Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: İLİMİZ EKONOMİSİ SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
www.gumushane.gen.tr - Forum > Gümüşhane Sorun ve Çözüm Önerileri > Sorunlar
Recep Ergin
İLİMİZ EKONOMİSİ KÜÇÜLÜYOR
Dünyada ve Ülkemizdeki ekonomik daralma, İlimizdeki esnaf ve tüccarımıza sıkıntılı günler yaşatmaya başlamıştır. Bu zor dönemde çıkış yolu arayan esnaf ve tüccarımızla ortak görüşlerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.

SORUN ; İlçelerimiz ve bir kısım Belde ve köylerimiz İlimizle kopuk yaşıyorlar. Gümüşhane olarak çevremizle, sosyal, kültürel ve ekonomik birlikteliğimiz yok. İlimiz, İlçe ve köylerimizle bir sinerji yaratamıyor.

ÇÖZÜM ; İlimizin, İlçe, Belde ve Köyleri ile karayolu bağlantıları standartlara uygun olarak kısa zamanda yapılmalıdır. Şiran-Kelkit arası, Kelkit- Köse arası, Köse - Gümüşhane arasındaki devam eden yollarımız bitirilmelidir.
26 köyün ve yaylalarının kullandığı, Tohumoğlu– Yağmurdere yolu standart yol olarak yapılmalıdır.
Salyazı Beldesi ve 7 komşu köyünü İlimize ulaştıracak çok kısa bir yol olan Çalık Köyü güzergahı açılmalıdır.
Önemli bir gurup yolu olan İkisu-Şiran yolumuzda bitirilmelidir.
Devam eden, İkisu –Yağlıdere gurup köy ve yayla yollarımızın da yeterli ödenekle bitirilmesini istiyoruz.
Ulaşım rahatlığı, İl, İlçe ve köylerin ilişkilerini artıracaktır.

SORUN ; Kamu Kurumlarının Mal ve Hizmet alımları ile yatırımları azalmıştır.

ÇÖZÜM ; Kamu Kurumlarının mal ve hizmet alımlarında, eşit şartlarda yada şartların eşitlenmesi önerilerek, İlimiz tercih edilmelidir. İlimiz esnafının, komşu illerle rekabet edebilmesi konusunda kamu yöneticilerimizin bilgi ve desteğine ihtiyacı vardır.
Mal ve Hizmet alımlarında, Kamu Yöneticilerimizin ve özel sektörün, karşılıklı hassasiyet göstermesi İlimiz adına çok faydalı olacaktır.
Kamu yatırımları İlimiz ekonomisinin önemli girdilerindendir.
- Kelkit, Sadak Barajı ihale edilmeli,
- Köse Barajı hızlandırılmalı,
- Harşit Çayı üzerinde üçüncü Baraj ihale edilmeli,
Yarım kalmış Kamu yatırımları tamamlanmalıdır.
İlimiz ihtiyaçlarının öncelik sırası belirlenerek, yeni projeler yapıp yatırım programlarına teklif edilmelidir.

SORUN ; Seyyar Satıcılar
Seyyar satıcıların kontrolsüz bir şekilde Pazar alanları dışında gelişi güzel tezgah açanlar, araçlarla çeşitli noktalarda satış yapanlar, (Vergi, Sigorta, Bağ-Kur, Kira v.cool.gif belirli giderleri karşılama zorunluluğu içinde olan yerleşik esnafla haksız rekabet yapmaktadırlar.

ÇÖZÜM ; Salı pazarının dışında her türlü seyyar satıcı yasaklanmalıdır. Pazar esnafı kayıt altına alınmalıdır.

Şehrin çeşitli yerlerinde, mesai saatleri içinde ve dışında, araçlar üzerinde mal satışı yasaklanmalıdır.

SORUN ; Kış mevsimi uzun süren İlimizde enerji maliyetleri ekonomiye ek yükler getirmektedir.

ÇÖZÜM ; İlimizin şehir içi Doğal Gaz ihalesi yapılmalıdır.

SORUN ; Yüksek Öğretim Kurumlarımız yeterli değil. Mevcutlardan da, sosyal, kültürel ve ekonomik olarak beklenen faydayı göremiyoruz.

ÇÖZÜM ; Mühendislik fakültesi sosyal, kültürel,ekonomik alanlarda,kamuoyuyla daha çok işbirliği yapmalıdır. Örneğin ; Mühendislik Fakültemiz, Süleymaniye Mahallesine bir yol projesi yapabilir. Yada başka projelerle İlimize daha güzel katkılar sağlayabilir.

