2014’ÜN UNUTULMAYACAK OLAYLARI -1

2014 yılı yavaş yavaş geride kalırken, birçoğumuzun hem fikir olacağı gerçekten unutulmaz birçok olayla hatırlayacağımız bir yıl olacak. Olayların hatırlanması ya da hatırlatılması ne işe yarayacak demeyin! İnsanın hafızası unutkanlık hastasıdır. Hani derler ya!.. “ hafıza-i beşer nisyan ile maluldür”. Yani insan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır. Unutkanlığımız insan hallerimizden birisidir ancak kötü bir huy da değildir. Çünkü, pedagojik bir kuraldır. “ unutma olmadan yeni şeyler öğrenmemiz mümkün değildir”. Hem bir an için düşünelim; yaşadığımız acıları unutmamış olsak ne kadar tahammül edebiliriz? Hayat çekilmez bir hal alır mutluluğa giden yollar tıkanır.

Bu sebepledir ki geleceğe not düşme adına tanıklık ettiğimiz olaylar, unutulmaya mahkum olduklarından iyi olsun kötü olsun bunlardan yeterince ders alma ve yeni şeyler öğrenme adına birçoğunu kayıt altına almada fayda var.

2014 unutulmaz olaylarla hatırlayacağımız bir yıl olacak dedik. Doğrudur. Geriye dönüp baktığımızda komşularla yaşanan sorunlar orta doğuda silahlı hareketler ülke içinde yaşadığımız soruşturmalar ve hareketli yüksek seçim dönemleri, birçok can kaybının yaşandığı iş kazaları hatırlayacağımız olaylardan bir kaçı. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir misali zaten 17 Aralık 2013 operasyonu yani medya+yargı+emniyet paralel yapılanması ile hükümeti alaşağı etme planı 2014ün çok hareketli geçeceğinin ayak sesleri olarak çoktan hissedilmişti. Genel algılanma bu yönde olmuştu. İşte örnekleri:

19 Ocak 2014 Adana da MİT e ait olduğu açıklanan TIR’ların durdurulması. Ana muhalefetin, “ El Kaide ye gidiyor” şeklinde yaptığı açıklamalar tartışmalara neden oldu ve çok konuşuldu.

Twitter a erişim yatağı getirildi. Ancak sosyal paylaşım sitesine giriş yapan kullanıcılar 2.5milyon paylaşımcıyla buluşmayı başararak rekor bir sayıya imza atmış oldular.

30 Mart 2014 Yerel seçimler. Ana muhalefet dahil diğer muhalif partilerin mağlubiyetiyle sonuçlandı. Başta Ankara olmak üzere birçok il ve ilçe seçimlerinde oyların defalarca sayım işleri hafızalardan silinmedi.

AK Parti Ankara adayı Melih Gökçek ve CHP adayı Mahsur Yavaş arasında geçen kıran kırana yarış sonunda kazanan AK Parti adayı Melih Gökçek oldu.

Gümüşhane’de ise iktidara rağmen 25 yıldır muhalefetin elinde bulanan belediye başkanlığı AK Parti’den Ercan Çimen’in rekor bir oyla seçilmesi sonucu el değiştirmiş oldu.

Devam Edecek
YORUM EKLE