BİR BAŞKADIR GÜMÜŞHANE'YE HİZMET ETMEK

Aksine bir durum olmazsa içinde bulunduğumuz bu haftayı tatlı bir meşgale ile (22. Uluslararası Gümüşhane Kuşburnu-Pestil-Kültür ve Turizm Festivali) geçirmiş olacağız.

Önceki festivallerde etkinliklerin bir bölümünü teşkil eden kültür etkinlikleri kapsamında, Kentin kalkınması ve geleceği ile ilgili sempozyumlar düzenlenirdi. Şenlik ve curcuna havasında katılımın düşük olduğu sempozyum ve dinleti biçimindeki pogramlar artık yapılmaz oldu.

Festival ve şenliklerden murat kentin kalkınmasına ve tanıtılmasına katkı sağlamak olduğuna göre, bizde bu günkü yazımızı arşivden derlediğimiz bir yazımızla destekleyelim dedik. En azından gurbetçi hemşehrilerimiz bilgi edinir, iş adamlarımız güdülenir diye.

Okuyucularımızın değerli yorumlarıyla bugünkü koşullara uyarlanmasını ümit ettiğim ve onyedi yıl önce yazdığımız yazımızın özeti şöyle:

“Kalkınmakta olan ülkemizin kalkınmakta olan güzel kentlerinden birisi de şirin Gümüşhane'mizdir. Özellikle son iki yılda hükümet programlarına koşut olarak geliştirilen özelleştirmede ki başarı GÜSİAD toplantısı Gümüşhane Doğansporla atağa kalkan spor anlayışı festival havasında olmasa bile her geçen yıl ileriye dönük bir anlayışla yapılan Kuşburnu şenliği bizlere bir şeyler anlatıyor galiba. Bu etkinlikler birere hizmettir. Bu hizmeti yapanlarda mutlu insanlardır.

Kamu görevlisi olsun, halkımızdan birisi olsun, hiç kuşkusuz bu mutlu insanlar her zaman minnetle anılacaktır. Hem de “MİLLET KENDİSİNE HİZMET EDENLERİ ASLA UNUTMAZ” özdeyişinde anlamını bulan bir vefa duygusuyla.

Gümüşhane'ye hizmet etmek mutluluğunu duygularında yaşayan bürokratlarımızdan kalıcı hizmetlere imzasını atanları geçmişte de gördük bu günde görmekteyiz.

Yeri gelmişken, hizmetleri ile ilimiz sorunlarına çözüm bulmada değerli katkılarını izlediğimiz iki Vali Yardımcımızın (Adnan Gürsoy ve Atilla Şahin) görev sürelerinin bitmesi sebebiyle tayinle ayrılmalarının kentimiz için kayıp olduğunu düşünüyorum. Her zaman şükranla anılacaklarını da ifade ediyorum.

Bu bakımdan Gümüşhane 'ye hizmet etmek bir başka ve de ayrı bir mutluluktur.”
YORUM EKLE