ANKARA’DA GÜMÜŞHANE İFTARLARI

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayının yarısını geride bırakmış bulunuyoruz. Hava sıcaklığının son günlerde artmasına rağmen sevabını yalnızca Allah’tan umarak kendisini orucun serinliğine bırakanlar için hava hep aynı, hep o ramazan tazeliği ve serinliği…

Efendim, Oruç Ayının son demlerine girdiğimiz bu günlerde iftar davetleri de bir bir konuklarını ağırlamaya başladı. Bu davetlerden ilki olarak Geçtiğimiz Cuma Günü Ankara’da faaliyet gösteren Gümüşhaneli İş Adamlarının bir araya gelmesi ile kurulan GİAD/GİYAT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rubil GÖKDEMİR’in Barolar Birliği Balgat tesislerinde tertip ettiği iftar daveti vardı. 600 kişilik iftar yemeğine Gümüşhaneli dernek temsilcileri ve işadamları yanında, bürokrasi, siyaset ve bilim dünyası mensuplarından çok sayıda misafir katıldı.

Ev sahibi sıfatıyla açılış konuşması yapan Rubil GÖKDEMİR, Ramazan ayında ekmeğimizi, rızkımızı paylaşmanın yanında, memleket ve millete ait meselelerin de İFTAR yemekleri vesilesiyle paylaşılması ve istişare edilmesi gerektiğini vurguladı.

İftarda uzun zamandır yüz yüze görüşemediğimiz, çok sevdiğimiz ve Gümüşhane camiası tarafından da bir Gümüşhane Sevdalısı olarak sevilen Ankara Numune Hastanesi Baş Hekim Yardımcısı Dr. Mustafa ENÖN ağabeyimizi de görmek ve aynı masada iftar açmak bizler için mutluluk kaynağı olmuştu. Eşi, kızları İrem, Şeyda ve oğulları Muhammed ile ENÖN Ailesi tam kadro oradaydı. İrem İstatistik Bölümünü bitirmiş, Şeyda Gazetecilik Bölümü öğrencisi, Muhammed 8.sınıfa geçmişti. Çocuklar büyümüştü ama Mustafa Ağabeyimiz hala delikanlı duruyordu. Maşallah diyelim…

Bu davetten 2 gün sonra Pazar Günü ise, GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Orhan ÜNSAL’ın ev sahipliğinde Kazan Yolu Halim Bey Tesislerinde gerçekleştirilen organizasyona, aralarında AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet GÜNDOĞDU, Gümüşhane Belediye Eski Başkanı ve 25.Dönem MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa CANLI, Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin TAŞ, GÜBDER Başkanı Erol TEKÇE’ nin de bulunduğu, Gümüşhaneli iş, siyaset ve bürokrasi, STK çevresi isimleri katıldı.

Yaklaşık 300 davetlinin hazır bulunduğu iftarda, GİAD Başkanı Orhan ÜNSAL katılımcılara teşekkür konuşması yaparken, ardından söz alan AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet GÜNDOĞDU ise konuşmasında teröre karşı birlik mesajı verdi.

Bu davette de uzun zamandır göremediğimiz Türker YENİÇERİ kardeşimiz, Ethem ÇELİK ağabeyimiz, misafir olarak Ankara’da bulunan Gümüşhane’den Bayram CANLI ağabeyimiz, pozitif enerjisiyle çevresine güç veren Musa CANLI ağabeyimiz ile bir arada olmak bizleri ziyadesiyle mutlu etmişti.

Ramazan ayının güzel yanlarından biride bu iftar davetleri olsa gerek. İcabet etmek sünnetin gereği… Gönüller göz göze değince çakışırmış. Bu da icabetin neticelerinden biri… Sebep olanlardan Allah razı olsun.

Sevgi ve Saygılar…
YORUM EKLE