Son mesaj - Gönderen: Recep Ergin - Salı, 01 Kasım 2011 23:40
Sitemizin yeni hali www.gumushane.gen.tr/v2 adresinde test edilmektedir. Lütfen belirli aralıklarla ziyaret ederek, yaşadığınız aksaklıkları ve önerilerinizi admin@gumushane.gen.tr adresinden veya buradaki formdan bize bildirin.
Köşe Yazıları Bölgesi

Köşe Yazıları->Mükerrem KALKAN->SOSYAL ETKİNLİKLER [ Arama ]

SOSYAL ETKİNLİKLER
Başlık SOSYAL ETKİNLİKLER
Açıklama -
Siteye Ekleyen Recep Ergin
İnsan sosyal bir varlık olduğuna göre tüm işlerini  sosyal hayat içerisinde yapmak zorundadır. Sosyal olmak insan olmanın bir gereğidir. Asosyal kişilik geliştiren bireyler ne kendilerine ne de topluma bir katkıları olamaz. Kendi kabuğuna çekilen insan hayatla mücadele ettiğini iddia edemez. Çünkü mücadele sosyal yaşamla ilintili bir kavramdır.

Hayatı tüm renkleriyle yaşamak için önce zihninizde değişim rüzgarlarının esmesi  gerekmektedir. Hayattaki en büyük engellimiz aslında kendimizdir. Bir başkasının bizim önümüzde set olması mümkün değildir. Engelleri aşacak azminiz varsa önünüzde tüm dağlar diz çöker, tüm nehirler yol verirler. Geceleyin ay size ışık olur aydınlatır karanlıklarınızı, yıldızlar umudunuz olur. Güneş ise bir başka güzellikler sunar size. Hayat umudu yüreğinde saklı olanları sımsıcak bir yorgan gibi sarar.

Kentler, beton yığınları ve yollardan ibaret değildir. Kent kültürel unsurları içselleştirdiği ölçüde kentleşebilir. Kültürlenme sürecinde kentlerin önemli işlevleri vardır. Sinema, tiyatro, konferans, panel, konser, müzikal gösteriler, çeşitli sergiler vb. her türlü etkinlik kenti canlı bir varlığa dönüştürürler. Sürekli bir gelişme ancak canlı bir kent kültürünün yerleşmesiyle  mümkündür. Yaprak kımıldamıyorsa orada hayat yoktur. Ölüler kentinin de kültüre ihtiyacı yoktur.

Batı illerimizde etkinlikler sıkça yapılmakta ve insanlar bu etkinliklere ilgi göstermektedirler. Ne yazık ki doğu illerimizde bu tarz etkinlikler çok az yapılmakta ve yeterince ilgi çekememektedir. Acaba bizim sosyal olmak gibi bir düşüncemiz ve endişemiz yok mu? Önce toplumda oluşan bu olumsuz algının yıkılması için çaba gösterilmelidir.

1 Aralık 2010 tarihinde Kelkit Belediye Salonu’nda Kişisel gelişim uzmanı Oğuz Saygın tarafından birinci programda ilçede bulunan 8.sınıf öğrencilerine  SBS öncesinde başarının kuralları, soru çözme teknikleri hakkında bilgi verildi. İkinci programda öğretmenlere seslenen Saygın, “Onlara bir şeyleri öğretmekten ziyade koçluk yaparak onların kendi kendilerine öğrenmelerine yardımcı olmalıyız.” dediler. Akşam programında ise ailelere “Aile İçi Etkili İletişim” konusunda bilgi verdiler.

Oğuz Bey’i konusuna hakim  ve donanımlı buldum. Hangi üniversiteden mezun olursanız olun hayatta esas olan kendinizi yetiştirmenizdir. Saygın, İktisat mezunu olmasına rağmen kişisel gelişim konularında hayli yol almış görünüyor.

Oğuz Saygın, 1952 yılında İstanbul’da doğmuştur. Kişisel Gelişim ve NLP uzmanıdır. İstanbul İktisadi ve Ticaret İlimler Akademisi’nden mezun olmuştur. Anthony Robbins’in hocası “İlk Master Trainer” Dr. Wyatt Woodsmall’dan eğitim alarak NLP Trainer olmuştur. INLPTA üyesi ve uluslar arası yetkili eğitmenidir. 2008 yılında MENTAL Akademi’yi kurmuştur. 1996’dan beri eğitimler vermektedir. Seminerleri arasında NLP, MENTAL Training, İletişim ve Sunum Teknikleri, Takım Çalışması, Yöneticilik ve Liderlik, Hafıza Teknikleri, Stres ve Zaman Yönetimi, Sınava Doğru Yüksek Motivasyon, Sınav Kazandıran Aile ve Eğitimcinin Eğitimi sayılabilir. Eserleri arasında Negatif Limanlardan Pozitif Sulara, Kişisel Değişim Stratejileri, Başarı Rehberi, Beyin Gücünü Geliştirme, Renklerle İnsanları Tanıma Kılavuzu, Hayatın İçinde Kişisel Gelişim, Kişisel Gelişim Öyküleri, 10 CD’lik NLP Seti, İnsanları Tanıma Sanatı, Mevlana Işığında Düşünce Yönetimi vardır.

Etkinliklerin sadece kurumlar tarafından değil sivil toplum örgütleri tarafından da düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu semineri organize edenleri tebrik ediyor ve bu tarz etkinliklerin devamının gelmesini bir birey olarak gönülden arzu ediyorum.
Oyu Puanı: 24 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir Yazdır
Yorumlar

Bilgiler
Burda 2491 Köşe Yazısı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: TARİMİZDEKİ KAHRAMAN KADINLAR...
Enfazla Değerlendirilen: TEKNOLOJİ VE İNSAN

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 20 (0 Kayıtlı Üye 20 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler: 0


 


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Bu safya 1.30582 saniyede 15 sorguyla oluşturuldu