ARANMIYORUZ

Mini etek tecavüz materyali değildir.

Mini eteği seviyoruz diye giyiyoruz.

Gecenin herhangi bir vaktinde sokağa çıktığımızda boynumuzda ‘Gel bana tecavüz et’ tabelasıyla dolanmıyoruz.

Irzımıza göz diken sizsiniz. Her defasında suçlu niye biz oluyoruz?

Biraz makyaj yaptığımızda, hangi beyin hücreciğinize göre aranıyor sayılıyoruz?

Bunca kadın tecavüz edilmeyi isteyecek kadar mazoşist mi görünüyoruz?

Mesela geçen günlerde tecavüz edilen bilmem kaç yüz yıllık mumyanın mini eteği mi tahrik etti acaba müzenin bekçisini? Kim bilir belki de kuyruk sallamıştır… Öyle ya köpeğe tecavüz edenleri de gördü bu dünya. Hadi köpek kuyruk salladı diyelim. Peki, ama Mert nasıl tahrik etti tecavüzcüsünü? Hatırlarsınız tecavüz edilerek öldürülen Karslı 9 yaşındaki yavruyu. 23 yaşındaki Aykut abisinin arabasına binmişti de fotoğrafını çekmişti hani başına geleceklerden habersiz. Fotoğrafını çektiği adamın önce tecavüzüne uğramış, sonra da boğularak öldürülmüştü. Varsayalım ki kadın değildi belki ama o minnacık bedeni de bir şekliyle çekici geldi katiline. Lakin kaldırım taşına tecavüz etmeye çalışanları da izah edemiyorum beynime. Tavukların, su damacanalarının,6 aylık bebeklerin tahrik eden yönlerini bulamıyorum kadın aklımla. Bulamıyorum çünkü değil kadına, bebeğe; bir hayvana dahi tecavüzü mubah kılacak hiçbir gerekçeyi makul görmüyorum.

Üstelik yalnızca mini etekli ‘açık seçik’ kadınlar değil, tesettürlü kadınlar da tecavüze uğruyorsa, hatta bizzat kocasının cinsel, fiziksel ve sözlü şiddetine uğrayan kadınlar varsa, o sayıp sayabileceğiniz bütün gerekçeleri kaldırıp çöpe atıyorum.

7 ve 9 Martta ‘Karı gibi ağlama’, ‘Kız gibi gülme’, ‘Kadın gibi korkma’ diyenlerin 8 Martta sürü psikolojisiyle yaptığı ‘çiçek’ muamelesini de, kadınlar günü tebrikini de komik buluyorum. Çünkü ne Güldünya’nın, ne Özgecan’ın ne de Cansel’in, bu elleri hamur kokan biraz çocuk biraz anne kadınların toprağı kurumadı daha. Çünkü bu satırlar yazılırken de, bu meşhur kadınlar gününde bile birileri taciz ediliyor, öldürülüyor, tecavüze uğruyor. Üstelik ne biri kuyruk sallıyor, ne şu an gecenin üçü, ne de tahrik edecek kıyafetlerle geziyorlar. Velhasıl biz aranmıyoruz. Sizler bahane arıyorsunuz.
YORUM EKLE