konularında faaliyetlerini sürdüren ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir adres önereceğim.

Site adresi : http://www.senelyaf.com.tr