BAKAN IŞIK'I ALMAYAN KAFALAR

Ünlüler ve yapılan büyük hizmetler bazen gerçekten bazen de iş olsun diye eleştirilir, acımasızca topa tutulur.

Özellikle siyasetle ilişkisi olanlar ise gündem oluşturulması amacı ile kamuoyu ile paylaşılması yeğlenir.

Bu cümleden olarak geçtiğimiz günlerde yaygın medyadan ismi başkalaşıma uğramış  bir gazete 65. Hükümette Milli Savunma Bakanı olarak yer alan, hemşehrimiz Fikri Işık'la ilgili olarak  "Askerin Başına İmam Hatipli Bakan" şeklindeki haberi ile neyi amaçladığını anlamış olanlar gereken cevabı verdiler.

Bu gazete yurt genelinde yazılı ve görsel basında "İnanç kini" sloganı ile protesto edildi ve kınandı.

Hemşehrimize sahip çıkmak elbette ki bizimde görevimiz. Zulüm etmek isteyen zalimlere karşı her zaman gösterdiğimiz dik duruşumuzu bu kez başarılar  kanıtlamış Bakan hemşehrimiz sayın IŞIK'ın yanında yer alarak neden göstermeyelim ki!

Milli Savunma Bakanlığı gibi konumu özel Bakanlığa Fikri Işık, sayın Sungurlu dan sonra atanan ikinci Bakan. Düşünün bir kere Gümüşhane ölçekli bir ilden Milli Savunmaya iki bakan.

Bunun anlamı Gümüşhaneli olmak zemininin arka planında yatan kendilerine duyulan engin bir güven duygusudur.

Fikri Işık kimdir? Şiran 1965 doğumludur. Orda Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunudur. Çeşitli okullarda Matematik ve İngilizce Öğretmenliği yapmış ticaret ile ilgilenmiş ileri derecede İngilizce bilen şimdilerdeki siyaset adamıdır. 24.05.2016 dan beri de Milli Savunma Bakanıdır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde: İHA ve F-16'larda kullanılan %100 yerli yapım olan (Gerçek zamanlı işletim sistemleri) önemli bir elektronik sistemin uygulayıcısıdır.

İmam Hatipli olmasının ne sakıncası olabilir ki? İmam hatiplilerin hem dini hayatımız için hem de Milli Eğitim sistemimiz içinde büyük bir önemi vardır. Sosyal, kültürel alanlarda hayatımıza olan katkıları azımsanamayacak ölçüde büyüktür. Yeni fikirlerin gelmesine, yeni buluş açılarının doğmasına sebep olmaktadır.

Bu özellikleri ile Fikri Işık'ı tanımak istemeyenler, ister istesin ister istemesin O ülkesi için hep Işık olmaya devam edecektir.

Askerin başında bilindiği üzere değerli komutanları vardır. Bu asker, ecdadı Çanakkale'de namaz kılarken başlarında Binbaşılar, Yüzbaşılar olan şehitlerin torunlarıdır. Yani Mehmet'tir, Mehmetçik'tir, Mustafa Kemal 'in askerleridir. Mustafa Kemal ki dini eğitim almış bir Osmanlı Paşası olduğuna göre Fikri Işık beyefendiyi İmam Hatiplidir diye askerin başında görmek istemeyenler kör demektir.
YORUM EKLE