ÇAMDAN KAVAKTAN

Köyün birinde fakir bir adam varmış. Geçimini, kışın ormanda kestiği odunları pazarda satarak kazanırmış. Güz yaklaştıkça heyecanlanır, karın biran evvel yağmasını dört gözle beklermiş.Diz boyu da kar yağdı mı keyfine de diyecek yokmuş.

Bizde Kelkit’te yaşayan vatandaşlar olarak karın yağmasını dört gözle bekliyoruz.

Neden mi?

Çünkü doğalgaz boruları her tarafa döşeniyor ama üzeri yağmur yağdığı zaman çamur deryasına bürünüyor. Yol bul ki bir yere gidesin…

Bazen içme suyu boruları patlıyor ,görevliler yapıyor amma çamurların üzerine iki kürek çakıl atılmıyor nedense…..

Belediyemizin WhatsApp ihbar hattı var amma gönderilerimiz dikkate alınmıyor nedense…..vs vs.

ÇİFTLİK İLKOKULU’ NUN YERİ,

Okulumuzun yeri, okul taşındıktan kısa bir süre sonra inşaat alanına dönecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu yok!

Amma başkanımız bu konuda bir sürpriz yapar mı? Bilmiyorum. Ama yapmasını da bekliyorum. Çiftlik İlkokulu’nun yerinin yeşil alan olarak, getirisin neler olacağını bir kez daha masaya yatırılarak ,ilçemizin sembol yeri olarak,değerlendirilmesini teklif ediyorum.(Saat kulesi,çay bahçesi,şark köşesi,kahve diyarı,yöresel yemekleri sunan lokanta,çocuk parkı,çeşitli ağaç türleri )

Ahmet HAKAN,

Ahmet Hakan,akıllı adam amma şoförü bunu iki yıl uyutmuş.Adamın evini kiraya vermiş paraları da cebe indirmiş.Eee Ahmet Hakan ekranda milleti uyutuyorsun amma senide uyutan birileri var demek….

Adnan Oktar,

Son zamanlarda bir mehdi takıntısı oldu bu adamda.Önceden darwinizm çalışmaları vardı.Şimdide mehdinin fiziki yapısını kendi fiziki yapısına benzeterek kendisinin mehdi olduğunu ima ediyor..

Oysaki kendini mehdi görenlerin çoğu şimdi tahtalı köyde. Hatta bazı sapık evliyalardan topallığı olan birisi, mehdide topal olacak diyormuş.Şimdi de Adan Oktar efendi kendinde mehdinin fiziki özelliklerini sıralıyor.Bazı saf vatandaşlarımızda bunlara inanıyor.

Ve İsraillilerle görüştüğünü herkes biliyor. Cıbılldak kediciklerle ekranlarda ne haltlar karıştırdığını herkes görüyor. Amma ilginç olan bu adamın kanalı hala niye açıktır?

DİN EĞİTİMİ,

Bir vatandaşımızın (ismi bende saklı) şu görüşünü de sizinle paylaşmak istiyorum:

Son yıllarda Ülkemizde din eğitimine ayrı bir önem verildiğini görüyoruz. Müslüman bir ülke olduğumuz için bu tür karar çok doğru.Çünkü bunlar hep ihtiyaçtan doğar.Amma sorgulamamız gereken nokta şurası galiba:

Biz çocuklarımıza 4. Sınıftan itibaren din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini vermeye başlıyoruz.5. sınıftan itibaren peygamberimizin hayatını ve Kur’an-ı Kerim’de öğretiyoruz. Peki yetiştirdiğimiz çocukların davranışlarında, ahlaklarında, hayata bakış açılarında,yaşantılarında bir değişiklik var mı acaba? Ya bunları öğreten öğretmen, Kur’an kurs hocaları ve cami imamlarında bir şey var, ya yeni nesilde ya da içi boş günü kurtarma programlarında, diyor. Siz ne dersiniz?

Hoşça kalın……………………….

YORUM EKLE