Ayrıca 1991 yılında Kanunla kurulan, KTÜ’ ye bağlı 5 bölümlü Gümüşhane Mühendislik Fakültesinde, bina yokluğundan Makine Mühendisliği ve Elektrik Mühendisliği Bölümleri açılmamıştır. Bu bölümlerin açılması için fiziki mekanlar yapılmalıdır.

Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sağlık Yüksek Okulu açılmalıdır.

SORUN ; Yer altı ve yerüstü kaynaklarımızdan istifade edemiyoruz.

ÇÖZÜM ; Bu günkü MTA verilerinde Gümüşhane İlimizde mermer yataklarının olmadığı yazılıdır.
Ancak, Bahçecik ve Şiran’da çıkan mermer yataklarımızın fabrikaları kurulmaya başlamıştır. Dolayısıyla MTA İlimizde yeni bir çalışma yaparak, yer altı ve yerüstü zenginliklerimizin yeniden tespitini yapmalıdır.

SORUN ; Transit Yol trafiğinin İlimiz ekonomisine katkısı olmuyor.

ÇÖZÜM ; Torul- Gümüşhane arasında yöresel ürünlerimizin de satılacağı transit yolcu ve misafirlerimize hitaben bir çarşı kurulmalıdır.

Transit yol üzerinde kurulacak bir çarşı ile hem ticaret hacmimiz büyüyecek hem de yöresel ürünlerimizin satışını ve İlimizin tanıtımını yapmamız mümkün olacaktır.

SORUN ; İlimiz tarım sektörünün destekleri yeterli değil.

ÇÖZÜM ; Bozulmamış ekolojik yapımız, bu zenginliği ile her türlü biyolojik üretim yapılması için müsait ve hazır bir altyapı oluşturmaktadır.

Sulanabilir arazi temini için özellikle tarıma ve hayvancılığa müsait köylere göletler yapılmalı, kuşburnu, dut, ceviz gibi ürünler proje ve kaynaklarla desteklenmelidir.

Hayvancılığı engelleyen ve yasal olmayan, sınırlardaki hayvancılık ticareti de engellenmelidir.

SORUN ; Turizmden hak ettiğimiz payı alamıyoruz.

ÇÖZÜM ; Tarihi ipek yolu üzerinde bulunan İlimizde üç kültürün yaşadığı Süleymaniye mahallesi, karaca mağarası, tomara şelalesi, Limni ve artebel gölleri Kürtün örümcek ormanları, flora yapısı ve daha birçok tarihi yerleri, İlimizin büyük zenginliklerdir.

Gümüşhane İlimizin eski yerleşim yeri, tarihi Süleymaniye Mahallesinde kışın kayak sporu, yazın yayla turizmine müsait güzel bir alanımız vardır.

Bu zenginliklerimiz ilgili Bakanlığın proje ve kaynakları ile desteklenip İl turizmine ve ekonomisine kazandırılmalıdır.

SORUN ; Bütçe Destekli Teşvik Kredileri alamıyoruz. Faizlerde çok yüksektir.

ÇÖZÜM ; Hazine destekli kredi faizleri hala % 20 gibi çok yüksek orandadır. Ticari faizler % 150 olduğu dönemde Hazine Destekli Krediler % 20 idi. Şimdi Ticari Kredi faizleri % 20’ye geriledi.

Ancak, bu hala % 20’de devam ediyor. Bu teşvikli kredi için çok yüksek bir faizdir. Kalkınmanın yolu üretim ve istihdamdan geçtiğine göre üreten ve istihdam sağlayanlara bu faizlerin % 5’ler civarında verilmesi gerekmektedir.

Faiz sisteminin bu yeni gelişmeler doğrultusunda Bütçe Destekli Teşvik Kredi faiz oranlarının yeniden düzenlenerek daha kullanılabilir hale getirilmeli, % 130 teminat da istenilmemelidir.

% 130’lar seviyesinde istenen teminat mektuplarının banka komisyonu, parasının faizinden çok yüksek oluyor. Büyük ölçüde düşen faiz oranlarına bakıldığında Teşvik Kredi faizleri % 5’lerin de altında olmalıdır. Krediler için Banka teminat mektubu istenmesi doğru değildir.

