ALTIN ADAMLAR ÖDÜL TÖRENİNDEN İZLENİMLER...

Kurban toprağına hemi varına
Bereketli barı veren bağına
Şehir,köy,düğünü,horon,barına
Selam olsun şirin Gümüşhane’ye...

Evet geçtiğimiz Cuma günü akşamı başkent Ankara’dan tüm Gümüşhaneli hemşerilerimize selam gönderdik Altın Adamlar Ödül töreninde.

İnanın bana bu güzel manzara karşısında “Ne mutlu Gümüşhaneliyim Diyene” demesi geliyor insanın içinden.

Eskişehir’den dernek yönetim kurulundaki dostlarla bizde davetliydik bu ödül törenine.

49 yıllık çınar Kuşakkaya gazetesinin “Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği” özel ödülünü almak üzere yola revan olduk.

Yaklaşık iki saat süren yolculuğumuzda dernek yönetimindeki  arkadaşlarımızla geniş çaplı değerlendirmeler ve geleceğe yönelik planlar üzerinde konuşmalarımız bitmeden vardık Ankara’ya.

Bahar mevsiminin iyiden iyiye başkentin caddelerinde kendini rengârenk göstermeye başladığı açık ve güneşli bir günün son saatlerinde ödül törenin yapılacağı Sheraton otelinin önünde bulduk kendimizi.

Sheraton otelinin ancak -5 katındaki otoparkta yer bulup asansörle 2 katta törenin yapılacağı salona doğru yöneldik.

Otel Lobisinde sohbeti koyulaştıran Gümüşhane’den gelen dostların varlığını uzaktan seyredince sevindik.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın İsmail Akçay Beyin güler yüzü ve sıcak gönlünde memleketten getirdiği haberleri yanındaki dostlarına anlattığı anların tavan yaptığı bir anda bizde kendimizi bu sohbetin içinde buluverdik. Hoş beşten sonra Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneğinin yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ettiğini iletti bizlere sayın Akçay…

Lobiden salona doğru ilerlerken Kuşakkaya Gazetesinin İmtiyaz Sahibi değerli dost Sezai Köprülü ve abisi Sezgin Beyle kucaklaşıp gazetenin Ankara temsilcisi Önder Turhan’ın gelen misafirleri karşılayıp salondaki son ayarlamaları yapma telaşesi içerisinde bulduk. Tabii kolay değil böyle programları icra etmek. En ince ayrıntıyı düşünüp gelen misafirlerin memnun olabileceği bir ortamı hazırlamak gerekiyor. Bunu başardıkları için kutluyorum.

Kimler yok ki bu alanda…

Hemen yanımızda Türk futbolunun efsane isimlerinden hemşerimiz teknik direktör Ziya Doğan, Milli futbolcumuz Ahmet Çalık, bir dönem Eskişehirsporuda çalıştıran Yavuz İncedal hocamızla el sıkıştık.

Fatih Terimin prenslerinden 2016 Avrupa futbol karşılaşmalarında bu hemşerimizi merakla ve ilgiyle izleyeceğiz.

Teknik direktör Ziya Doğan beyi hazır bulmuşken küme düşme potasında bulunan Eskişehirsporun durumunu sorduk. İnanılmaz bir seyirci potansiyeli bulunan Eskişehirsporun bu ligden düşmemesi gerekir diye cevap verdi usta teknik adam.

Karşımızda ayakta sohbeti koyulaştıran bir önceki Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk Paşamız gözümüze ilişti. Yanında Adalet Eski Bakanlarımızdan M.Oltan Sungurlu hemen yanında Devlet Eski Bakanlarımızdan Baki Tuğ Beylerle ayak üstü memleket düzleminde güzel sohbetlerimiz oldu.

Kıymetli paşamıza en son ne zaman Gümüşhane’ye gittiniz? diye sorunca yüzündeki tebessümle birkaç saniye düşünüp “üç yıl” önce cümlesi döküldü dudaklarından…

Konukların salona davet edilmesi ile birlikte tören başlamış oldu.

Sheraton otelinin büyülü atmosferinde bütün yürekler Gümüşhane için çarpıyor sahneye davet edilen altın adamlar birkaç cümle ile duygularını kısa ve özlü cümlelerle dile getiriyordu. Bazen özlem duyan memleket ifadeleri salondan alkış alıyordu.

Kültür ve Sanat dalındaki ödülü almak için sahneye çıkan Talat Ülker Beyin özetle “Gümüşhanede sanat ve kültüre daha çok destek ve ilgi gösterilmesi gerekir” çağrısı bundan sonraki süreçte inşallah karşılık bulur diye düşünenlerdenim.

Gümüşhanenin dünyaya açılan penceresi.www.gumushane.gen.tr haber sitesinin editörü Recep Ergin haklı bir ödülü almak için sahnedeydi. İnanıyorum ki bizler gibi gurbette yaşamlarını sürdüren hemşerilerimizin memleketten haber almak için başvurduğu ilk haber sitesi sıralamasında Sayın Erginin sitesi önde yer almaktadır.

Kuşakkaya Gazetesinin duayeni sevgili gazeteci büyüğümüz Turan Tuğlu Beyin konuşmasında geçmişe dönük ilimizin kültürde, sanatta,  edebiyatta, sporda ve sanatta değerlerini tek tek sayarken zaman tünelinde kendimi o şirin memleketimin caddelerinde sokaklarında dolaşırken zafer çayevinde çayı yudumlarken düşündüm bir anda.

Bizlerin doğup büyüdüğü “vatanım” dediğimiz yer “Gümüşhane”… Geceye katılanların ve yurdumuzun dört bir yanına dağılmış ödül almak için bir araya gelmiş “altın kalpli” insanların, adeta bir ana kucağı gibi birbirine sımsıkı sarılıp tomara şelalesi gibi gönüllerinin coştuğu bir gece yaşadılar.

Gümüşhane bizlerin gönlünde her zaman Kuşakkaya’dan esen bir deli rüzgar, elma bahçelerinde açan bir çiçek, Tomara şelalesinde bir su damlası, Karaca mağarasında bir sarkıt,  pestil kömenin şirasında ve dahi kuşburnun yaprağında kültürel mirasımız  ve geçmişimizdir dostlarım.

Gümüşhane engebeli dağlık bir arazi yapısına sahip olmasına rağmen yetiştirdiği değerler hep önüne düz bakabilen kalplerinde vatan ve memleket sevgisinden başka bir sevginin barınamadığı bir coğrafyanın ete kemiğe bürünmüş altın adamların şehridir.

Böyle bir şehrin evladı olmaktan onur ve gurur duyarak daha nice altın adamlar töreninde buluşmak özlemi ile ayrıldık birbirimizden…

Bu vesileyle ödül kazanan bütün hemşerilerimi tebrik ediyor,bizleri bu anlamlı gecede bir araya getiren Kuşakkaya Gazetemize yayın hayatında başarılar diliyorum.
YORUM EKLE