CECİM’LE ARABA KORUDUĞUMUZ KADAR DEVLETİ DE KORUSAK

%99 u Müslüman olan ülkemizde her partinin sandık başına diğerleri hırsızlık yapmasın diye adam diktiği, bana göre kazananı veya kaybedeni olmayan bir seçim sürecinin daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. 
Neden böyle dedin diye soranlara cevabım şudur; Çünkü akli selim düşünüp ülkenin halini gören herkes bu süreçte şunu iyi biliyordu ki; Ülkenin yeni cumhurbaşkanı ister Recep Tayyip Erdoğan, ister Muharrem İnce, ister Meral Akşener, isterse de Temel Karamollaoğlu olsun ülkemizi yakın bir tarihte ciddi bir ekonomik kriz beklemekte. (Belki ön yargılılar olabilir HDP adayını o makama asla yakıştıramadığım için yazma gereksiniminde bulunmuyorum,)

Seçilen yeni Cumhurbaşkanı ve kabineye baktığımızda; ‘’e zaten aynı adamlar yönetiyordu ne değişecek ki diyoruz.’’ Yeni bir parti ya da cumhurbaşkanı gelecek olsa; ‘’ne yapabilirdi ki kaynakları tükenmiş bir ülkenin ekonomisini düzeltmeye’’ düşüncesi eminim hâkim olacak idi.

Üretime değil tüketime dayalı ekonomimizde ithalat ve ihracat arasındaki makasın sürekli açılması ülkeyi içinden çıkılmaz hale sokmuştur. Tarım politikasındaki yanlışlıklar, sanayide dışa bağımlı olmamız gibi ve birçok yapboz parçasını birleştirdiğimizde ülke ekonomisinin resmini görüyoruz.

Memleketimize şöyle bir baktığımızda kaç yönetici veya kaç kamu personeli vardır ki devletçi olsun. Kamu malını gözetip, israf etmesin. Ben bu iradedeki insan sayımızın maalesef ki %20 den fazla olmadığı kanaatindeyim.

Ahlak yoksunu rüşvet yiyicileri bu kategoriye sokmuyorum. Çünkü onları ahlaki değerleri yok olmuş asalaklar olarak nitelendiriyorum.

Hadi alışkanlık haline gelen asalakları bir yana bırakalım, ya kamu malını adaletsiz dağıtanlar ya da mikro milliyetçilik adına gereksiz yatırımları yapıp ülkeyi zarara uğratanlar veyahut bir yakını bir yerden iş alsın diye kamu malının ırzına geçenler. Bunları yaparken de namazı 5 vakit kılıp kendisini akladıklarını sananlar.

Fakat bilmezler ki her gün kıldıkları 5 vakit ve 40 rekât namazda günde 40 defa ‘’Gayri-l mağdubu aleyhim vele’d-dallin’’ deyip manasına uygun yaşamadıklarını. Cenabı Allah neden bize bunu günde 40 defa söyletiyor, nedir bunun manası?

‘’Yarabbi sakın bizi sırat-ı müstakimden ayırma. Bizi gazap ettiklerinin yoluna kaydırma!’’ Adam kayırıp hak yiyenler verebilecek mi bunu hesabını?

Rahmetli Erbakan Hocanın güzel bir lafı vardır; ‘’Bir işi başarmak için önce o işin delisi olmak lazım.’’ Sorarım şimdi size; şu an yönetim kademesinde ya da işçi kademesinde işinin delisi olan kaç kişi vardır?

Maalesef yok denecek kadar az.

Hani 3-5 gündür insanlarımız Marmara bölgesinde Gümüşhane Tabiri ile kilimi, keçeyi, cecimi ve battaniyeyi sarıp arabalarını kolladı ya bunu üzerine bir arkadaşımın sosyal medya hesabından yapmış olduğu ve çok hoşuma giden iletisini sizlere aktarmak istedim. 

Arkadaşın ifadesi şu şekildedir; ‘’Eğitim müfredatımız değişse ve eğitim sistemimize ‘’arabanı doludan nasıl koruyorsan devlet malını da öyle koru’’ ibaresi konulsa ve bu bilinç oluşsa’’ şeklinde idi. 

Maalesef hal böyle. Biz kişisel olarak devlet malını gözetmekten aciz iken yöneticilerimizden tasarrufu bekliyoruz.  Şüphesiz önce kendimizi, ailemizi, çocuğumuzu ve çevremizi düzeltmemiz gerekmektedir. 

Yakın vade de güvenmekten başka şansımız olmadığı yeni sistemin insan odaklı bir dönüşüm getirmesini temenni ediyorum. Her bir bireyin ‘’devletim için ne yapabilirimi’’ düşünerek hareket etmesi ancak kurtuluşumuz olacaktır. 

Tek derdi devleti olan bir kardeşiniz olarak sizlerden isteğim cecimlerle arabanızı koruduğunuz kadar devlet malını da kollamanızdır. O zaman emin olun bu toplum selamete ulaşacaktır.

Sağlıcakla kalın.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan 61
Hasan 61 - 6 yıl Önce

Ağzınıza yüreğinize sağlık. Düşüncelerimin ve anlatmak istediklerimi anlatmışsın Tam olarak