Kredi mevzuatlarındaki lastikli yorumlar ve keyfi tutumlar yüzünden hak edilen kredileri bile alamıyoruz.

Gümüşsuyu fabrikamıza kredi vermeyen Kalkınma Bankasının ne iş yaptığını anlamakta zorluk çekiyoruz.

Kredi şartlarının tamamını yerine getiren Gümüşsuyu Fabrikası bekleyen kredisini almazsa kapanacaktır. O zaman 2000 ailenin vebali hak edilen krediyi vermeyenlerin olacaktır.

SORUN ; Kapanan İşletmeler.

ÇÖZÜM ; İlimiz Arzular Beldesindeki , şu an TMSF’ nin tasarrufunda ve kapalı bulunan Çimento Fabrikası, üretim yapılması şartı ile özel sektöre bedelsiz verilmelidir.

SORUN ; Teşvik Yasası

ÇÖZÜM ; 5084 sayılı yasanın sadece fert başına Milli Gelir kriterine göre çıkarılması, Gümüşhane ve Gümüşhane gibi İller için bir fayda sağlamamıştır. Yasa kapsamına giren İller arasında da bir haksızlık olmuştur. Çünkü ;

Gümüşhane İlimiz Milli Gelir bakımından 62. sırada, sosyo ekonomik gelişmişlik bakımından 71. sırada, (GSYH) Gayri Safi Yurtiçi Hasıladan aldığımız pay bakımından 74. sıradadır. Burada görülüyor ki en az gelişmiş 11. İl konumundayız. Gümüşhane ilimiz bu şartlarda yatırımcı için avantaj sağlamıyor ve cazip görülmüyor. 5084 sayılı Yasanın bu kriterlerde dikkate alınarak yapılması daha doğru olur.

5084 sayılı Yasa kapsamına giren İller kendi aralarında guruplandırılmalıdır.
- Alt gurup İllerde teşvik süresi 15 yıla çıkarılmalıdır.
- Kurumlar Vergisi ve Gerçek Gelir vergisi muafiyeti verilmelidir.
- Mevcut işletmelerde 5084 sayılı yasadan istifade etmelidir.

Mevcut işletmeler yasa kapsamına dahil edilmediğinden İlimizin en büyük sanayi kuruluşu İncinur Tekstil kapanmıştır.

SORUN ; Esnaf ve Tüccarımızda yetersiz ürün çeşidi ve profesyonelliğin olmayışı.

ÇÖZÜM ; İlimiz ekonomisinin daralmasında esnaf ve tüccar olarak bizim de eksikliği var.

Ürün çeşidi ve kaliteyi artırmalıyız. Bir işyerinde en önemli şeyin müşteri olduğunu çok iyi bilmeliyiz. Şu sözün altının çizerek sözlerimi bitiriyorum.

“Herkes bulunduğu yerde en iyi olmalıdır” diyor, saygılar sunuyorum.


İsmail AKÇAY
Yönetim Kurulu Başkanı
papyrus
KUSURA BAKMAYINDA KÜÇÜCÜK BİR İLDE BU KADAR SORUN NORMALDİR DİYORUM VE EKONOMİK ÜRETİMLER VE ÇÖZÜMLER BENCE ÇOK GEREKSİZ SADECE BELLİ BİR KAÇ ÜRÜNÜ OLAN VE BİR SÜRÜ DOĞAL GÜZELLİĞİ OLUPTA BURALARA TURİST ÇEKEMEYEN BİR YERDE EKONOMİK VEYA BİRİLERİNE SUÇ BULMAK BENCE YERSİZ BİLEMİYORUM NE KADAR HAKLIYIM AMA BENCE DURUM BÖYLE KÜÇÜCÜK BİR YERDE YAŞIYORUZ NEREYE BAKSAK DAĞ..

