ASIL MÜCADELE ŞİMDİ BAŞLIYOR

İç ve dış mihraklar şimdiden b planlarına geçecektir .Hatta seçimden bir gün sonra hemen başladılar bile. Ellerindeki altın ve dövizi satıp düşük fiyattan tekrar toplayıp yine yükselttiler. Borsadaki hisseleri sata sata düşürdüler. Seçimden bir gün sonra yükseltip tekrar sattılar.9.3 katrilyonluk işlem hacmi bunun en iyi göstergesi. Yeni hükümet sistemimiz buna acil çözüm bulmalı.

Batılı dostlarımız seçimin ardından tebrik etmekte çok aceleci davranmıyorlar. Belli ki hala hesap kitap yapıyorlardır.

Şu güzel Türkiye'mizin bir köşesini silip süpüren yasal partiye oy verenlere ne demeli bilmiyorum. Devletimiz oralara ne yaparsa yapsın ,yine kadir kıymet bilmiyorlar anlaşılan. Bu durumu da sosyal bilimciler, siyaset ve güvenlik uzmanları araştırmalıdırlar.

Milletvekilliği bu kadar ucuz olmamalı. Elini kolunu sallayan aday olmamalı. Adama terörist diye hitap ediliyor, vatan hainliği ile suçlanıyor ama başkanlığa aday olabiliyor veya kendisi hapiste vekil seçiliyor valla anlamış değilim.

Anket düzenleyen ve seçmenin tercihini yanıltmaya özen gösteren şirketler  kendilerine çeki düzen vermelidir. Yoksa Yaşar Okuyan gibi yok elimde 8 tane anket var - yok anıracağım falan filan demek zorunda kalırlar.

Terörle mücadele nasıl son hızla sürecekse herkese eşit adalet konusunda da aynı hassasiyet gösterilmelidir.

YENİ SİSTEMLE BERABER,İSRAFIN ÖNÜNE GEÇEBİLİRSEK İNŞALLAH EKONOMİDE İLK BEŞE İLK BEŞ YILDA GİRERİZ.

Adalet mekanizması içindeki görevliler açıktan siyasete taraf olmamalıdırlar.

Siyasette asla düşmanlık olmamalıdır. Son seçim ittifaklarını gördük. Dün kuzu sarması olanlar bugün düşman, dün düşman olanlar bugün kuzu sarması olabiliyor. Veya dondurucuya konulan avulu sözler, gibi.

Birileri birilerine gel şu partiye oy vermesi abesle iştigaldir artık. Herkes basında yayında neyin ne olduğunu görüyor zaten. Kimsenin tartışarak birini ikna etmesi mümkün değildir. Hatta karşı tarafı daha çok kızıllandırır. Ben üniversite mezunuyum babam ilkokul. Ben babamı ikna edemedim ve üstelemedim de. Çünkü ailede bile huzursuzluk oluyor. Herkes, herkesin tercihine saygı duymalı bence.

Şu siyaseti günlük hayatımızdan uzaklaştırmanın formülünü bulmalıyız. Siyasete ayıracağımız zamanın yarısını daha faydalı işlerde kullanmalıyız. Yani siyasetçi olmayan siyasetle uğraşıp çenesini boşa yormamalı bence.

Siyaseti hayatımızın bir parçasıymış gibi dizayn etmemeliyiz.

Her şeyin bir yeri ve zamanı olduğunu bilmeliyiz. Her doğru her yerde söylenmemelidir.

' Mürşit uçurmaz mürit uçurur.'' sözünün anlamını iyi bilmeliyiz. Bazı fanatik seçmen veya siyasetçilerin sözlerine aldırış etmemeliyiz. O kişilerde daha dikkatli konuşarak karşı tarafı rencide etmemelidirler.

Yepyeni bir sistemle yönetileceğiz. Sistemin işleyişini birlikte göreceğiz. Birileri bu sistemin icrasını görmeden eleştiriyorlar. Yani dereyi görmeden paçaları sıvazlıyorlar ki bu da kanımca yanlış.

Son sözde adaylara gelsin:

Seçilenleri tebrik etmeliyiz.

Seçilemeyenler de artık kendilerine bir kaç soru sorsunlar:
1.Parti tercihim doğru mu?
2.Kaçıncı sıradayım?
3.Seçmen bana, partime ve yanımda gezdirdiğim adamlara nasıl bakıyor?
4.Yerel medyayı ve sosyal medyayı yeterince kullandık mı?
5.Sessiz seçmenlere ulaşabildik mi?
6.Halka seçimlerden önce de kıymet verdik mi?
7.Eşimizle ve ailemizle istişare yaptık mı?
8.Hayır duası aldık mı?

Vs.
Vs.
Vs.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimiz inşallah Türk milleti için hayırlı olur.

Kalın sağlıcakla........

YORUM EKLE