BU MESLEĞİN SEVGİSİ ÖLÜMSÜZDÜR

10 Nisan 1845 tarihinde kurulduğu günden buyana ülkemizde huzur ve düzenin bozulmaması ve bizlerin güvenli bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için gece gündüz fedakârca görev yapan, kamu düzenini sağlamak için her türlü zorluğa göğüs gererek başarılı çalışmalara imza atan emniyet görevlilerimiz için oldukça anlamlı olan Polis Haftası kutlu olsun.
 

Çoğunlukla eşimiz, kızımız, oğlumuz veya bir yakınımız Polis Memuru olarak görev yapıyor. 

Bu meslekte nasıl bir sorumluluk üstlenerek canı pahasına gece ve gündüz fark etmeksizin görevini yapan polis eşi olarak mesleğin meşakkatini en iyi bilenlerdenim. 
1988 yılında tanıştığımda 24 yaşında polis mesleğine aşık bir gençti. 

Rahmetli babam “kızım istersen düşün bu meslek zordur çok tayin olur” uyarısına rağmen ben hem mesleğe hem de gence aşık olmuştum. Tabi o yıllarda İstanbul’da asayiş polisi olmakta ayrıca zordu. 12-24 çalışmak ve her an göreve hazır bulunmak bu mesleği sevmekle alakalıydı.
 

1989 yılı yine bir Nisan ayında tüm ihtiyaçlarını valizine koyarak “Safranbolu’ya göreve gidiyorum. Ne zaman dönerim belli değil hakkını helal et” der ve göreve gider. Ben de 21 yaşındayım ve bu cümle beni hem korkuttu hem de endişelendirmişti. 
 

Artık elimden sadece görevini başarıyla tamamlayarak sağ salim eve dönmesi için dua etmek geliyordu. Yine Ankara da görevli olduğumuz 2000 li yıllarda meşhur Tandoğan mitingi sonucu yarı yaralı bir vaziyette eve geldiği günü hiç unutamam. Bu eşimin 31 yıllık meslek hayatında yüzlerce yaşadığı olaylardan sadece iki tanesiydi.

Evet evimiz de rahat uyuyabiliyoruz. İşimize güvenli gidebiliyoruz. Aşımızı ekmeğimizi rahat yutabiliyoruz. Huzurlu nefes alabiliyoruz. İşte bunun için polisimize çok şey borçluyuz.
 

Bu zor, zorluğu ölçüsünde de onurlu görevlerini büyük bir özveriyle ve insan sevgisiyle yerine getirmekte olan tüm emniyet mensuplarına ne kadar minnettarız. 
 

Yakın arkadaşlarımızı da kaybettiğimiz birçok şehit emniyet mensubunu da rahmetle şükranla yad ediyorum. 
 

Geride bıraktıkları aileleri, eşleri çocukları bu mesleğin öksüzleridir.

Polisimizin hak ettiği saygıyı değeri ve meslekteki alın terini yeterince almadığı kanaatindeyim. 
 

Dileğim en yakın zaman da; halen 1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununa dayanarak örgütlenmiş ve 1934 tarihli 2559 Sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nun güncellenerek polisimizin iyileştirilmesi yönünde adımlar atılmasıdır.

Eşim;  Em. Polis Memuru Tekin ZAL’ ın ve bütün Emniyet Teşkilatının bu onurlu günü kutlu olsun.

YORUM EKLE