::::SEVGİLER SAYGILAR BİZDEN:::::
ömer KAYA
Saygideger Ismail AKCAY Bey
Ilimizin sorunlarini Bizlerle paylastigin icin Tesekkür ederim.
Kaynaklari size bildiriyorum.
1:Ilimiz Dahilin'de Ipek yolu üzerin'de ZIGANA gecit Tuneli Ücrete tabii tutulmasi.
Avrupa Ülkelerin'de tutuluyor.
2:Kullanilan su Kadar Atik su ücreti alinmasi..
3: Alman Üniversite Uzmanlarinin Teyit etdigi SIRAN Ilcesi BEYDERE Köyü Cilt Hastaliklari TERMAL Kaplicanin Ilimize Kazandirilmasi.
4: ARAZILERIMIZ Bos yatmakta SIRAN ILcesi Arazileri DOGAN ORGANIK Tarima icari ve Tarlalarimizin degerlendirilmesi..
5: Güümüshane Ilsinirlari dahilin'de bulunan Kükürtden Ayrilan Azot Ülkemize Yurtdisin'dan alinmaktadir bu Kaynak Gümüshane ilin'de Mevcutdur.
6: Montmorolonit ve Kristobalit. Kil Madenleri 16 Kalem#de kullanilir
Daha sizlerle paylasacagim cok Kaynak vardir.
7: Siran Sellale suyunun Siselenerek Pazarlanmasi.
Sizleri bu cok isleri tasviye etdigim icin kusruma bakmayin biraz Hayelcigim.
hayellerim gercektir bunu okuyanlar teyit eder.
linuxcumurat
Gümüşhaneyi altın modenleri kalkındırır eskiden olduğu gibi . Her yer altın jevheri ne naz be kardeşim gelin de çıkarın bizde eklmek yiyelim bundan yavv..


Kolay gelsin..
tutku
Kardeş gerekli hazırlıklar yapıldıktan ve önlemler alındıktan sonra neden kalkınma hamleleri olmasın, ancak bilinçsizce hareket vede yalnızca karnımız doysun diye ilimize olmadık şeyleri katmaya çalışmak kadar saçma şey olamaz...
Bugün senin karnını doyuran gelişmelerin gerekli altyapı hazırlanmadan vede önlemler alınmadan hayata geçirilmesi yarınki nesillerin yaşama hakkını elinden almak olabileceğini düşünmek gerek....
Su şırıltısını, mavi gökyüzünü, piknik yapılan yeşilliklerimizi neslimize taşımak üzere hazırlıklı olan tüm kalkınma hamlelerine ewet...
Ancak korkumuz kendimize güvensizliğimiz... Üç kuruş uğruna bugünü kurtarmaya çalışan hamlelere HAYIR!!!
recep_tasdelen
yav osmanlının ekonomi sehri gümüshane ama adındaki harf kadar ton altın çıkartılamadı.osmanlının altın yurdu.yavuz sultan selimin altını güMüshane ama yok Hep sorun Hep.bittimi gümüsanenin altını bu kadar işlenmez hale gelmez ki.EN KISA ZAMANDA ALTIN ARAMALARI HIZLANDIRILIP GÜÜSHANEYE YATIRIM OLARAK KULLANILMALI ORDAKİ ALTIN TÜRKİYE 100 FABRİKA AÇTIRIR.
cool.gif
Silberhaus
Gümüşhane'nin sorunları bitmez ve bitmeyecektir. Zaten sorunları bitmediği için de birçok kişi tarafından terkedilmiş bir şehirdir Gümüşhane. 1750'de 65 bin nüfusa sahip olan Gümüşhane merkezinde bugün 30 bin nüfus ancak var. Merkez köylerinin durumu ise daha vahim. Köyler oldukça boşalmış durumda. Osmanlı devleti Gümüşhane'de çıkardığı gümüş madeni bitince Gümüşhane'yi terketmiş ve Atatürk döneminde bir şeref bahşedilerek 3000 nüfuslu bir kasaba Cumhuriyet dönemi ile birlikte vilayet yapılmıştır. Şimdi ise altın madeni çıkarılma yoluna gidiliyor. Altın bitince de yine terkedilecek Gümüşhane, bundan emin olabilirsiniz. Gümüşhane gelişmeyecek ve hep bu şekilde kalacaktır. Zaten gelişmeye de müsait bir şehir değildir. Artık gözlerimizi açıp gerçekleri görmenin vaktidir diye düşünüyorum. Kurulan Organize sanayi bölgesi ise ülkemizin basit bir ilçesinin organize sanayi bölgesinden farksız değil.

