BELLİ BELİRSİZ

Kış turizmi; kayak sporunun merkezinde bulunduğu ve buna uygun karlı ve eğimli alanlara yapılan seyahatleri, konaklama ve diğer hizmetlerden oluşan faaliyet ve ilişkilerin bütünü olarak tanımlanabilir. Kış turizmi, karlı ortamlara bağlı bir takım hareketleri ağırlıkla kapsadığı için, belli yükseklik ve eğime sahip, kayak ve diğer yürüyüş, tırmanış gibi alışkanlıkların yapılabilmesine imkan sağlayan yerlerin varlığını öncelikle gerekli kılar.

Kış turizmi, mevsimsellik sorunun aşılmasında, dönemsel olarak atıl kalan kapasite ve iş gücünün ekonomiye kazandırılmasında büyük rol oynuyor. Turizmin 12 aya yayılmasında en önemli rollerden birine sahip. İstihdam açısından bölgesel talep yaratıyor. Yaz aylarında çalışan ve kışın işsiz kalan vasıflı turizm personeline bir dönem daha iş yaratıyor. Bölgeye yatırım ve bölge halkına gelir kazandırıyor.

Süleymaniye Kayak merkezi projesi Sayın valimiz Okay Memiş ile çok hızlı bir ivme kazanmıştı. Ancak son zamanlarda projenin tekrar sessizliğe bürünmesi bu projeden büyük beklentileri olan Gümüşhane halkı için neden acaba yapılmıyor sorusunu tekrar gündeme getirmiş durumdadır. Bürokrasinin bildiği vatandaşın bilmediği bir şey mi var. Acaba nasıl bir sorun var ki bir türlü başlanamıyor Süleymaniye kayak merkezi. Yaklaşık 15 yıldır tüm raporların hazırlandığı kocaman bir dosyaya sahip bu projemiz ne oldu da acaba tekrar raflara konuldu. Yolunda mı sorun var, maden sahası olduğu için şirketler mi karşısında duruyor, ya da gerçekten yapılmasını istemeyenler mi var acaba. Kar yağmayacak korkumuz mu var acaba. Bunlar ile nasıl başa çıkılacağını da anlattık. Yetkililerimiz birçok kayak merkezini gidip gezip gördüler. Teknoloji çağındayız. Tüm dünyada ve Türkiye’deki dağ otelleri de artık yapay kar yağdırma yatırımına yöneldiler. Yapay kar yağdırma sistemi sayesinde kar garantisi veren oteller, eylül ayından başlayarak kış dönemine yönelik olarak erken rezervasyon almaya bile başladılar.

Yıllarını kış turizmine vermiş birisi olarak, şehre getireceği kazanımları her platform da herkese anlatmaya çalıştık. Sosyal ve ekonomik boyutlarını en detaylı şekilde anlattım, anlatmaya da devam edeceğim.

Yetkililerden bu şehrin insanlarının tek bir beklentisi var, çıkıp konu hakkında net bir bilgi vermeleridir. Süleymaniye kayak merkezi projesi yapılamıyor çünkü şu nedenlerden dolayı, ya da Süleymaniye Kayak merkezi şu tarihten itibaren yapılmaya başlanıyor ve süreci de budur.

Süleymaniye mahallesine büyük ivme kazandıran sayın valimize teşekkürü bir borç biliyorum. Tek ricamız Süleymaniye Mahallesinin kayak merkezi projesi ile taçlandırılmasıdır.

YORUM EKLE