EFT Nedir?

Bireysel ve kurumsal banka m羹terileri taraf覺ndan younlukla kullan覺lan ilemlerin ba覺nda yer alan ve tam a癟覺l覺m覺 Elektronik Fon Transferi olan EFT, farkl覺 bankaya para transferi ilemi olarak tan覺mlanabilir. Bir dier ifadeyle, baka bankaya para g繹nderme ilemi EFT nedir sorusuna yan覺t olarak verilebilir.

EFT Ne Zaman Hesaba Ge癟er?

IBAN numaras覺yla yap覺lan EFT ilemleri bankadan bankaya deiiklik g繹stermekle beraber ortalama1-2 dk i癟erisinde kar覺 bankaya ula覺r. yle ki an覺nda ulat覺覺 zamanlar da olmaktad覺r. Hesap numaras覺yla yap覺ld覺覺nda ise genellikle 1-5 dk i癟erisinde ula覺r.

Havale Nedir?

Bireysel ve kurumsal banka m羹terileri taraf覺ndan en s覺k kullan覺lan ilemlerden biri olan havale, en basit tan覺m覺yla ayn覺 bankadan ayn覺 bankaya para transferi ilemi olarak tan覺mlanabilir.

Havale Ne Zaman Hesaba Ge癟er?

Havale ilemlerinde yap覺lan transferler an覺nda ula覺r.

EFT ile Havale Aras覺ndaki Fark

ok kar覺t覺r覺lan EFT ile havale aras覺ndaki farklar覺 s覺ralayacak olursak;
  • En temel EFT ile havale fark覺; EFTnin farkl覺 bankalar覺n hesaplar覺 aras覺nda para transferi yap覺lmas覺n覺 salamas覺, havalenin ise ayn覺 bankan覺n farkl覺 hesaplar覺 aras覺nda para transferi yap覺lmas覺n覺 salamas覺d覺r.
  • Bir dier havale ile EFT fark覺; havale ilemlerinin 7 g羹n 24 saat boyunca, EFT ilemlerinin bankalar覺n 癟al覺ma saatleri s羹resince yap覺labiliyor olmas覺d覺r.
  • Hafta sonlar覺nda ve resmi tatillerde havale yap覺labilir, fakat EFT yap覺lamaz.
  • Son olarak belirtebileceimiz havale ve EFT fark覺; havale 羹cretinin EFT 羹cretine g繹re 癟ok daha az olmas覺d覺r. ubeden yap覺ld覺覺nda bu 羹cret 癟ok deikendir, fakat internet bankac覺l覺覺 arac覺l覺覺yla yap覺ld覺klar覺nda havale 羹creti 1 TL-1,25 TL aras覺nda, EFT 羹creti ise 2,5 TL-6 TL aras覺ndad覺r.

Bu yaz覺 https://blog.ingilizceturkce.gen.tr/eft-ned...-nasil-yapilir/ adresinden al覺nt覺d覺r.