Saygılarımla
M. ASLAN
SALIH KUTUN
S;A


Sanirim Gümüshane,ye yerlesen sevgili atalarimiz dedelerimiz o günlerden nufusun taaa yüzbinlere ulasacagini tahmin etmis olsalardi cukurova yada harran ovasina yerlesmeyi uygun görürlerdi!!!Zaten mevcut toprak verimliligi ve diger is imkanlari geregi ilimizin bundan fazla nufus oranini kaldiracagini tahmin etmiyorum.Cok az bir yüzdeyi oda devede kulak kalir.Diyeceksinizki bu ilimizi ekonomik nedenler yüzünden terk eden bu insanlar bir zamanlar bu topraklarda yasamiyormuydu,o zaman bu kadar nufusu bu vilayet kaldirabiliyorduda simdi neden belli bir kismini barindirabilir.Sevgili hemsehrilerim eskiden bir evden bir yada iki kisi gurbete cikar mevsimin ve hava sartlarinin imkan verdigi ölcüde gurbetde kalir sonra alti yedi ay köyde damiyla tasiyla ilgilnirdi.Yani bir kisi bes on kisiye bakardi.Artik günümüz cagindan bu biraz zorlasmistir.ihtiyaclar ihtiyaclari dogurmustur.masallah CIRKEF akan yayinlar yapan TESRON YABANCI kaynak menseeli TV,ler cogalmis ayni zamandada gencligin milletin beynini yikamistir.Yikamayada devem ediyor.Atilla ilhan,in dedigi gibi"TÜRK BASINI YABANCILARIN MANEVI EVLADIDIR"Artik türkiyenin üstüne oynanan en büyük oyunun basin yayin yoluyla yapildigini ikinci ellerden satilik köse yazarlarindan oldugunu bilmemiz lazim...


Hal böyle olunca itaatkarlik kanaatkarlik devri sona ermistir.Bir kisinin kazandigi bes on kisiye yetmez olmustur.Köylerimizde bile Anadan dogma diyorum cünkü ellerinde olmayan sebepten ilahi bir karar geregi DELI olan insanlarimizda bile cep telefonun oldugu bu zamanda gerisini siz tahmin edin KANAATKARLIK dememdeki sebebi!!!Ögrencilik yillarimdan sonraki ilk yilinda Gümüshane,deyken gözüm KUSAKKAYA GAZETESI, de bir sayiya ilismisti.Bilmiyorum bu ne kadar dogruydu.Disarda olan Gümüshane sayisi 1994 yili verileriyle 820.000 mis.Ilimizde Ekonomik canlilik olsa bile ilceleriyle beraber belki geri dönme olayi %5 lerde kalir.oda yasli kesim,emekli,yada gurbetde umdugunu bulamayan ve tarimla falan ugrasip kendine bir gelecek hazirlamak isteyen insanlarimizdan olusacaktir.


Simdi hic olmasa kalan saglar bizimdir mantigi ile herkes köyü icin kazasi ili icin ne gibi seyler yapabilir onu buralarda ancak tartisir fikir alisverisinde bulunabiliriz.Ama is yine icraat yapmaya kaliyor.Gümüshane.de altin madeni cikarilsada burda kalip isteltilmeyecegi malum!!!Bir maden ancak orada cikarilir orada isletirlirse ancak meyvesini dogru düzgün alabiliriz bunun haricinde kalan sartlar issizlige cözüm degildir.Sadece bes on kisi madende asgari ücretle calisir hepsi bu.


Sectigimiz insanlari rahat birakamayalim.Toplu hareket etmesini bilelim.Bir futbol takinda onbir kisi var.Hepsi birbiri ile cok samimi degiller özel hayatlarinda.Herkesin kafasina göre adami var.Yanliz mac oynamak icin sahaya cikildiginda zannedersinizki can ciger 100 senelik arkadas ve topcular.Simdi bundan kastim sudurki.Köylerimizde muhtarlari ilcelerde belediye baskanlarini illerde valileri bos birakmayalim.Köy icin bir sey lazimsa 5 on minubüs dolup valilik konaginin kapisina dikilmesini bilmemiz lazim.Oturup cayini icip sorunlarimizi samimice ikna edici bir sekilde aktarmayi bilmemiz lazim.Birau ucuk birazca kacik olmamiz lazim.Bilirsinizki "AT,in iyisine DORU yigidin iyisine DELI"derler.Sectigimiz insanlarin karsisinda el pence divan durdugumuz sürece bu cark böyle dönecektir.

