2016-2017

2016-2017 sezonunu acısıyla tatlısıyla geride bıraktık. Sevinç, hüzün, hayal kırıklığı, gurur gibi duyguların yaşandığı spor dolu bir sezonu kapattık.
Atletizmde harika işler başardık. Bilek güreşi, atıcılık, hentbolda da önemli işler yapmaya başladık. Yani Gümüşhane'de sadece futbol yok.
Voleybolda Torul Gençlik yine göğsümüzü kabarttı. Bu başarıda hiç kuşkusuz Başkan Av. Özden Bostan'ın iyi irdelenip örnek alınması gereken inanılmaz bir katkısı var. Torul Gençlik artık günübirlik başarıları kovalayan ve bu başarılarla mutlu olan bir takım değil. Onlar artık bir sistem ve proje takımı. Milyonlarca borçla devraldığı kulübün hem borcunu her yıl biraz daha aşağı çekerken, bir de o takımı şampiyon yapabilmek, söylediğim gibi incelenip örnek alınması gereken bir başarıdır.
Sayın Bostan bunca başarılı işe imza atarken, belki de kulüplerimiz arasında en az desteği gören takım Torul Gençlik idi. Şehir olarak, basın olarak hatta gurbette yaşayan hemşehrilerimiz diğer kulüplerimiz kadar şampiyona destek olmadık.
Halbuki bu takım önümüzdeki sezon Türkiye’nin en büyük kulüplerini Torul’a, Gümüşhane’ye getirecek. Eğer spor birazda tanıtım ve reklam ise, Torul Gençlik’in yaptığı ve yapacağı reklamı yaptırmaya bizim Gümüşhane olarak paramız yeter mi? Hayır.
Ayrıca, Türkiye Kulüplerarası Gençler Türkiye şampiyonasında fırtına gibi esen gençlerimiz adeta Torul'un tesadüfen zirvede olmadığını, Torul'un artık tescilli bir voleybol kenti olduğunu haykırdılar.
Gümüş Kızlar 2 yıl içerisinde adından oldukça fazla söz ettirdi. Gümüşhane'de çok önemli bir kitleyi peşinden sürüklemeyi başardı. Tribünde çok renkli taraftar simalarını görmemize neden oldular. Hatta sporcuların her biri, tribüne gelen ailelerin birer kızları oldular. İnişli-çıkışlı bir sezonun sonunu maalesef getiremediler. Bizler o heyecanı yaşarken mutlu olduk. İlimizde böyle bir takım olduğu için bizler sevinçliyiz ama kesinlikle emeklerinin karşılığının bu sonuç olmaması gerektiğini düşündüğüm kurucu başkan Nizamettin Yılmazer ve mevcut başkan Fikret Orak için üzgünüz.
İnanıyorum ki, bu sezondan önemli dersler çıkaracaklar. Hikayesi bol bir sezon ve Play-Off karşılaşmaları oynadılar. Hayal kırıklığıyla tamamlanan Play-Off karşılaşmalarının ardından sporcular ve teknik heyet hakkında hoş olmayan söylentiler ortaya atıldı. Ben kimsenin kariyerini satacağına inanmıyorum. Düşünün bir sporcu oynayabileceği en üst lige çıkmayı elinin tersiyle iter mi? Takımın hocası şampiyonluk apoletini elinin tersiyle iter mi? Tabii ki hayır. Bu söylemleri; büyük hedeflerle, yola çıkıp, hayal kırıklığıyla sonuçlanan sezonun şaşkınlığına yormak yerinde olacaktır.
Ve Gümüşhanespor. Son finali kaybettiğimiz olmazsa olmazımız. Yorumunu yapmadan, detaylara fazla inmeden peşinen şunu herkes kabul etmeli. Bu takım kesinlikle başarılıdır ve son iki sezonda yaptıkları asla küçük görülemez.
Hangi lobilerle, hangi devasa bütçelerle, hangi art niyetlerle, hangi zihniyetlerle mücadele ettiğimiz düşünülürse, kırmızı beyazlı temsilcimizin son iki sezonu domine etmesi çok büyük başarıdır.
Hiç Play-Off’lara kalmadan şampiyon olabilir miydik? Evet. Hadi kaldık, Play-Off’larda elimizi kolumuzu sallayarak finali alabilir miydik? Evet. Hatta geçtiğimiz sezon Kayseri’de oynanan final dahil.
Şampiyon olamamayışımızın yanı sıra, aslında üzüntümüzün asıl sebebi elediğimiz ve eleyemediğimiz takımlar. Geçen sezon çeyrek ve yarı finalde elediğimiz takımların hangisi Bandırmaspor’u yakalasa perişan ederdi. Finalde tek bir pozisyonla bizi elediler. Gelelim bu sezona. Sen önce Menemen Belediyespor’u, ardından Kastamonuspor’u ele, finalde bu iki takımın yarısı kadar bile kaliteye sahip olmayan Erzurumspor’a elen.
İşte hepimizi üzen bu. Yoksa, biz geçtiğimiz yıl belki bir üst lige çıkamadık ama Kayseri’de sağladığımız birliktelikle zaten şampiyonluğu ilan etmiştik.
Şahsım olarak önce Kayseri’de sonra İstanbul’da final heyecanını canlı yaşamaktan büyük keyif aldım. Ben sadece Gümüşhanespor’u birçok Gümüşhaneliden daha fazla benimseyen Sayın Valimiz Okay Memiş ve başkanımız Sayın Kaya Büyükbayraktar için üzgünüm...

YORUM EKLE