BAĞIMLILIKLARIMIZ

“Tuzağı anlarsanız bağımlılıktan kurtulabilirsiniz”
Allen Carr

Zeytinburnu Belediyesi, Özgürlük Parkı’na bir mobil buz pisti kurdu. Hem ilgiyi artırmak hem de sosyal bir proje oluşturmak için ‘Doğaya destek sizden buz pateni biletiniz bizden’ sloganı benimsendi. İnsanlar geri dönüştürülebilir atıkları getirip buz pateniyle ücretsiz kayma fırsatını yakaladı. Fakat buz pisti, daha sonra park aralarında madde bağımlılarından bulunduğu çocuklar tarafından zarar görmeye başladı. Bunu gören yetkililer, çareyi bu çocuklardan bir buz hokeyi takımı kurmakta buldu. Zamanla profesyonelleşen, transferler yapan hatta Ukrayna’dan Kanada’dan da oyuncu getiren Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, 2014-2015 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Geçen sene de Türkiye’yi Avrupa’da temsil edip grup ikincisi olmayı başardı. (Gazeteler-2016)

Demek ki istenilince her şey olabiliyormuş hakikati gereğince bir Uzman Rehber Öğretmen, yazar ve öğrenci velisi olarak Gümüşhane Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek başkanlığında yapılan ‘Uyuşturucu ve Bağımlılık Yapıcı Maddeler İl Koordinasyon Kurulu’ toplantısında radikal kararlara imza atılmasını son derece önemsiyor ve yürekten alkışlıyorum.

Ülke ve Gümüşhane nazarında öğretim alanında belki bir şeyler kazanabildik ancak eğitim alanında bunu kazandığımızı söylemek mümkün değil. 

Bundan birkaç yıl evvel başlatılan değerler eğitimi ile gençliğimize bir nebze huzur sağlayacak kazanımların ardından daha radikal kararlarla öğrenciye cep telefonu yasağı yerinde ve faydalı bir kazanım olmuştur.

Zira Sayın Valimizin de dediği gibi;

“Altın kalpli insanların yaşadığı yer olan Gümüşhane’yi bağımlılıklardan uzak, sıkıntılardan uzaklaştırmak hepimizin boynunun borcudur”

Bu çocuklar bizim ve geleceklerini karartacak hiçbir olumsuzluğa meydan vermemeliyiz. Bu şehri her türlü bağımlılıklardan uzak, sadece eğitim ve öğretimi düşünen, vatanına ve milletine bağlı, erdemli ve ahlaklı nesillerin temellerini atmalıyız.

Sigara, içki, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığı ile anne ve babalar, öğretmenler, esnaf, her kimse üstüne düşen görev icabınca bu davaya inanacak, omuz verecek ve gençliğimizi düştüğü ve düşeceği bu girdaptan kurtaracaktır.

Gümüşhane’de yatılı öğrenci sayımız fazla. Elbette aileleri ile görüşmeleri için telefonu olacaktır. Ancak ders aldığı saatlerde kesinlikle cep telefonu ile derse girmesi uygun değildir. Öğretmen ders anlatırken telefonu ile oynayan, chat yapan, başka işlerle meşgul olan öğrenci asla kendini derse veremeyecek, sınıfın ve arkadaşlarının dikkatini ve huzurunu bozacak ve nihayetinde mutsuz bir sınıf ortamına sebebiyet verecektir. Bu bağlamda telefonlar okulun uygun bir alanında saklanacak, okul sonrası kendilerine verilecektir.   

Malum bağımlılık çok ciddi bir tehlike ve öğrencilerimiz ise büyük bir tehdit altındadır. Gümüşhane il merkezi ve ilçelerde başta internet kafeler olmak üzere umuma açık yerler, kahveler, kafeler ve çocuklar ile gençlerin sıklıkla gittiği mekânlar çok sıkı bir şekilde denetlenecek, sigara, içki ve uyuşturucu bağımlılığına karşı her türlü tedbir alınacaktır.

Yine eğitimin ana gayesini Sayın Valimiz “Çocuklarımızdan bir tanesini bile kurtarabilirsek çok büyük bir iş yapmış olacağız” diyerek altını çizmiştir.

O halde velilerle daha çok ilişki içinde olarak, şehrin argümanlarını daha rantabl kullanarak tek zenginliğimiz olan evlatlarımızı bağımlılığın her çeşidinden koruyup kollayacağız. Sen ben değil biz mantığıyla bu şehri gerçekten altın kalpli insanların şehri yapacağız.

YORUM EKLE