CAM SEYİR TERAS KEYFİ TORUL'DA

Torul kalesi önemini gittikçe arttırıyor. Torul Belediyesi tarafından 2016 yılında yapımına başlanılan Cam seyir Terası tamamlanarak Torul Kalesinde ilçeye hakim zirvede yerini aldı. İlçeye 2 km uzaklıkta olan cam seyir terası şimdiden ilgi odağı olmaya başladı. 

Osmanlı döneminde savunma ve gözetleme merkezli olan Torul Kalesi, cam seyir terası ile gündeme oturdu. 240 metre yükseklikte bulunan seyir terası,  etrafında yapımı devam eden tesisler tamamlandığında cazibe merkezi olacağı kanaatindeyim.

Geleneklerimizin unutulmaması ve genç kuşaklara miras bırakılması amacıyla her yıl Yağlıdere Köyü Derneği olarak kalandar gecesi düzenliyoruz. Zemheri ayı olarak ta bildiğimiz Ocak ayında Gümüşhane Atatürk Kültür merkezinde köylülerimiz ile birlikte kutladığımız gecede; maniler, bilmeceler, türküler ve kalandar skeçleri ile değerlerimizi yaşatmaya gayret gösteriyoruz.

13 Ocak 2018 tarihinde Gümüşhane de Yağlıdere Köyü Derneğimizce düzenlenen  2.Galandar Gecesinin yorgunluğunu Cam Seyir Terasında atmış olduk.  

Torul ilçemizin tamamını izleyebiliyor adeta evlerin çatısı üzerinde yürüyor gibi hissettik. Cam kaplı zeminin üzerinde 240 metre yükseklikte yürümek insana müthiş duygular yaşatıyor. Her yıl binlerce turistin geçtiği Zigana dağında Gümüşhane yol güzargahın da bulunan Cam seyir terası inanıyorum ki 2018 in bahar aylarından itibaren ziyaretçi akınına uğrayacaktır. 

Altın şehir Gümüşhane’mize böyle turizm amaçlı hizmetler kazandırmak ve bu tür projeler yapmak çokta zor olmasa gerek. Şehrin konumu dikkate alınarak,  projeler geliştirilebileceği örneğini Torul Belediyesi göstermiştir.

Şehrimize kimileri projeleriyle, kimileri yetkileriyle, kimileri maddi gücüyle, kimileri kalemiyle hizmet veriyor. Bende bu sorumluluk bilinci ile hizmet veren katkıda bulunan kişi ve kuruluşları kalemim yazdığı sürece paylaşmaya çalışacağım. 

Torul Kalesinin yeniden canlanmasına ve şehrimize güzellik katan seyir terasında emeği geçenlere ayrıca Torul Belediye Başkanımız Sayın Nidai Köroğlu’na hizmetlerinden dolayı minnettarız.

YORUM EKLE