Bu ve buna benzer hak arayislarimiz sonunda hic olmasin giden insanlari geri getiremessekte kalan insanlar icin yeni is olanaklari dogar.is deyincede illada sanayi olmasi sart degil.O ilin ilcenin ne gibi avantajlari ne gibi dezavantajlari var incelenir sonucta imkanlar meydana cikarilir.Bu hayvancilik olur aricilik balikcilik el isleri dokumacilik maden vesayre...



Bazen hayatda bazi seyler biz insanlarin hakki oldugu halde o haklari bazen mücadele ile savasarak aliyoruz,cok aci bir durum.Avrupada gelip sistemi görünce hayatin akisini söyle bir inceleyince inanin kendi adima degil sevgili ezilen yoksul insanimiz icin üzülüyorum.Lütfen el öpme el pence divan durma devrini kapatalim!!!!


Kalin muhabbetle


SALIH...
Aygül Çelik
Gümüşhane ilimizin en büyük sorunu bence; Turizm..........
O kadar çok gezilecek yerlerimiz varki bu yerleri tanıtmamız için Turizm bakanlığını davet ediyorum, hani Gümüşhane iline ait bir tanıtım kitabı..!! nerde yoksa benmi bulamadım!
Meşhur Gümüşhane evlerini,Salata antik kenti (sadak köyü), Santa harabeleri, Karaca mağrasını, Sarıçiçek köy odalarını, Kalelerimizi, Süleymaniye camiimizi, Hagios Georgios manastır kilisesini, Ayvalos kilisesini, Panaghia (meryemana) manastırını, İmera kilisesini ,limni gölünü, Tomara şelalesini, Zigana kayak merkezini, otellerimizi, pansiyonlarımızı, yol düzergahımızı, ilimize ait meşhur pestillerimizin, kümemizin, kuşburnu pekmezlerimizin, yöresel kıyafetlerimizin, el dokuması ürünlerimizin tanıtımını bir arada toplayan bir şehir tanıtım kitapcığınız yani küçük bir tanıtım broşürümüz varmı?
Neden derseniz! İlimizde bulunan otel ve pansiyonların tanıtım yada duyuru ilanı, broşürü yok. Ben çok aradım, Gümüşhane ilini merak edip gezmek istesem nerde kalırım diye ama ne kötüdür ki otel yada pansiyon tanıtımıyla ilgili herhangi bir bulguya rastlayamadım. İlk beklentim en kısa sürede Gümüşhane ilini tanıtan bir küçük tanıtım broşürü yayınlamanızdır.

Bir diğer alternatif de Gümüşhane şehrine; çiftlik kurulsa.................
Çiftlik sayesinde bir çok insanımız iş sahibi olacak ve yabancı olmadıkları bir işde zevkle çalışacaklar.Bu çiftlikden elde edilen süt, peynir, yoğurt, minzi özel ambalajlara konularak Türkiye satış pazarına sunulacaktır. El değmeden üretilecek olan ürünler; inanıyorum ki kısa sürede Gümüşhane iline katkıda bulunacaktır, dolayısıyla ilimiz büyümeye ,gelişmeye açık olacaktır.
Gümüşhane iline ait o kadar dernek varki; bu derneklerle iletişime geçilip fikir alışverişinde bulunulmalıdır. Gerekli elde edilince, pazarlar kurulmalı ve çevre illerden başlayıp büyük illere kadar bu ürünler ulaştırılıp satılmalıdır.Gümüşhaneli olupda il dışında yaşayan vatandaşlarımızı araştırıp, bulundukları yerlere yakın şubeler açıp ürünlerimizi hemşerilerimize sunmak lazım. Elde edilen gelirle Gümüşhane ilimiz hem gelişmiş hemde adından söz ettirmiş olacaktır.
yazdığım gibi
Dikkat ettiyseniz.! bu sitede Gümüşhanemiz için çözüm üretmeye çalışan veya imkanı olsa yapmak için can atanlar, hep normal gelir düzeyindeki insanlar... Hiç bir iş adamımızın ( Şehir İçi veya Şehir dışı) çözüm değil tek öneri lütufları bile yok..Yok çünkü tüm maddi sıkıntı dışında kendi egolarını tatmin uğraşı içindeler.Yıllardır bir iş adamımızın burdan memleketi için en ufak bir parmak dahi oynattıkları görülmemiştir..söze gelince kimseye sıra vermeyen tanınmış iş adamlarımız!!!!! şöyle yaptı ,böyle yaptı haberleri gerekli reklam araçları önünde gırla gidiyor..Sonramı? ogünkü yapılan reklamın rantı ile yan gelip yatılıyor,bir başka reklam rantiyesine kadar...verilen sözler heyhat..untuldu bile...ve biz Gümüşhane sevdalıları hep böyle çözüm arayışlarıyla teselli buluyoruz.Bunuda yaptık ya.Allah Razı Olsun...Amin..Mesut HARMANCI.
Celalcee

Güzel Kardeşlerim

Gümüşhane'mizin bütün sorunları dile getirilmiş.Muhakkak bunların çözümleri vardır.Bu çözümlerin bir çoğu bizi aşan şeyler.Yine

de hepimizin yapabileceği bir şeyler vardır.

