Biraz da hayvanları düşünsek olmaz mı?

Bu soğuk kış günlerin de hayvanları korumak için daha çok şey yapmalıyız.

1- Yemek ve su bulabilmelerini kolaylaştırmakla başlayalım:

  • Herkes evinin önüne bir kap su ve onların yiyebileceği bir şeyler koysun. Böylelikle onların yemek ve su ihtiyaçlarını gidermiş oluruz. İstersek bunu daha da genişletebiliriz yani her sokak başına bir kap su ve yemek koyabiliriz. Ama bunu düzenli kontrol etmemiz gerekiyor. Böylelikle sokak hayvanları için büyük bir avantaj sağlamış oluruz. Bunu ilk kendi şehrimizde yaparsak başka şehirler de örnek alır ve yaparlar.

2-Onların da yaşayabilecek bir evleri olsun diye:

  • lk olarak evlerimizin önüne bir kutu koyalım ve kullanmadığımız yumuşak ve kalın eşyalarımızı bu kutunun içine serelim. Böylelikle en azından onların da uyuyabileceği bir yer olsun.
  • ehirlerimiz de klimalı barınaklar olmalı. Böylece onlar da bizim gibi bir ev sahibi olurlar. Bu barınakta her hayvanın kendisine özel odası olmalı. Orada o hayvanların temizlikleri; banyo, tırnak kesimi gibi bakımları yapılabilir. Böylelikle onlar da bu soğuk kış günlerin de hayatta kalabilirler.

Biraz da hayvanları düşünsek olmaz mı? Sonuçta onlar da doğanın bir parçasıdır. Onları korumadığımızda doğanın dengesi bozulur. Biz de bu doğanın dengesinin bozulmamasını istiyorsak onları elimizden geldiğince korumalıyız.

  • şlar için ise daha önce kendi şehrimizde olduğu gibi yemler hazırlayıp ağaçlara, evlerin çatılarına koyup yerlere ise buğday serperek onlara da yardım etmeliyiz.
  • Ormanda yaşayan, orada beslenen hayvanların ise yaşam ve beslenme alanlarını korumalıyız.

Biz böyle bilinçli davranırsak hayvanları da kurtarmış oluruz. Her yıl onlarca hayvanın soğuktan ve açlıktan ölmesini önleriz. Böylece her yıl daha az hayvan ölmüş olur. Eğer onlara iyi davranırsak onlar da bize iyi davranır ve onların dostluğunu kazanırız. Sonuçta Taksonomi biliminde bizler de hayvanlar alemi içerisinde bulunuyoruz. Bunun farkındaysak grubumuzu (arkadaşlarımızı) tehlike altına atmamalıyız. Hayvanlar da bu doğanın bir gereği onları korumalı ve onlara sahip çıkmalıyız.

Biz bunu gidip de 6 yaşındaki bir çocuğa anlatsak “Ne yapmalıyım?” diye günlerce düşünür ve çözüm bulur, ama yetişkinler? Siz de bunun farkına varın ve bir an önce çözümler üretin. Çünkü bu dünya da sadece çocuklar yok siz de varsınız. Ya o hayvanların yerinde siz olsaydınız, ne yapardınız? Sadece 6 yaşında olan bir çocuktaki hayvan sevgisini sizden de bekliyoruz.

Büyük bir umut ve sevgiyle

YORUM EKLE