Türk doktorların jinekolojik kanserler üzerine yazdığı ders kitabı Avrupa Jinekolojik Onkoloji Derneği'nde kabul edildi



Türk doktorlarca jinekolojik kanserler üzerine yazılan ''Textbook of Gynaecological Oncology'' isimli ders kitabı, Avrupa Jinekolojik Onkoloji Derneğince (ESGO) resmi Jinekolojik Onkoloji Eğitim Kitabı kabul edildi.

Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Doktor Polat Dursun, Dr. Ali Ayhan, Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Proje Şube Müdürü Opr. Dr. Murat Gültekin, tarafından hazırlanan ders kitabı, Türk tıp camiasının uluslararası alanda saygınlığını artırıyor.

Kadın kanserleri konusunda tüm Avrupa Birliği'nde eğitim standartlarını belirleyen, hastane akreditasyonlarını AB adına yürüten ve binlerce onkolog üyesi bulunan ESGO'nun, eğitim kitabı olarak kabul ettiği ''Textbook of Gynaecological Oncology'', 11-14 Eylül'de İtalya Milan'da düzenlenen Avrupa Jinekolojik Onkoloji Kongresi'nde dağıtıldı.



Endonezya ve Hindistan'da hizmet veren Hollanda Jinekolojik Onkoloji okulları ile Fransa, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde kullanılan kitap,gelecek yıl aralarında İspanyolca ve Rusça'nın da bulunduğu çeşitli dillere çevrilecek.

Uluslararası yazarların katkısıyla yazılan, 300 bölüm ve bin 200 sayfadan oluşan kitap, üçüncü baskısını yaptı.

DVD ortamında da sunulan kitap, gelecek yıl e-book formatında cep telefonlarına ve tabletlere indirilebilecek.

TÃœRKÄ°YE, AVRUPA'NIN LOKOMOTÄ°FÄ°
Türk hekimlerinin başarısından gurur duyduğunu belirten Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Murat Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada ''Bu güzel gelişmeyi kamuoyunun bilgisine sunarken gelecekte pek çok benzeri gelişmeleri birlikte yaşayıp gözleyeceğimizi umuyorum'' dedi.

Son yıllarda jinekolojik onkoloji alanında yaşanan bilimsel gelişmelerin, Türkiye'yi Avrupa'da alanın ön sıralarına getirdiğini ifade eden Tuncer, şu değerlendirmede bulundu:

''ESGO'nun eski başkanı Alman Doktor Prof. Gerald Gitsch, 'Türkiye, Avrupa'nın lokomotifi haline gelmiştir' dedi. Yapılan son çalışmalar, jinekolojik onkoloji alanındaki bilimsel çalışmalarda Türkiye'nin Avrupa'da ikinci, dünya sıralamasında da dördüncü olduğunu göstermiştir.

Bu bilim dalının Sağlık Bakanlığımız tarafından yan dal olarak kabul edilmesiyle önümüzdeki günlerde Türkiye çok daha ileri gidecektir. Bu anlamda Textbook of Gynaecological Oncology, Avrupa'da Türk hekimlerce yazılan bir kitabın tıp eğitiminde ders kitabı olarak kullanılmadığı uzun yılların ardından Türk hekimlerinin görünürlüğü açısından da önem arz eden bir adım olmuştur.''

www.polatdursun.com

Randevu: 0534 517 0556

pdursun@yahoo.com

http://polatdursun.com