1 MAYISTA GAFLETE DALDIK

1 Mayıs 1886 yılında Amerika’da çalışan işçilerin günde 12 saat ve haftada 6 günlük çalışma çartlarını daha uygun bir hale getirmek için yaptıkları büyük gösteriye dayandırılmaktadır. Bu 1 Mayıs sadece çalışan işçilerin olmadığı diğer yandanda emekli olan çalışanlarında yani emekçilerinde bayramı haline gelerek ülkemizde “ Emek ve Dayanışma Günü” olarak gerçekleştirilmektedir.

Emek her daim kutsal olsada. Emeğin karşılığı yapılan işin niteliğine göre ödenip ödenmediği işçiyle işveren ve cenabı Allah (cc) arasındadır. Ancak emeğinin karşılığını alamadı diye yada eşitlik ilkesine aykırılı davranıldı diyerekten her daim ülkemizi yaralamıştırlar. Yaralamayada devam etmektedirler.

Geçmişte ve bugün ülkemizde  yaşanan olaylar karşısında yine gülüp eylenilirken, eşitlik sloganları atıp bir yandan eylenen siz emeği karşıtı eylem yapanlar için sanmıyorum onlara destek olmak için ortada bulunuyorsunuz. Sizlerin tek bir oyunu ve ameli var bu ülkeyi kendi çıkarlarınız içerisinde yaşamak ve yaşatmaktır.

Emeğine sahip çıkan kardeşlerimize sonsuz saygım var. Buradan yanlış anlaşılmasın. Çalışan her kimse hakkını ömrü sonuna kadar hak ettiği sürece almalıdır. Ancak bugün ülkemizin yarası olan Terör olaylarında bu “Emek ve Dayanışma Günü” bazı illerimizde olduğu gibi Kuran-ı Kerim okunarak şehitlerimiz için, bu ülke için, birlik ve beraberliğimiz  için yan yana olsa idik daha iyi olmazmı idi. Ama ne yazık ki yine yaktık yıktık. Ortalığı savaş alanına cevirdik. Bunlar emek için verilen bir mücadele olmadığı gibi dış unsurlara verilen en sevindirici kutlamalardı.

8-9 Yaşlarındaki kız çoçuğuna Kominist ideolojisi ile yetiştirilince kendi isteği diyerek ama aynı yaşlardaki kız kardeşlerimiz başlarını örtünce aile baskısı ve “O daha çoçuk” zihniyeti denilmekte.
•    Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonlarda çıkan çatışma 3 askerimiz şehit olurken 14 yaralımızın olduğu haberi;
•    Gaziantep Valiliği: bomba yüklü bir araçla yapılan saldırıda, 1 polis memurumuz şehit olurken, 15 polis, 4 sivil vadandaşımız yaralımızın olduğu haberi;
•    Suriye tarafından atılan 2 katyuşa roket atar mermisi Kilis kent merkezine düşmesi, çok sayıda araç ile evlerde hasar oluşurken patlamada 4 yaralımızın olduğu haberi;

Geçmişte yaşanan acı ve kanlı olaylara sahnelik yapmış 1 Mayıs kutlamaları yinede Gaziantepte patlatılan bombayla çırkın yüzünü göstermiştir. Artık barış ve kardeşlik içerisinde geçeçek günler olması temenlisi ile, sadece işçi sınıfının olmadığı tüm insanların hakları için mücadele eden (polisimize, askerimize, ülkemizin birlik ve beraberliğine, her türlü zarar verenler hariç) herkese selam olsun.

Şehidim hakkını helal et. Kendi emeklerimizi senin vatan için vermiş olduğun candan üstün görme gahletine daldık.

Başın Sağ Olsun TÜRKİYEM…
YORUM EKLE