BİR İFTAR BİR SÖYLEŞİ: ERDAL KURT İLE YENİ GİAD

Ramazan ayının son demlerini yaşadığımız şu günlerde Bayrama bir adım daha yaklaşmış oluyoruz. Hava yaz sıcağından öte Ramazan serinliğinde devam etmekte. Gurbette hemşeri dernekleri iftar davetleri ile bir araya gelmekte, hemşeriler hasret gidermekte. Bu davetlerden birine de geçtiğimiz hafta sonu Ankara Gümüşhaneli İş Adamları ve Girişimcileri Derneği’nin (GİAD) iftar davetinde yaşamış olduk.

İftarda yoğun bir davetli katılımının olduğuna şahitlik ettik.350 kişilik bir organizasyon kolay olmasa gerek… Tüm hemşeriler bir aradaydı. Siyasetçisi, İş adamı, Bürokratı, akademisyenleri ile Torulu, Kürtünü, Şiranı, Kelkiti, Kösesi, Merkezi ile tüm Gümüşhaneliler bir aradaydı.

Sn. Oltan SUNGURLU rahatsızlığı sebebi ile sn. Osman AKGÜL ve sn. Cihan PEKTAŞ Meclis çalışmaları sebebi ile davete katılamazken Eski Milletvekillerinden ve siyasilerden Mustafa CANLI, Prof. Dr. Özcan YENİÇERİ, Recai BİRGÜN, Mutlu GÜRLER, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Erhan ARAS, akademisyenlerden Prof. Dr. Ethem Ender ATAY, Bürokrasi çevresinden Nurettin TAŞ, Erol TEKÇE ve GÜBDER Yönetim Kurulu üyeleri ve GİAD eski Başkanlarından Baki TELLİ katılımcılar arasındaydı.

Daveti gerçekleştiren GİAD Yönetim Kurulu adına selamlama konuşmasını Başkan Erdal KURT yapmıştı. KURT, GİAD’ın kurucu Başkanı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yüksek istişare üyeliği, Ankara Ticaret Odası Meclis eski üyeliği, Toprak Mahsulleri Ofisi Vakfı Genel Müdürlüğü yapmış bir isim. Yaklaşık 10 yılın ardından tekrar kurucusu bulunduğu derneğin başkanlığında. Geçtiğimiz Nisan Ayı sonuna doğru yapılan GİAD Genel Kurulunda yeniden GİAD Başkanlığına seçildi. Bu vesile ile tekrar hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İftardan sonra hemşeriler bir türlü ayrılmak istemiyordu iki lafın belini kırmak niyetindeydi. İftar mekânından alt katta işletmeciliğini kendi hemşerilerimizin yaptığı mekâna geçildiğinde çaylar daha demli sohbet daha koyuydu.

Gecenin ilerleyen saatlerine doğru bir yandan çaylar yudumlanıp diğer yandan sohbet koyulaşırken bizde Başkan Erdal KURT ile bir söyleşi yapma fırsatını değerlendirmiş olduk.

Sn. Başkan’a yaklaşık 10 yılın ardından tekrar GİAD’ın başındasınız. Bundan sonra GİAD’ın yol haritası ne olacak, neler yapmayı planlıyorsunuz sorusunu sorduk.

KURT:

“Son iki yıldır dernek faaliyetlerinde bir yavaşlama olduğunun farkındayız. Bunun için  arkadaşlarımızla beraber hızlı kararlar alıp hızlı adımlar atacağız kısmetse. GİAD üye yapılanmasının güçlenmesi çerçevesinde üye sayı ve standartlarının yükseltilmesi amacıyla ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Gümüşhane ölçeğinde projelendirilmiş/ projelendirilmesi düşünülen ve halen devam etmekte olan yatırımların siyasi, sosyal ve yatırımcı kurum ve kuruluşlar nezdinde takibi ve desteklenmesini sağlamaya gayret göstereceğiz. “İş Geliştirme Odaklı” sohbet ve değerlendirme toplantılarının programlandırılmasını inşallah organize edeceğiz. Sanayi ve ticaret odalarında görev alacak yetkin ve donanımlı hemşerilerimizin sayılarının artırılması konusunda lobi/ tanıtım faaliyetlerine öncülülük edilmesi ve etkinlik kazandırılması faaliyetlerimiz içerisinde olacaktır. Genel manada; iş dünyası, siyaset, bürokrasi, sosyal ve ekonomik kurum ve kuruluşlarda görev alan hemşerilerimizle olan ilişkilerin sürekli kılınması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Ticari ve sosyal birlikteliklere ivme kazandırmak amacıyla “ Destek Komiteleri” oluşturulması için başlatılan çalışmaların olgunlaştırılarak hayata geçirilmesine hız vereceğiz. Başta GÜSİAD olmak üzere; Gümüşhaneli sanayici ve iş adamlarınca oluşturulan kuruluşlarla ilişkilerin geliştirilmesi maksadıyla “temalı istişare toplantıları”nın yapılması, bu çerçevede Yönetim Kurullarının yanı sıra, başta Ar-Ge’ler olmak üzere sektörel birimlerin iş birliklerinin sağlanması ve desteklenmesi için  her türlü işbirliğine açık  olacak, bu oluşum için azami gayret sarf edeceğiz kısmetse. Önümüzdeki günlerde inşallah bu amaçlarımızı gerçekleştirmeye başlayacağız.”

Sn. KURT’a samimi açıklamalarından dolayı teşekkür ediyor ve GİAD Yönetim Kuruluna çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Ramazan Bayramımız Mübarek olsun.

Sevgi ve Saygılar.

YORUM EKLE