Ben otuzbeş senedir İstanbulda yaşıyorum.Son onbeş senedir her yaz iki üç ayımı Gümüşhane de geçiriyorum.Gözlemlerim

sonunda şu kanıya vardım.

Eğitim oranının yüksek olduğu Gümüşhane'mizde; Affınıza sığınarak

-- Neme lazımcılık,vurdumduymazlık başını alıp gitmiş.

-- Esnaf turizm bölgesi esnafına dönüşmüş.

-- Polisin kimlik sormadığı Gümüşhane'li imajı kaybolmuş.

-- Şehir merkezindeki toplam iki adet trafik ışığına riayet oranı çok az.

-- En önemlisi her seçimde Ankaraya gönderdiğimiz ve genellikle de hükümeti kuran partilerde yer alan millet

vekillerimizden hiç şikayetçi olmuyoruz.Gümüşhane için ne yaptın diye hesap sormuyoruz.


Hemşerilerime sevgiler.
yakan
...........
DELİKIZ
sad.gif
Atsız
QUOTE(Celalcee @ Sep 19 2007, 10:36 AM) *
-- En önemlisi her seçimde Ankaraya gönderdiğimiz ve genellikle de hükümeti kuran partilerde yer alan millet

vekillerimizden hiç şikayetçi olmuyoruz.Gümüşhane için ne yaptın diye hesap sormuyoruz.

Bu son yazdıklarınıza katılmamak elde değil. Yıllardır sağ partilere oy veren Gümüşhane'liler, gönderdikleri vekillerden umduklarını bulamamışlardır. Seksen yıldır Cumhuriyet'e baş kaldıran Tunceli kadar savunulamamıştır. Tunceli vekili Kamer Genç, öyle yada böyle bir şekilde Tunceli'yi Türkiye'ye tanıtmıştır. Bizim vekiller maalesef çok rahatlar. Bu rahatlıklarının altında yatan sebeb; ''nasıl olsa bu millet yine bize oy verecek'' mantığıdır. Düşüncelerinde de haksız değiller. Elli yılı aşkın zamandır ister iyi yönetsinler, ister kötü bu millet yine bunlara oy verdi.

Gümüşhane'ye oy istemeye gelen sağ partiler sol partileri her zaman eleştirmiştir. Ama elli yılı aşkındır yönettitkleri Gümüşhane'nin neden Türkiye'nin en geri kalmış illeri arasında olduğunu açıklayamamışlardır. Herhalde yarım asırdır yönettikleri Gümüşhane'nin geri kalmışlığı milletvekili çıkaramamış sol partiler değil!...
Veli GÖZÜN



Gümüşhane'mizin sorunları ile ilgili yapılan bu tespitleri çözüme kavuşturmanın yolu; birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı, anlayış ve yapılan çalışmaların kağıt üzerinde kalmayıp, hayata geçirilmesi için, gayret gösterilmesi ve bu yolda kendini adayan hemşerilerimize destek verilmelsi gerekir diye düşünüyorum.

Size; Gümüşhane'm isimli şiirimden bir dörtlük sunmak iterim.


Osmanlı dönemin, parlak izlerin.
Yoğundu nüfusun, çoktu işlerin.
Darphanen, gümüşün, altın işlerdin.
Gümüşhane’m silinmez, izlerin senin.


Bu bağlamda, geçmişten ders alıp, geleceğe emin adımlarla yürümek dileklerimle...



Saygı ve Muhabbetlerimi sunuyorum.



Veli GÖZÜN







Mehmet DOĞAN




Osmanlıda kaldı parlak dönemin,
çok yoğun göç verdin, zordur işlerin,
Darphanen, altının çoktur gümüşün,
Hasta yatagından kalk Gümüşhanem,.





Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.