Son mesaj - Gönderen: Recep Ergin - Salı, 01 Kasım 2011 23:40
Sitemizin yeni hali www.gumushane.gen.tr/v2 adresinde test edilmektedir. Lütfen belirli aralıklarla ziyaret ederek, yaşadığınız aksaklıkları ve önerilerinizi admin@gumushane.gen.tr adresinden veya buradaki formdan bize bildirin.
Köşe Yazıları Bölgesi

Köşe Yazıları->Hasan PİR->GÜMÜŞHANE'DE YAŞANAN İLGİSİZLİK VE ÇARESİZLİK SENDROMU [ Arama ]

GÜMÜŞHANE'DE YAŞANAN İLGİSİZLİK VE ÇARESİZLİK SENDROMU
Başlık GÜMÜŞHANE'DE YAŞANAN İLGİSİZLİK VE ÇARESİZLİK SENDROMU
Açıklama -
Mail hasanpir2002@yahoo.com
Siteye Ekleyen Recep Ergin
     Eğitimci yazar Sayın Niyazi Karabulut, yıllar önce bir sohbet sırasında; "Torullular olarak bizler anamızdan doğarken, yüzde elli şansımızı kayıp etmiş olarak dünyaya geliriz." Demişti.

     Niyazi Bey'in ifadeleri mahrumiyeti, çileyi, geri kalmışlığı, unutulmuşluğu ve ilgisizliği anlatması bakımından son derece manidar ifadelerdi.

     2011 Türkiye'sinde aynı tanımlama ve değerlendirmeyi Gümüşhane için yapmak hata olmaz herhalde. Dünyanın en büyük ekonomileri kervanına katılan, gelişen ve büyüyen günümüz Türkiye'sinde Gümüşhane; ilgisizliği, imkânsızlığı ve devlet nimetlerinden yararlanmada en gerilerde olmasıyla yüzde elli şans topunun fasit dairesinde dönüp duran bir il konumuna düşmüş durumdadır.

     Genel seçimler çoktan bittiği halde, iktidar-muhalefet ayrımı yapılmaksızın milletvekilleriyle belediye başkanlarının,  milletvekilleriyle il kamu yöneticilerinin bir araya gelip sorunları masaya yatırıp, değerlendirme ve açılım yapamadığı bir Gümüşhane'den bahsediyorum.

     İlin çok önemli lokal ve spesifik konularına girmeyen ya da girmekten çekinen siyasetçilerin, yöneticilerin, genel ve mahalli idarelerin olduğu bir Gümüşhane'den bahsediyorum.

     Basının gündeme getirdiği sorunları görmemezlikten ve duymamazlıktan gelmek için alabildiğine çaba harcanan bir Gümüşhane'den bahsediyorum.

     Ortada görünen, yazılıp çizilen, sokakta dedikodusu yapılan her konunun kamu vicdanında değerlendirmesi yapılırken; il yöneticilerinin, iktidar partisi yetkililerinin, muhalefet partisi yetkililerinin, milletvekillerinin, yerel yönetim yetkililerinin, il ve şehir gündemine duyarsız kalmaları bu ilde ve bu şehirde yaşayan insanlarda  "çaresizlik sendromu" nun yaşanmasına sebep olmaktadır. Bu bir vebaldir. "Bananeci" davranarak, toplumu sorunlarla yüz yüze bırakmak vebali ise, hem dünyada, hem de ahirette hesabı zor verilir bir davranış olsa gerektir.   

     Meşhur bir fikir adamı; "19. Yüzyıla kadar tarihi tarihçiler yazmıştır, 19. Yüzyıldan sonra ise tarihi gazeteciler yazmaktadır." demektedir.

     Eskilerin deyimi ile "hafıza-i beşer nisyan ile malül" olduğu için, yani insan hafızasının unutkanlık özelliği olduğu için, çok eskiye gitmeden son altı ay içinde Gümüşhane'de olanları, yani Gümüşhane tarihine kaydolan noktaları bir hatırlayalım.

     Gümüşhane'de son altı ay içinde neler olmuştur? Şehir ve il hangi gündemle çalkalanmaktadır? Gazeteler neler yazmıştır? Yazılanların ne kadarı doğru, ne kadarı yanlıştır? Yanlış yazılanlara yetkililer, siyasetçiler ne tepki vermiş ve kamuoyuna neler söylenmiştir? Doğru olanlarla ilgi olarak ise, yetkili ve etkili kişi ve makamlar neler yapmış ve kamuoyuna neleri açıklamışlardır?

     Son altı ayın Gümüşhane tarihini, yazılı medyadan ve internet medyasından takip etmek mümkündür?

     Gümüşhane'de bir çaresizlik sendromu yaşandığını herkes vicdanında hissetmektedir. Ama, bu sendromun kaynağının ise ilgisizlik sendromu olduğunu da herkes bilmektedir.

     İlgili iken ilgisizlik, yetkili iken yetkisizlik sendromu yaşayarak bu ile ve şehre duyarsız kalanlara sessiz çoğunluk şu mesajı vermektedir: "Ya bir yol aç, ya bir yol göster, ya da yoldan çekil!.."

     Güzel günler dileğiyle.
Oyu Puanı: 57 - Ortalama: 4.25

Yorum Gönder Değerlendir Yazdır
Yorumlar

Bilgiler
Burda 2491 Köşe Yazısı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: TARİMİZDEKİ KAHRAMAN KADINLAR...
Enfazla Değerlendirilen: TEKNOLOJİ VE İNSAN

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 8 (0 Kayıtlı Üye 8 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler: 0


 


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Bu safya 0.74103 saniyede 15 sorguyla oluşturuldu