AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELİĞİNDEN UZAKLAŞMAK İÇİN YÜZ SEBEP...

Efendim, gündemimiz malumumuz.15 Temmuz kara gecesinden bu yana nerdeyse 1 ay gibi bir zaman geçti fakat yaşananlar yıllarca unutulmayacak türden. Hani üzerimizden tır geçti diye bir tabir vardır ya, biz bunu üzerimizden tank geçti diyecek olursak mübalağa etmiş olmayız zira o tank ve de uçaklar üzerimizden geçti.

Şimdi efendim, konu başlığı olarak neden yüz sebebin hikâyesini anlattıktan sonra kendi sebeplerimize geleceğiz.

Üniversitede bir Profesör Hocamız dersi anlatırken tarihten örnek veriyor:

Osmanlı İmparatorluğu zamanında donanmanın Topkapı sarayının önünden geçerken top atışı ile Padişahı selamlaması adettenmiş. Tam donanma, Sarayın karşısından geçerken Kaptanı Derya Bakıyor ki top atışı yapılmıyor, Baş Levent’i çağırıyor: Görmüyor musunuz Osmanlı Hümayunu karşımızdadır neden top atışı ile selamlama yapmıyorsunuz diye sorunca
 Baş Levent: Efendim, 100 tane sebebimiz var.
Kaptan-ı Derya: 1 tanesini söyle.
Baş Levent: Efendim, Barutumuz yok, kalmamış deyince.
Kaptan-ı Derya: Diğer 99’u kalsın demiş.

Şimdi Efendim, Avrupa Birliği Üyeliği konusunda bir kere biz Türkiye Olarak Halkının yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkeyiz. Hem de öyle kıytırıktan Müslüman bir ülke değil, Selçuklu ve Osmanlı mirasçısı, milleti ile devletine sahip çıkan bir devlet. Hal böyle iken Avrupa Birliği Müslüman Türk Kimliğine sahip bir Türkiye’yi kendi içine hiçbir zaman almak istemeyecektir. Herkesin bildiği gerçek budur.

Şimdi gelelim diğer 99 sebepten bazılarına:

Öncelikle bir Trabzonspor taraftarı olarak bu satırları yazacağım hiç aklıma gelmemişti. Kısmette bu da varmış.  

Geçtiğimiz hafta içerisinde Fenerbahçe’nin Monaco İle Avrupa Kupası Rövanş müsabakası vardı.2-1’in rövanşında 3-1 yenilerek kupaya veda ediyordu ama nasıl veda.2-1 deki maçta verilmeyen nizami gol,3-1 de verilmeyen penaltılar. Rakibe tanınan müsamaha… Bu ilk değil zaten. Geçen yıl Braga maçında Hakem İvan Bebek’in katlettiği maç. Bu örnekleri artırmak mümkün. Galatasaray gibi takımlarda var başarılı ama diyeceksiniz ama emin olunuz ki onlarda lobileri ile ilerliyor yoksa bu başarıları göremezlerdi. Sonuçta Türk takımlarına takınan tavır Türkiye’ye takınılan tavır ile aynı. Avrupa elinden geldiğince Türkleri, Türkiye’yi her fırsatta kusmaya çalışıyor.

Hafızamızı biraz birkaç yıl öncesine götürelim. Eurovision şarkı yarışmalarında kimsenin müziğin kalitesine falan baktığı yoktu. Kıbrıs Rum Kesimi Yunanistan’a 12 puanı yapıştırır, O da Ona. Fransa Ermenistan’a, O da ona… Siyasi, ekonomik, etnik dengelere göre puanları yapıştır. Türkiye sen otur yerinde. Şimdi diyeceksiniz Sertap Erener 1. oldu, ama nasıl oldu. Sahne şovundaki ayrıntıya dikkat edin.Manga 2. Oldu. Onlar İngilizce söyledikleri için derece yaptılar. Türkçe söyleselerdi kocaman bir sıfır alırlardı. Sonra ülke olarak bir karar aldık ve Eurovision şarkı yarışmasından çekildik. Ne kaybettik, hiçbir şey. Hatta yaptığımız en doğru kararlardan biriydi. Nasıl olsa kendileri çalıp kendileri oynuyorlar, madara olmanın gereği yok. Şimdi aynı durum Futbol ’da, Basketbol ’da hatta tüm spor dallarında Avrupa ‘dan ayrılma için de geçerli olmalı. Hem kulüpsel hem de Milli takım olarak Avrupa kupalarından, Avrupa Şampiyonasından çekilmeliyiz. Biz Asya’yız. Asya Kupalarına katılmalı burada mücadele etmeliyiz. Gerçi küresel güçler orda da bizi yalnız bırakmayacaktır ama en azından Avrupa’nın madarası olmayacağız. Hem Dünya Kupasına Asya Grubundan katılmak bizim için daha avantajlı olacaktır. Madem bu ülkede artık radikal kararlar alına biliniyor, eskiye göre sesimiz daha net ve daha gür çıkıyor o zaman bu adımlar şimdi atılmalıdır. Avrupa’dan göbek bağımızın kesilme zamanı gelmiştir.

Elveda, Avrupa Birliği Üyeliği… Alın Birliğinizi başınıza çalın. Zaten İngiltere ayrılmak istiyor. Çatı çatırdıyor, niye bu çatının altında biz kalalım ki…

Biz Anadolu’ya Ötüken’den, Semerkand’dan gelmişiz. Güneşin doğduğu Asya topraklarına yüzümüzü dönme vaktidir. Artık şamar oğlanı olmayacağız. Gerekirse şamarı biz çakacağız.

Son Söz Üstad Necip Fazıl KISAKÜREK’ten:

Yabancı bir kavmi edenler taklit,
Ondandır! Vururlar Öz Ruha Kilit.

Sevgi ve Saygılar.
YORUM EKLE